Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fıtık, boyun düzleşmesi, skolyoz ve Fibromiyalji için hangi oranda rapor verilir?

Tip1diyabet

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
Pazartesi saglik kuruluna basvuracagim. Kafam cok karisik. 2 yildir calismiyorum ve meslegime artik donemeyecegim o tempoyu kaldiramayacagim icin. Endokrin doktorum rapora hemen basvurmami is bulmamin daha rahat olacagini ve hastane kontrolüne de rahat gelebilecegimi soyledi.

Tip1 diyabet %30
Hasimoto hipotiroid %10
=formule gore %37 hesapladim.

Belde 1 fitik
Sirtta 1 fitik
Hafif (derecesini bilmiyorum) skolyoz
1) Bunlardan %5 falan veriliyor dendi. Bel ve sirt fitiklarina ayri ayri mi yoksa 1 oran mi verilir?

2) boyun duzlesmemle ilgili mr ve raporu bulamiyorum ondan oran olabilir mi yoksa hic soylemeyeyim mi?

3)fitik/skolyoz fizik bolumu tani koyuyor ama skolyoz da ortopediden aliniyor diye de okudum. 2 dr a da sayacak miyim birine mi?

4) fibromiyalji hastasiyim.onun orani yok fakat 2 yildir antidepresan ve noropati ilaci kullaniyorum tedavi icin. Psikiyatri dr undan degil fizikdr undan aliyorumreceteyi. Psikiyatriden oran alirsam is basvurusunda sorun yasar miyim? Takinti ve endise sorunlarim vardi ki fibromiyalji kaynaklarindan. Bunlar tani olarak rapora yazilir mi sadece oran mi? Su anda ilaclarla cok iyiyim 30 mg duloxetin maddeli ilac. Ancak psikiyatridenoran olunca her yil yenileme gerekiyormus. Bundan oran istememe hakkimiz var mi?

skolyoza boyun fıtına düzleşmeye ne piskiyatriye ne yaparsan yap oran vermiyorlar

Saglik kurulunda oran belirsizligi?

Merhaba,
bu hafta saglik kuruluna basvurdum ve 9 bransi ziyaret ettim. Bazi dr lar direk sorunu ve orani yazdi, bazilari stabil ya da sorun yoktur vb gibi not yazdi. Ancak bircok sorunum mr im vb olmasina ragmen fizik ve beyin cerrahi sadece imzalayip ve kaseledi hicbir sey yazmadilar.ikisi de bilgisayara cok sey yazdilar. Elimizdeki kagida hicbir sey yazmayip oran vermis olabilirler mi yoksa 0 mi demek ama 0 olanlar bile yazdi.

Kağıda yazmayabiliyolar ama kuruldan sonra aldığınız raporda yazdıkları şey çıkıyor. Bazı doktorlar dediğiniz gibi direk sorunu ve oranı yazabiliyor bazıları kan tahlili isteyip sonra tahlıle bakmıyor, bazıları da rahatsızlığınızla ilgilenmeyip direk sağlamdır yazabiliyor. Yani sürecin başı bir tuhaf, rapor diyelim %45 çıktı vergi indirimi için gidince tekrar bir rapor bu sefer aynı rahatsızlıklarla girip %28 almak ayrı bir tuhaf, emekli olunca kontrol muayenesi isteyip rapor yine düşürülüp maaşın iptal edilmesi v.s v.s hep bir tuhaflıklar zinciri.

uzakyol

4 cd yi tek tek inceleyen hem fizik hem beyin cerrahinin hicbir sey yazmamasi da yani 0 bile yazsalar anliycam da yok sanki makineyim bakip bakip sorup imza kase hadi gule gule. Nasil bir iskence sabah 6.15 de siraya girip kapanista ciktik��

Üst Alt