Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fizik bölümünden ortopedik engel oranı alınabilir mi?

hasanturk1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
benim elimde kolumda ve belimde sıkıntı var ama 1 senedir fizik bölümünde tedavi görüyorum

ötv muafiyetli araç için illa raporda ortopedi bölümüne mi gitmek gerekiyor ,fizik doktoru ortopedi oranı verebiliyor mu ?

bu durumu çok merak ediyorum arkadaşlar bilen varsa aydınlatsın lütfen

@hasanturk Engelli raporunda hesaplamalar anabilim dallarına göre değil organ sistemlerine göre yapılır. Engel durumunuz nedir bilmiyorum ama örneğin ben fiziksel engelliyim. Raporumda engelim ile ilgili detaylar "Kas-İskelet Sistemi" bölümünde yazıyor. Muayenemi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün polikliniğinde olmuştum. Engelli Kurul raporumun imza kısmında ise heyette Ortopedi uzmanının imzası bulunmuyor. Umarım sorunuza yardımcı olabilmiştir

kanaatimce evet,çünkü tanıdığım biri için bu böyle oldu. Kişi bedensel engelli ,yani sanırım çocuk felci var ,iki ayağıda felçli bacaklarını kullanamıyor. Ve fizik tedavi hekimi vermiş %80 engel oranı olması lazım

FİZİK: Kas-iskelet sistemi problemleri, nörolojik hastalıklar, kronik ağrı ve kansere bağlı özürlülük gibi akut ve kronik problemler
Kemikler, eklemler ve yumuşak doku sorunları: Kronik ağrı (sırt, boyun, omuz ağrısı vb.), yaralanma ve travma (spor yaralanmaları, yanıklar, kemik kırıkları, omurilik yaralanmaları)
ORTOPEDİ: Temel olarak kas iskelet sistemini ve onun sorunlarını inceleyen, gövdenin devinim dizgesinin morfolojisini ve işlevini değiştiren doğumsal, sonradan edinilmiş ya da travma sonucu oluşan lezyonları incelemeye, önlemeye ve tedavi etmeye yönelik tıp uzmanlık dalıdır.

Üst Alt