Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fizik tedavi ölcümleri ile engelli rapor oranı hesaplama..?

Kadife

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar daha yeni heyet raporu icin fizik tedavi bölümünden ciktim.

Doktor ölctü bicti bunlari yazdi sayfanin arkasina. Sonra kan tahlili verip sonuclari zipbala heyet kuruluna teslim et dedi.

Elimizdeki bu ölcülere göre yüzdem kac, nasil hesaplaniyor

Yardimci olabilen varmi?

Simdiden cok tesekkur ederim.

Yarin Heyet randevum var.

Merhaba abiler ablalar.

Yarin ortopedik engelim icin kurul heyeti ile randevum var
Bu konuda tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

kardeşim artık herşey tabloya göre yapılıyor doktorlarda uymak zorunda tablodaki şartların hangisine uyuyorsan ona göre verirler hiç bir sapma olmazmı tabikide olabilir ama fazla olmaz emin ol tabi bunun yanında 1 puan bile yeri geliyor çok önemli olabiliyor mesela 40 değilde 39 çıktığını farzet hiçbirşeyden faydalanamıyorsun

%39 geliyorsa sana :%40 verebilirler onun için rahat ol ve dua et dualarımız seninle...

Peki beni yarin gene muayne edecekler mi ,?

Heyet icin onceden bircok dr gittim hepsi biseyler yazdi enson

Fizik tedavi dr da ölcümler yapti . Ordaki dr larin yazdiklarina goremi rapor verilcek

Yoksa gene A dan Z ye inceleme olacak mi ,?

hayır muayene olmıycaksın... bu bütün prof dr toplanıp kararname yapaçaklar. muayene olmıycaksın. sonra raporunu vericekler.

sedatgedik;

Cok tesekkur ederim, verdiginiz bilgiler icin, sabah ola hayrola.

geçmiş olsun arkadaşım.işallah hayırlısı olsun .bende fizik rapor vermesi lazımdı hemde çok ama ortabedi verdi diye vermedi.verirse bende bilgi sahibi olayım .umarım sen böyle bir sorunla karşılaşman.

Ben 2 defa fıtık ameliyatı oldum üzerinden 1 yıl geçti sağlık kuruluna girdim 25 puan verildi yanlız üzerinde piskiyatri kararı 1 yıl alacağı tedavi sonrası demiş 1 yıldır düzenli bir şekilde. Piskiyatriye gidiyorum 1 yıl ilaç raporum var anksiyete bozukluğu yazıyor 1 aydır fizik tedavide yatıyorum ondanda çalışamaz raporum var artı 1 yıl ilaç raporum var disk bozukluğu yazıyor yine sağlık kuruluna başvurucam %40 ve üstünü alabilirmiyim yardımcı olurmusunuz. Bilginize ihtiyacım var

Merhaba. Babannem için fizik tedavi doktoru 60 puan verdiğini söyledi ve tam bağımlı olarak rapora yazdı. 10 puan da yaşından dolayı alacak. 70 puan oluyor. Farklı bir hesaplama şekli olur mu yoksa diğer puanlar direk eklenir mi? Göz dahiliye KBB vs. KBB de puan yerine 30 yazdı. Kafam karıştı hesaplamaları nasıl yapıyorlar? Mesela şeker tansiyon var. Onlara kaçar puan gelir sizce? Yardımcı olursanız sevinirim

60+30=%72 eder,
Yaşlılıktan 10 puan diye ek bir puan yok..
Diğer diyabet veya farklı bir hastalıktan puan almışsa yazın hesaplayalım...
ipek12

Öncelikle teşekkür ederim. Diğerlrinde puan yazmıyor sisteme yazdılar diye düşünüyorum. Çünkü ftr de kağıda yazmadı sisteme yazdı. Göz dahiliye genelcerrah nörolojinin lagotta notları var sadece. Babannem 81 yaşında o yüzden ekstra puan veriliyor diye biliyorum 60 yaş üstüne. Yazılan notlardan puan tanhmini yapabilir misiniz? İmkansız bir şey mi sordum acaba 😊

Notlar derken %deler varsa hesap yaparım..
Notlara bakarakta fikir yürütebilirim.ama bu forum kurallarına aykırı,yönetim kızıyor.
Varsa puanlaraın hepsi,hesaplayalım...

Tip2 diyabet ve H. Tansiyon yazıyor dahiliye de. EKG de yazmış.

Malesef sadece KBB de 30 yazıyor. Ve ftr 60 verdim dedi. Keşke olsaydı çok teşekkür ederim yine de

Ht 10
T1 20
T2 10
Komlikasyon yapmışsa puanlar farklı çıkar.

O zaman dediğiniz gibi olursa 92 oluyor. %72 önceki hesabınız. bunlarda 20 yapıyor. Ekstra bir bölme cıkarma oran hesabı yok değil mi?

92 yapmıyor işte:)
T2 10
Ht 10
60+30+10+10=%77

Ht ve diyabet puanlanmamış heyette görüşülecek olabilir.
Yada puan verilmemiş olabilir.

Tamda bu hesabı merak ediyordum :) 13 puan eksik kalıyor. Genel cerrah safra kesesi yok ve yazısını okuyamadığım birşey yazmış 😊 gözden 2 ameliyat geçirdi. Epey bir şey yazdı kağıda. Nörolojide bir sürü not var:) 13 puan da bunlardan gelir umarım

Becerebilirsen evet,.
Tarif ederdim ama canım sıkkkn birz.
Hayırlısı olsun diyelim...

Çok teşekkür ederim 😊 yeterince aydınlandım. Zaten bir haftaya netleşir sadece merak işte 👍 hayırlısı olsun. İyi geceler sağolun 👍

Tekrar merhaba 😊 umarım mesajımı görüp cvp verirsiniz. Normalde 60 yaş üstüne genel oralnlara ek olarak %10 veriliyor deniliyor. Bizim rapor %77 diyelim. Otomatikmen %88 mi olacak ?

Merhaba,
60 yaş üstü direk 10 puan ekleniyor diye bir şey söz konusu değil.

Örnek vereceğim,

60 yaş üstüne %10 uygulanıyor, ama doğrudan toplanmıyor,

Örnek %65 rapor aldınız,geri kalan %35in %10u %3,5 eder.
toplam %68,5 olur, 65+10 eklenip 75 olmuyor:)
ipek12

Tamam çok iyi anladım teşekkür ederim. Bir sitede raporunuz %65 ise 75 olur dedi. O yüzden kafam karıştı. Yanlış bilgi vermişler demek ki. Çok sağolun iyi geceler OğuzHan112

Merhaba OğuzHan112 😊 benim bugun rapor işlerim bitti. Dahiliye son tahliller vardı. Dahiliye 40. Fizik tedavi 60. KBB 30 . Nöroloji 18 verdi. Genelcerrah ve göz puanını bilmiyorum. Bu hesaplara göre kaç puan alır acaba? Safra kesesi yok ordan puan vermiş midir cerrah? Göz de puan vermiştir 2 ameliyat geçirdi gözden 0.5 ve 0.5 yazdı başka şeyler de yazdı😊 elimizdeki puanlara göre kaç olur acaba? Sizi de çok yordum kusura bakmayın lütfen 🙏

Üst Alt