Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FMF hastalığı olanlar askerlikten muaf mı?

sasua48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Saygıdeğer arkadaşlar merhaba.Fmf hastalığım var. Genetik raporum ve atak zamanı geçirdiğim kan tahlillerim mevcut. Kolşisin kullanıyorum ama ilaca rağmen bazen 6 ayda bir bazen ise ayda 2 kere atak geçiriyorum. Askerlikten muaf olabiliyor muyum? Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

sasua48

Raporlarinizi ve tani belgeniz ile muracat ettiginizde sizi askariyi hastaneye sevk ederler o şekilde muaf olursunuz

Eskiden muaf dildi ama artık muaf tutuluyor

Bana tani surekli atak gecirdigim icin askerdeyken konulmuştu cocukken romatizma deniyorddu kimsenin fmf den fazla haberi yokdu romotoit arrit ve fmf ikisi birlesince azapti resmen 15 aydi ozamanlar askerlik 6 ay hava değişimi ile zar zor bitirmistim.

Not: bu arada bi romotolijiye de muayne olunuz agri ve atak sıklığı cok ise benim ki gibi bir ilac liste verebilir

KOLSIN 60 DRAJE
BENEXOL B12/ vitamin
RANTUDIL FORTE / endol yetersiz kalirsa verilen ilaç/ agriyi azaltir atak donemi rahat gecirmeye yarar
Salazopyrin /
LANSOR / mide koruyucu

BitiGen

Hocam şimdi askeri hastaneler kapalı devlet hastanesi veriyormuş muafiyeti. Acaba genetik tahlili yeterli mi muafiyet için.

sasua48

Surekli muayne oldugunuz bir doktor var ise epikiriz isteyin faydasi olur ama yinede belki askeri hastaneye gondere bilir gondermeye bilirde

Heyete giriyorsunuz zaten onlar onaylar ise sorun olmaz

Heyete giriyorsunuz zaten onlar onaylar ise sorun olmaz

BitiGen

Malesef yaşadığım şehirde romotolog yok. Sürekli muayene olamıyorum. Devlet memuruyum ve tayin de isteyemiyorum. Yaşadığım şehirdeki askeri heyetle konuştum az önce. Askerliğe başvurup aile hekimine gitmem gerekiyormuş. Aile hekimi de devlet hastanesine sevk ediyormuş. Devlet hastanesi de yakın bir şehirdeki romotologa sevk ediyormuş. Ordan romotolog kararı alınıp heyete giricekmişim. Heyet yönetmeliğe göre karar vericekmiş. Fmf tsk sağlık yönetmeliğinde muaf sayılıyor sanırım.

sasua48

Evet aynen muaf tutuluyor sıkıntı yok zaten onemli olan ağrıları ve atak sıklığında denetime alın bobrek yetmeligine yol aciyor bilginiz olsun kolsin yeterli kalmadigi durumlarda 3 tane daha ilac vardi isimleri aklima gelmiyor son nokdada ignesi veriliyor zaten daha onceki yorumlarimda bi ilac listesi yazdim onkara bi bakin

Gecmis olsun.

Üst Alt