Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fizyoterapistin haksız ve saygısız tutumu..?

caglaroz

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben dmd hastasıyım 22 yaşındayım geçen gün başımızdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum

annem beni sırtında taşıyarak fizyoterapi odasına götürür geçen gün belini incittigi için sırtına alamadı ve bende arabamla içeriye girdim. arabamdan yataga almak için yardım çagırmaya giden annem kimseyi bulamayınca odaya döndü. bu arada şimdiye kadar yardım bile istemeyen annem belini incittigi için mecbur yardıma ihtiyaç duyduk karşıdan bakan fizyoterapist bir egitimci bize hala ne bekliyorsunuz yataga almıyorsun diye söylüyor
annemde sizden yardım bekliyoruz ayak ucundan tutuverirmisiniz diye söylüyor suratını degiştiren fizyoterapist her zaman kendin kaldırıyordunya şimdi niye kaldırmıyorsun diye söyleniyor
annem de belini incittigini söyledigi halde okulda tartışıyorlar annemde bir fizyoterapiste istanbulda yetişen bir egitimciye hiç yakıştıramadım diye söylüyor

arkadaşlar biz ve ailelerimiz hiç hastalanamazmıyız biz taştan mı yapıldık bir fizyoterapistin böyle cevap vermesi normal midir insanlık öldü mü

görüşlerinizi bekliyorum.

Normalde hasta yakınlarının tedavi alanlarına girememesi gerek! Fizyoterapistler ve hasta bakıcıların tüm işleri yapmaları lazım. Ama bizde hastane çalışanları hasta refakatçilerini hastabakıcı olarak kullanmaya alıştılar! E biraz da insanlıktan nasiplenmemişseler, işte, bunlar yaşanır...

önçelikle geçmiş olsun arkadaşım bence buturinsanlarher yerde var otobüslerde hastanelerde çalıştıkları yeri babalarının çifligi olarak görüyorlar oyerler aslında bizim onların degil özel bir hastaneye gitseniz beyfendi hanım efendi oluyorsunuz el üstünde tutuyorlar fakaat devlet hastanesine gitiginizde sizi bir yük olarak görüyorlar sanki babalarının yeri çünki orda onlara fazla karışan yok ciflik misali ama hepsinine aynı kefeye koymamaklagzım aralarında cok degerli insannlardavar böyle huzur bozucular heryerden cıka biliyor allah sabırlar versin böyle kişilere sesiz kalma hakını ara elinden gelenyere şikayet et sesiz kalma

işe girene kadar kırk takla atarlar girdikten sonrada sanki zorla çalıştırılıyormuş gibi insanca davranıştan uzaklaşılar tabiki hepsi aynı degil birde fizyoterapistler doktorlarla
aralarındaki fark yüzünden komplekse kapılıyorlar ben bunu gördüm özel hastanede tedavi oldugum halde.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler burası engelliler eğitim ve eğlence merkezi buraya bizler için fizyoterapist geldi daha 1, 2 ayda gerçek yüzünü gösterdi bende hepsini aynı kefeye koymuyorum bundan önceki fizyoterpist yardım ediyordu.Bir yardım istemekle işitmediğimiz laf kalmadı suçlu biz olduk

aslında fizyoterapistlerin de terapiye ihtiyacı var..bu işten ekmek yiyen ama işin insani yönünü ihmal eden yada bu işe cani gönülden katlamayan kişilerde şifa aramak, sadece derttir..hasta ve bakıcı anne veya baba hem kalbi kırık hem de binbir derle sıkıntıyla uğraşan insanlardır birde böyle okumuş cahillerle uğraşmak insanı kahr ediyor..siz varsınız diye onlar vardır..size hizmet ettikçe maaş alırlar..dik durun, şikayet edin..

Bencede hemen şikayet edin,insanları böyle çaresiz durumda bulunca yapmadıklarını bırakmıyorlar,benim değil devlet hastanesindeki doktorlara hiç bir doktora güvenim yok artık,zihinsel engelli abime 'e bu derdini anlatamıyor biz nasıl anlayalım bunun hastalığını' diyende..(ki hayvanlar konuşuyomu onların dertlerini nasıl anlıyolar) raporumu almak için gittiğim hastanede benim sekiz senedir kullandığım işitme cihazını kulağıma bastırıp sokarak 'bu işitme cihazı sana ait değil' diyen muayene ederken hiç 'inandırıcı değilsin' diyen,gözlerimde sonuçlar kötü çıkınca 'görmüyormusun numara yapıyorsun' deyip birdaha aynı testi yapan hepsi afedersiniz ama ... bi zihniyet işte..

Üst Alt