Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FMF Böbrek rahatsızlığı ile askerlikten muaf tutulur muyum?

moussa sow

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Kısaca hastalığımdan bahsetmem gerekirse 2007 yılında apandisit ameliyatı oldum. Daha sonra ameliyatın yanlış olduğunu aslında FMF hastası olduğumu gen mutasyon testi ile öğrendim. (Heterozigot R202Q Heterozigot M694V ve Heterozigot M680I) Kolşisin kullanıyorum. Ataklarım sıklaşınca Nefroloji bölümüne gittim. Çekilen sintigrafi sonucu sağ böbreğimin küçük olduğu(96mm) ve sol böbreğimin biraz büyük olduğu (159mm) tespit edildi. Sağ böbrek %16.5 Sol böbrek %83.5 çalışıyor. Ayrıca 2. Evre karaciğer yağlanması tespit edildi. Tüm bu hastalıklar göz önüne alındığında askerlikten muaf olurmuyum ? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını bekliyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

aynısı bendede oldu kardeşim allah acil şifalar versin sormak istediğin ne varsa söylerim çünkü yıllardr uzun deneyimim oldu.

Merhaba mka03 Askerlik işlemlerini yaptırdınız mı Hocam ?

yok yaptırmadım tecilliyim şuanda ama askerlikten kesin muafız çünkü 2. derece engelli durumundayız.

Bu konuda emin olmak istiyorum. Çünkü internette gerçekten bilgi kirliliği var ve emin olamıyorum. Siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. Bu arada Allah hepimize şifalar versin. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

eminim çünkü bir tanıdığım bir kişi vardı gitmedi muaf oldu ve bana doktorda söyledi gitmezsin gitmeyi de düşünme dedi.

eminim çünkü bir tanıdığım bir kişi vardı gitmedi muaf oldu ve bana doktorda söyledi gitmezsin gitmeyi de düşünme dedi. Birde Tedavini nerde oluyorsun hangi ilde hangi hastanede.

Erzincandayım burada yalnızca araştırma hastahanesinde 1 Nefroloji doktoru var romatoloji doktoru YOK. Biraz sıkıntılı yani. Siz hangi ildesiniz? Sizin böbrek fonksiyon oranlarınız kaç acaba ?

ben antalyaya gidiyorum akdeniz üniv böbrek nakli merkezine gitmeni tavsiye ederim kesinlikle bana önve diyaliz dediler böbrekler ikside % 20 çalışıyordu antalyaya gittim ve şuan % 40 allaha şükür kesin git derim ben. Rapor aldınmı peki.

bence de bu konuda en ileri akdeniz ünv. ve ankara ünv. ikisinden birine müracat etmenizi öneririz vakit geçmeden
geçmiş olsun

Bende böbrek yetmezliği şuan için yok çok şükür. Bir tanesi çok küçük diğeri büyük. Herhangi bir rapor almadım. Yeni öğrendim sayılır zaten. İnşallah daha iyiye gider rahatsızlığınız ve nakile ihtiyaç kalmaz. 🙏 Askerlik olayı çok kafamı karıştıyor açıkçası

Sevdass tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Öncelikle askerlik problemini halletmeliyim.

geçmiş olsun tekrar ben teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

@OturanBoğa

selam ben kronik böbrek hastasıyım haftada 3 diyalize giriyorum
%90 engegli raporum var

bundan 3 ay önce askerlik işlemlerimi yaptım. %90 engelli raporum olmasın aragmen heyet cok sıkı bir politika izliyor. anladıgım kadarıyla senin böbrekler calışıyor inşallah hic bir sorun cıkmaz. böbrek hastalıgı cok zor bir hastalık ALLAH düşmanıma vermesin senin askerlik konusuna gelince senin böbrekler calıyorsa

yani yaşamını hicbir makinaya veya hicbir ilaca baglı yaşamıyorsan. direk askere alırlar kartaciger yaglanması ve karaciger emzimlerinin yuksek olması safra kesesi taşı bunları devletimiz hastalıktan saymıyor bunlar askerlik icin hastalıktan sayılmıyor

kısacası seni %100 askere alırlar

SARUHAN

Saruhan Bey Merhaba ben hem FMF hastasıyım hemde böbreğimin biri küçük ve %16 çalışıyor. TSK Sağlık yönetmeliği 53/D5 maddesinde böbreğinin biri çıkarılmış olmak veya nonfonksiyone olmak yazıyor benim durumum buna giriyor. Doktorum da aynı şeyi söyledi. Ben bu maddeyi yazarım dedi. Doktorum bu maddeyi yazdıktan sonra sağlık kurulu bunu değiştiremez diye düşünüyorum. Çünkü raporlar ortada. Bir çok kişinin muaf olduğunu okudum bu durumdan. Siz çok net konuştunuz. Bu konuda size katılmıyorum. Allah şifa versin size de. Sağlıklı günler dilerim.

moussa sow

Ben senin moralini bozmuyayım yanlış bişey soyledim veya yanlış bilgi verdiysem özur dilerim

ben kendimden bildigim kadarıyla acık ve net konuştum
%90 engelli raporum ve haftada 3 gun diyalize giriyor epikrizimle gittim

heyet evraklarıma baktı ve tekrardan böbrek foksiyonlarım icin ultrason raporu sitedi

şaka sanıcaksın ama gercek duşunsene haftada 3 gun diyalize giren bir hastaya elinde raporloruyla olsa bile inanmıyolar :=)
işlerine gelen bir durum varsa ince eleyip sık dokuyolar

ama devlet hastanesinde bir yerin agrıyorsa doktora diyorsunki hocam şuram cok agrıyor agrıdan duramıyorum
doktorun verdigi cevap şu oluyor bir kac gun bekliyelim gecmezse seni ultrasona gönderiz :)))
şaka gibi ama gercek
doktor 2 dakkasını ayırıpta bilgisayara ultrason girişi yapıpta seni ultrasona göndermeye üşeniyor

işlerine gelince ince eleyip sık dokuyolar

ama bir insanın saglıgı söz konusu olunca umursamıyolar

SARUHAN

Ben de bundan korkuyorum biraz açıkçası. Doktorum benim durumumun bu maddeye girdiğini söyledi. Yönetmelikte de açıkça yazıyor zaten. Ama sağlık kurulu buna ters bir müdahalede bulunur mu? Hakkımızda hayırlısı olsun Rabbim yardımcımız olsun. Size de çok geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığımıza kavuşuruz. Sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt