Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fonksiyon Bozukluğu Yapmış Böbrek nedeniyle askerlik işlemleri..?

nyist

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İki hafta önce yaptırmış olduğum böbrek sintigrafisinde sol böbreğimin %3(hipoplazik küçük böbrek) sağ böbreğimin %97 olarak çalıştığını öğrendim. Öğrenciyim tecilimi bozdurup işlemlerimi yapmak istiyorum. Daha önce budurumu yaşamış arkadaşlar askerlik durumum konusunda yardımcı olurmusunuz.

Sağ böbreğim %52, sol böbreğim ise de %47 çalışıyor. Askerlikten muaf olur muyum?

Özür dilerim siteye yeni üye oldum ve çok beğendim öncelikle emeklerinize teşekkür ederim.
Benim sorum şu. 25 yaşındayım. 8 sene evvel sağ böbreğimden daralma nedeniyle ameliyat oldum. Katater taktılar. Şu an sağ böbreğim %52, sol böbreğim ise
de %47 çalışıyor. Yani iki böbreği performans olarak toplasak anca 1 böbrek performansı görüyor. Özür dilerim devamlı idrar yolları iltihabı, tansiyon ve yorgunluk şikayetlerim bitmiyor. Şubat ayında askere gidicem. Acaba acemi birliğinde raporlarımı göstersem bu rahatsızlığımla ilgili muaf olma durumum olabilirmi? Hiç abartmadan aynısı yazdım.

Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Ömer, sanki muaf olursun gibi görünüyor...

İlginiz için teşekkür ederim OturanBoğa. Eğer benzer deneyimi yaşamış veya çevresinde bir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı
olursa çok sevinirim.

Bu konularda bilgisi olan ya da yakın zamanda benzer bir deneyimi olan var mı?

Üst Alt