Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FMF, serebral palsi ve bacakta kısalık ile rapor oranım ne olur?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2012 yılında almış olduğum %40 oranlı sürekli raporum var fakat yeni sistem dolayısı ile (engelli kimlik kartı , ötv muafiyeti vs ) gibi konulardan yararlanmak için yeniden rapor almam gerekiyormuş. Malum o dönem ile şimdiki dönem arasında balthazar formülü yada engel oranları değişti.

bende sereblal palsi sekeli var (sol bacağımı etkileyen) eski raporumu noroloji vermişti.

bundan 1 sene önce FMF olduğumu öğrendim ve bununla ilgili ilaç raporum var.

bildiğim kadarı ile fmf'e direk %20 veriliyor

asıl sorum şu ; FMF + sereblal palsi sekeli + sol bacakta en az 7 cm kısalık var + sol bacakta fleksiyon ve addüksüyon var fakat derecelerini bilmiyorum + 3/5 kas gücü zayıfliği var

bu şekilde %40 raporumu tekrar alabilir miyim ? Teşekkür ederim.

OguzZ' Söylediğiniz rahatsızlıklar için verilecek oranları bilmemiz mümkün değil ama % 40 olur toplamda.

KKELEBEKK
kesin bir bilgi tabiki de veremeyiz sadece en az %40 alır mıyım onu merak ediyordum teşekkür ederim :)

% 25'lik bir oran almanız gerekiyor en az. Onu da verirler kısalıki, güçsüzlük ve yürüyüş bozukluğu için. Tablo 3.4'ü inceleyin yine de. Cihaz kullanımı olduğunda oran artıyor örneğin.

Üst Alt