Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ford fiesta otomatik vites ne kadar bilgisi olan var mı acaba?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugünlerde araba almaya karar verdim ama araba piyasasını fazla bilmiyorum o yüzden bilen arkadaşlar varsa yazsınlar ford fiesta otomatik nekadara mal olur, nasıl arabadır. Alan var mı acaba şimdiden teşekkürler...

arkadaşım fiesta nın otomatik vitesi sadece benzinli modelinde var dizelinde yok sana tavsiye etmem benzin çok yakıyor diye hatırlıyorum arkadaş benzin yüzünden satmıştı bütcen nekadar bilemem ama focus lpg li tavsiye ederim dizelinide ve toyota corolla şunu sakın unutma toyotanın dizel seçeneginde otomatik vites yok alıcagın benzinli araçta mutlaka lpg olsun yoksada 1000tl lpg ye 140 tl muayeneye 25 tl gaz sızdırmazlıgına ruhsat değişimi 70 tl ek 1 de 15 tl sana toplamda 1250 tlyi bulur ve bunları yaptırmak içinde enaz 2 gününü harcarsın vs canın çıkar tövbe edersin(tecrübelerimden biliyom;))

Evet dizel yoksa mecburen lpg ama sıfır araca lpg de biraz tuhaf olur insan kıyamaz ki lpg takmayı

Alacağın araç sıfırsa LPG taktırırsan araban garanti kapsamı dışında kalır....
Dizel otomatiklere yönel, piyasada bir sürü var eminim sana uygun bir tane bulursun.

Otomatik dizel olarak tavsiye edebileceğiniz araçlar ne olabilir.Mesela Mitsubishi colt un dizeli mevcut mu yada kia rio, picanto.Bunları fiyat olarak daha uygundur diye söyledim?

Ya tam otomatik bir araç al yada edc, dsg gibi çift kavramalı şanjımanı olan bir araç al, ki sonra başın ağrımasın.
Hyundai ve kia ler tam otomatiktir, VW ler dsg şanjımandır, megane 3, spot trouer ve fluencelerde edc şanjımanlar vardır.
Toyota, pejo gibi araçlar tek kavramalı şanjıman kullanıyolar ama bunlar pek kullanışlı değil.
Bu söylediklerim dizel otomatikler içindir.

arkadaşlar,bir arabanın 1.4 olması ile 1.6 motor olması arasındaki fark nedir ? yani bu fark performans açısından çokmu fazla bi fark..birde şimdie 1.6 üstüne ötv arttıya..birazda o bakımdan sormuş oluyum..yeni yeni arabalarla ilgilenmeye başladımda...

O ötv artışının bize bir etkisi yok.
Performans motorun hacmine göre değil beygirine göredir.
O yüzden bizlerin arabanın hacmine değil motor gücüne bakmamız daha uygun olacaktır.

ötv yi engelli olmayan birisi için sölemiştim..ama bizi etkilemiyo doğru.. baktımda VW polo ve golf modellerinin bir çok çeşidi var..30 dan başlayıp 40-50 bin tl ye kadar..kafam karıştı valla :) bilmeyince oluyo demekki..

O fark donanımdan tut, motorun dizel olmasına ve otomatik olup olmamasına göre değişiyor.
Otomatik dizel full donanmlı bir araç en pahalıdır.
Benzinli manuel donanımsız ise en ucuzudur.

İkinci el araç konusunda malumat edinmek böyle olmaz arkadaşlar;

Bir aracın sadece marka/model bilgisi fiyat bilgisi için yeterli değildir.

Aracın Marka/Model bilgisinin yanısıra;
- Model yılı
- Motor/Şanzıman türü (Benzinli/Dizel, Düz/Otomatik vs.)
- Donanım paketi (Trend, comfort, ghia, highline vs.vs.)
- Km bilgisi
- Değişen/boya durumu
- Arızalı problemli çalışmayan donanım durumu
- Genel bakım durumu (Örneğin; lastikler, akü, ağır bakımı v.s yakın zamanda değişmiş yada yapılmışmı)

gibi bilgiler aracın edeceği fiyat konusunda belirleyen faktörlerdir... Hele ki motor/şanzıman bilgisi, model yılı ve km bilgisi olmadan bir araç konusunda rakam söylemek tamamen saçmalık olur... 10 bin liraya bir fiesta'yı oldukça pahalıda alabilirsiniz, 25 bin liraya oldukça ucuzda alabilirsiniz... Bu hangi aracı aldığınıza göre değişir...

Bir markanın geneli hakkında iyi yada kötü demek yanlıştır. (Örneğin ASM otomatik şanzımanlı 2003-2006 arası dizel fiesta lardan uzak durun diyebiliyorken, 1996-2002 arası Zetec motorlu benzinli düz vites fiestalar gayet sorunsuz ve oldukça keyifli arabalardır diyebilirim)

Otomatik dizel olarak tavsiye edebileceğiniz araçlar ne olabilir.Mesela Mitsubishi colt un dizeli mevcut mu yada kia rio, picanto.Bunları fiyat olarak daha uygundur diye söyledim?

Mekanik açıdan daha sorunsuz ve sağlam gözüken Hyundai i30 ve Kia Ceed diyebilirim. Ancak önümüzdeki baharda Hyundai i30 un yeni kasasının satılmaya başlanacağını bilmelisiniz, dolayısıyla alacaksanız bunu dikkate almanızda fayda var. VW grubunun dizel otomatikleride (Polo DSG, Golf DSG, Leon DSG, Octavia DSG, A3 v.s) her nekadar tamamen sorunsuz hale gelemeselerde semitronicler arasında yine en tercih edilebilir modeller... Bunlar dışında kalan hemen hemen tüm markaların 1.6 motor hacmini geçmeyen dizel otomatik modelleri bence kullanıcısını üzme potansiyeli oldukça yüksek modeller...

arkadaşlar b segmentinde araba alacaksanız ve dizeline gucunuz yetmiyorsa sizi tavsiyem Honda Jazzdır.
Fiesta Polo corsa bu modellerden donanım olarak ustundur. bunların içinde vw polo nun sadece ismi vardır en boşudur. adamlar Eşşeğe VW amlemin koyup yok satarlar. polonun tek artısı DSG şanzımandır.
HOnda Jazzı bunlardan donanım özelliklerinin dışında bagaj olarak geniş ve cvt şanzıman DSG ayarında sorunsuz bir sanzımandır. HOnda jazzın en buyut artısı Ekim ayın yapmış olduğu BRC ile anlaştmasıdır. 6 yıl 150 000 km. garanti hondanın sitesinde haberler bolumunden bakabilirsiniz.

üc beş arkadaş toplanıp bayilere gitsek indirim alabiliriz. bunun için araba almak isteyenler burada toplansa çok iyi olacak

@buzdan;

Güzel açıklamışsın, cvt şu an kullanılabilecek en iyi şanjımandır.
Eski arabamın şanjımanıda cvt idi ;)

toyota yaris 1.3 de cvt
şanzıman bu araç ne kadar fiyatını bilen arkadaşlar var mı?

toyota yarış 2010 da arkadaşım sıfır aldı pek memun değil vites geçişlerinde araç sarsılıyormuş. fiestanın manuel benzinli aracı olanlarda çok yaktığından şikayetciler otomatiği daha çok yakıyordur. araç seçiminde yakıt tabiki önemlidir ama öncelikle ihityaçlarınıza cevap verecek bir araç almayı düşünün derim. örneğin tekerlekli sandalyede olan arkadaşların hb ve sedanların dışında sw yönelmesi gerekir diye düşünüyorum çünkü bagaj hacmi onlar için önemli olmalı! gene şehir dışına sık sık çıkanlar içinse beygir gücü önemli bence 80 bg bir araçla 110 bg bir araç arasında büyük farklar vardır! şehir içi içinse küçük hacimli motor ve gene yüksek bg ler tercih edilmeli. beygirin yüksek olması yakıt tasarrufu sağlarmış, mış diyorum çünkü bunu teknik servis söylüyor. şuanki piyasaya yeni çıkan araçlara bakarsanız motor hacmi küçük beygiri büyük araçlar olduğunu görürsünüz. 100 beygirin üstündeki araçlar 1600 motordu ama şimdi 1400-1300 motorlar 100-110 beygirin üstünde üretiliyor!

kısacası ihtiyacınızı karşılayan segmente sahip araçları araştırın yakıt tasarrufu içinse bu segmentteki araçları birbiriyle kıyaslarsanız daha mantıklı olur derim!

yaris benzinli cvt, dizeli mmt şanjıman yani tek kavramalı pek kullanışlı değil açıkcası.
CVT de sorunsuzdur şu an...

Arkadaşlar o zaman siz bana hangi arabayı önerirsiniz maddiyat olarak benim 25 bin tl'm var benim istediğim ise sadece otomatik vites olması çünkü manuel vitesi kullanamıyorum. Bu parayla hangi arabayı alabilirim

Zafer kardeş 25 bin tl yede honda bulunmaz ki sıfır olarak 2. Ele yönelmek gerekir

arkadaşım ötv indirimli alacaksan 25 000 tl yeter. HOnda jazz 1.4 cvt joy alabilirsin. aslında bende alacam ama krediler yükselti 5 - 6 kişi birleşip bir yerden alırsak indirim sağlayabiliriz aslında.

yeterki almak isteyen çıksın gerekirse ben bayileri arayıp tek tek görüşürüm

bende Ford fiesta almayı düşünüyorum allah nasip ederse dizel ne kadara gelir bize acaba?

standart otomatikler çok yakar. cvt daha iyidir diyorlar ama kullanmadım. toyota corolla mmt kullanmdım süper. az yakıyor. araba kullandığını anlıyorsun. 65000 km deyim . hala sorun yok .

Yeni Kia Rio'yu bir araştır derim ben geçenlerde bir bakayım çok donanımlı ve ekonomik araç.

Üst Alt