Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ford Fiesta & Focus 2019 Fiyatları

dilmacbey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün Ford bayine gidip fiyat istedim.
Ford Fiesta Titanium 2019 için 87.000 tl Ford Focus Titanium 2019 için 97.000 tl fiyat verdi. Bunlar ötv indirimi yapılmış ödenecek tutarlar. Bu fiyatlar Ankara Satış Bayisinden alınmış olup her iki aracında ötv oranı %35 olduğu ve otomatik vites (zorunlu) donanımına sahiptir. Rapordan dolayı sadece otomatik vites zorunluluğu mevcuttur.
Ötv'den Muaf olarak araç alımı için 2018 yasal değişiklikler ile hesaplamalar biraz farketti. Forum da ilgili konuları inceledim. Lakin fiyat hesaplama konusunda emin olamadım. Size sormak istedim.
Sizce bu rakamlar doğru mu?

ötv oranı %35 olduğunu ford bayisi belirtti. Bana söylenilen 135.000 tl fiyat üzerinden hesaplama yaptıkları. Belki de ötv oranı bundan dolayı değişti. Zaten bende anlamadım. % kaç ötv oranı olması gerekiyor? kdv oranı % kaç ? (%18 mi?)
Net olarak bir hesaplama yapılarak bir türlü sonuca varamadım. Otomotiv firmalarına ait sitelerde bile "ötv oranı değişiyor" gibi ifadelerle bu işi sanırım bayilerine özellikle bırakıyorlar ki fiyat hesaplama da kendileri istedikleri fiyat aralığında fiyat verebilsinler.
Çok araştırdım lakin bir türlü çözümü bulamadım..

Ayrıca 1.5 Motor ve Otomatik. Liste fiyatı 135.000 TL.

Son düzenleme:
Fiestayı boşverin... Yeni Focus reklamlarda gördüm şahane...

Belirttiğiniz anahtar teslim bedellerde ÖTV oranı normalde %50 idi. Ama 15 puan indirim yapıldı biliyorsunuz ve şuan %35'e düştü.

KDV zaten %18. Liste fiyatı üzerinden bakmayın. Normalde indirim de vermeleri gerekiyor. Yani liste fiyatı 135 ise, min 130.000 TL ye bırakmaları lazım.

Arkadaşlar merhaba ;
maliye bakanının açıkladığı enflasyonla mücadele paketinde 0 km. araçların ötv oranlarında 15 puan indirime gidilmiştir. araçların ötv tutarları eski sistemde %45 %50 ve %60 olarak uygulanırken yeni sistemde ötv matrahına göre %30 , %35 ve %60 olarak değişmiştir. %60 ötv oranı olan araçlar 200.000 tl sınırını aştığı için engelli indirimi ile alınan araçlarda uygulana ötv %30 ve %35 tir. dolayısıyla indirimde bu oranda uygulanmaktadır.

ayt34, StratoS, Kayaya, Ata_Türk teşekkür ederim arkadaşlar.

Üst Alt