Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiziksel engellilerin sorunu çığ gibi büyüyor

Konular
20
Reaksiyonlar
0
all_arrows.jpg
ÖZÜRÜMÜZ DEĞİL BU YASA BİZİ YAKTI! ÖZÜRÜMÜZ DEĞİL BU YASA BİZİ YAKTI!
tagi.jpg

Türkiye'de yaşayan fiziksel özürlü vatandaşların vergi indiriminden faylanması, yani erken emekli olabilmesi için en az yüzde 40 çalışma gücü kaybının olması gerekiyor.

İstanbul'da yaşayan fiziksel engelli Tagı Çeçe'nin bir bacağı yok ama vergi indiriminden yararlanamıyor bile...
Türkiye'de yaşayan fiziksel özürlü vatandaşların vergi indiriminden faylanması, yani erken emekli olabilmesi için en az yüzde 40 çalışma gücü kaybının olması gerekiyor. İstanbul'da yaşayan fiziksel engelli Tagı Çeçe'nin bir bacağı yok ama vergi indiriminden faydalanamıyor. İstanbul'daki devlet hastanelerinden yüzde 40'ın üzerinde çalışma gücü kaybı rapronu almasına rağmen.

[FONT=Verdana]İsmi Tagı Çeçe.. [/FONT]
[FONT=Verdana]5 yaşında geçirdiği trafik kazsı sonrasında tek bacağını kaybetmiş.[/FONT]
[FONT=Verdana]Evli 4 çocuk babsı Çeçe şu aralar Emekli olmak için büyük gayret içerisinde.Bir bacağı olmamas ndan dolayı 3bin 600 pirim günün doldurmuş ancak emekli olamıyor peki neden.[/FONT]
[FONT=Verdana]Tagı Çeçen birçok devlet hastnesinden yüzde 40'ın üzerinde fiziksel özürlü raporu almış ama birtürlü Ankara onaylamamş.[/FONT]
[FONT=Verdana]Çeçe son çare olarkta Ankara'nın yolunu tutmuş.[/FONT]
[FONT=Verdana]Fakat değişen hiçbirşey olmamış çünkü yeni çıkan bir yasaya göre tek bacak veya tek kolu olmayanlar sakat sayılmıyor ve vergi inidiriminden faydalanmıyor[/FONT]

Bu işte bir yanlışlık olsa gerek Ben %60 Engelliyim tek ayak diz üzeri yok verği indirimi belğesi var :%60 ama hiç birinden yararlanamadım Bağkur luya 2008 de çıktı kanun be 2005 te yaştan emekli oldum.
Bir ayağın yok ise kanuni yoları takip et mahkemeye ver .

sistem sistem...karar verseler bir ne olduğumuza:)bazen engelli bazen engelsizsiniz diyor..herşey duygusallıkla alakalı sanırım...

Umarım hakkınız olanı almak için mücadele edersiniz...

Sonunda vergi indirimi belgesi almaya hak kazandım 2 yıl aradan geçtikten sonra ek hastalıkların oluşmasından dereceye gire bildim bu ülkede sakat olmanın ispatlamakta ayrı bir dert

Güzel bir haber. Sizin adınıza çok sevindim.

Yaw Türkiye'de devlete göre sakat tanımı nedir ? Kimler neye göre sakat sayılıyor yada sayılmıyor? Hangi kriterlere göre sakat yada sakat değil deniyor? Biri bana bunu açıklayabilir mi?

Üst Alt