Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fizik tedavi gören babamdan servis ücreti almaları doğru mu?

amisos

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[FONT=lucida grande]Merhaba arkadaşlar,nasıl konu açılacağını bilmediğim için buraya yazdım kusura bakmayı,Babamın ağır özürlü raporu var.Özel hastanede fizik tedavi alıyor.Ve servisle gidiyoruz.Hastane aylık servis ücreti alıyor.Sizce bu ücreti almaları doğru mu?Devlet servis parasını karşılamıyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim.[/FONT]

özel hastahanelerde nasıl pek bilmiyorum ama rehabilitasyon merkezlerinde özel de servis ücretine varana kadar hiçbir ücret verilmiyor ve hatta servis aracını kullanmayıp kendi imkanlarıyla merkeze gelenlere de istemeleri durumunda sevise verecekleri ücreti kişiye veriyorlar siz bu drumu birde başka özel hastahaneden öğrenin bakalım başkalarıda alıyormu ama bana mantıklı gelmedi adamlar kendilerinde tedavi görmesi için engellinin 40 takla atıyorlar birde servis ücretimi alacaklar

Bizimkiside fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi..Diğer özel hastanelere gidenlerden bizzat duydum ki onlar ücret vermiyorlarmış.Bunu duyunca şüphe oluştu bende.Yarın hastaneye soracam olumsuz olursa,il sağlık müdürlüğüne mi gideyim acaba ? Hastaneyi bırakmak istemiyoruz çünkü tedavisi çok güzel.

Burada Sn KaRe tarafından kesinlikle YANLIŞ bilgi verilmiş!

Ne özel hastanelerde, ne özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde devletin sağladığı 1 kuruş dahi servis ücreti yoktur. Ancak, gerek hastaneler, gerekse rehabilitasyon merkezleri hasta çekebilmek ve rekabet için "kendi imkanlarıyla" servis koyabilirler. Bu servisin masraflarını da kendileri karşılarlar veya ayrıca talep ederler.

Devlet, SADECE tedavi veya eğitim bedelini karşılamaktadır. Servis ücretini karşılamamaktadır. Dolayısıyla "arabasıyla gelene servis ücreti verilir" gibi bir saçmalık yoktur. Eğer veren varsa, çocuğun eğitimine harcayacağı parayı çalıp veriyor demektir. Yasalara aykırıdır!

Çoğu kurumda/hastanede servisler ücretsizdir. Ancak, dileyen servis ücreti alır. Servis ücreti vermek istemeyenler ücret istemeyen kurumlara gidebilirler. Buna bir engel yok. Ancak ücretsiz servis verilecek diye bir mecburiyet de yok.

Anladım,bu dediğinizi düşündüm,Hatta bizim servis hastane tarafından ihaleye verilen servis.Dediğiniz mantıklı geldi.İçimde öyle bir şüphe oluştu,Acaba haksız yere mi alıyorlar diye ama bende mevzuata baktım böyle birşey bulamamıştım.Eyvallah, sağolasın

Sn aminos,

Bildiğiniz gibi her hizmetin bir maliyeti vardır. Bu tür kuruluşlar genellikle servis ücreti aldıklarında da sadece maliyeti talep ederler. Bazıları bunu da talep etmez. Ancak şöyle düşünün... sizi diyelimki 50km uzaktan alıp getiriyor ve sonra geri götürüyor. O araç için bu 200km yakıt+amortisman+şöför maliyeti demektir.

Ücretsiz servis sağlayan bir kurum bu maliyeti ya diğer maliyetlerine ekler, ya da ayrıca talep eder. Kişisel düşüncem, kötü hizmet aldığınız bir yere ücretsiz servisle gitmek yerine, iyi hizmet aldığınız bir yere servis ücreti vererek gitmeniz daha iyidir. Eğer tüm kurumlarda aynı nitelikte hizmet alabiliyorsanız elbette ücretsiz olan yer tercih sebebidir. Mercedes ve Şahin, ikisi de arabadır, sizi gideceğiniz yere götürür. Ama fiyat farkı vardır. Bu da öyle bir şey.

Tedavi gördüğümüz yer bulunduğum şehrin en iyi tedavi merkezi hatta Türkiye de Fizik Tedavi noktasında en donanımlı hastane.Diğer hastaneler hasta toplamanın peşinde bunu biliyordum,dolayısıyla ücretsiz gidiyorlar.Ne bilim bi an şüphe ettim acaba biz niye veriyoruz diye,insiyatif hastanenin elinde olunca alması normaldir.Teşekkürler bilgi için Sayın Metepe..

Üst Alt