Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fizik tedavi için ince motor becerilerine mi bakılacak!?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim sorum özel egitim merkezlerinde verilen fizik tedavide ince motor becerisine gore rapor verilecekmis. Cok sacma ince moror becerisinde sorun olmayan fizik tedavi alamayacakmi? Engellilerin sorunlarini cozmektense sorun cikariyorlar. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar bilgi verebilirmisiniz.

Bedensel engelli birisi raporunun yenilenmesi icin gittiginde soylemisler. İnsallah en kisa zamanda duzeltilir. Bir cok kisinin fizik tedaviye ihtiyaci var.

İnce motor, kaba motor farketmez. Özel eğitim merkezleri her türlü fizyoterapi eğitimi verebilir. Böyle bir sınırlama da olmaz. Bunların talim terbiye kurulu tarafından yayınlanmış programları var.

İnce motorla ilgili olarak sadece ayrı bir durum var. Bedensel engelliler programı dışındaki programlarda da (örneğin zihin engelliler programı) ince motor çalışmaları vardır. Bunun için fizyoterapiste gerek yok. Örneğin kalem tutmak, yazı yazmak ince motor aktivitesidir. Bunu diğer öğretmenler de çalıştırabilir.

metepe: sizin yazdiklariniza göre sadece kaba motor yani bedensel engelliler fizik tedaviye devam edebilir. diyorsunuz. insallah öyle olur.benim yazdiklarim yeni çikmis birsey. böyle bir sinirlamanin olmasi yanlis. bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ediyorum.

Zeynep hanım, sanırım yanlış anladınız.

Fizyoterapide ince motor verilir, kaba verilmez, veya tersi gibi bir durum yok. Her ikisi de verilebilir.

Sadece bazı ince motor beceriler diğer programlarda da verilebilir.

Fizyoterapi Bedensel Engellier Eğitim Programıyla veriliyor. Bundan başka
- Zihin Engellier Eğitim Programı,
- Özgül Öğrenme Güçlüğü Programı
- Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Programı
- Dil ve Konuşma Programı
- İşitme engelliler programı vs.
var.

Çocukların gereksinimlerine göre bu programlardan bir veya bir kaçı verilir.

sayin metepe: ben fizik tedavi aliyorum. ozel egitim merkezinden rapor bir kac ay sonra yenilenecek.tekrar rapor alirken önceden. alinmis modulu tekrar alinabilirmi? kaba motor olmasi gerekiyor. bedensel engelliyim.

Modüllerin toplam saati vardır. Bu saat dolmadığı sürece tekrar tekrar alabilirsiniz. Hatta saati dolsa bile, gerekli görüldüğü halde saat süresi % 50 arttırılabilir.

Örneğin sizin bahsettiğiniz modül toplam 240 saat ise, son 1 yılda ayda 8 saatten 96 saatini kullandıysanız daha 144 saatiniz var demektir.

cevap verdiginiz bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ediyorum. allah razi olsun.

Bakın şu yazının içinde Bedensel Engellier Programının bütün modülleri ve saatleri var. Merak ettiklerinize oradan bakabilirsiniz.

http://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosy...edenselengellibireylerdestekeitimiprogram.pdf

8. sayfada modül süreleri var.

Ek bir bilgi olarak, rehabilitasyon merkezi dışında Fizik Tedavi Dal merkezlerinden de fizyoterapi alabilirsiniz. Yani her ikisinden de yararlanabilirsiniz.

sayın: metepe bilgilendirdiginiz cok tesekkur ediyorum. bulundugum yerde dal merkezi yok. malesef sadece ozel egitim merkezi var. aktif yasam merkezlerinde fizik tedaviyi saglik sigortalari karsilarmi? bildigim kadariyla her hastaligi yani fizik tedavi gerektiren hastaliklarin tedavisi yapiliyor. ucret nasil odeniyor bilmiyorum. bulundugum yerde olmadigi icin. bilgi verdiginiz icin tekrar tesekkur ediyorum. allah razi olsun.

Aktif yaşam merkezi dediğiniz nedir bilmiyorum. Ama eğer devletle anlaşmalı bir sağlık merkezi ise fizik tedavi verebilirler. Yanılmıyorsam devlet saatine 100TL'den biraz fazla ödüyor. Çoğu fizik tedavi merkezi herhangi bir fark ücret talep etmediği gibi, ücretsiz servis sağlayanlar bile var.

Üst Alt