Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FMF ile askere gittim. Dalak sorunundan çürük aldım. Vazife malüllüğü..?

ozan813

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba bende akdeniz ataeşi var fmf olarakta geçer 2002 de hastalığı belirtip yoklama eri iken gatada yattım,fakat atak geçirmediğimden sağlam raporu vererek birliğe gittim.sonrasında fmf tanısı( AKDENİZ ATEŞİ) ile 2 ay hava değişim ve sonrasında daha önce hiç bilmedeğim karacaiğer ve dalak büyümesi gibi hastalılar belirlenerek dalak büyümesi sebebi ile 3 kez hava değişimi verilerek çürük verildi.vazife maulülü olabilirmiyim,bu hastalık kaçıncı dereceye giriyor.bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum

Vazife malülü olmanız için daha öncesi olmayan akut gelişen bir hastalık yada görevde iken kaza yada herangi bir travma olmalı,

Karaciğer yada dalak maling tümörler dışında aniden büyümez,öncesi vardır mutlaka,

karaciğerdeki büyüme toksin birikmesine bağlı yağlanma(hepatosteatos) dalak anemiye bağlı çapında artış olmuş olabilir ,

Özet olarak, vazife malulü biraz zor görünüyor, siz yine de detaylıca araştırın...

Karaciğer ve dalak daha fazla hasar görmeden gerekli tedaviler yapılmalı,düzenli kontroller yapılmalı.
Önce sağlık...

Açıklamanız için çok teşekkür ederim.lakin şöyle bir durum var.bende dalak ve karaciğer büyümesi askere kadar yoktu.muhtemelen yoklama eri iken mevcut hastalığımı belgelemek üzere GATA’ya yattığımda virüs kaptım. Çünkü yattığım serviste aids veya hiv hepatit gibi bir sürü hastalığı olan hastalar bulunmakta idi. Ortam hijyensizdi. Yatak örtüleri hafta veya yeni hasta geldiğinde değişiyordu.kalabalık olması sebebi ile yataklarda 2 kişi yattığımız oluyordu.bu virüslerin kuluçka süresi oluyor ve askerlik süresinde kuluçka dönemini bitirip kendini belli eder ve vücudumda tahribat etme sürecinin başladığını düşünüyorum.

Ailevi akdeniz ateşi - FMF nedeniyle askerlik..?

Herkese öncelikle merhabalar ben fmf hastasıyım askerlik için muayene oldum 37 c bendi ne göre askerliğe elverişli değildir yazdı doktor kurula götürdüğümde doktoruna tekrar götür düzeltsin dedi yarın doktoruma gidicem doktorum b veya d yazması gerekiyomuş sanırsam başına gelen var mı ? Birde b diliminde erteleme söz konusu oluyor mu teşekkür ederim.

Elverişşiz kararı vermiş ama 1 yıl ertleme maddesini işaretlemiş,
Her harükarda elverişsiz kararı verilecek ,
İş yoğunluğu sanırım,hekim maddeleri karıştırmış,
Tbg00

her hastanaye yattığında atak geçirmen gerekiyor.yoksa askere alırlar

Üst Alt