Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Formasyon ve tezsiz yüksek lisans?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar, en son bildiğiniz gibi formasyon kaldırıldı. Peki bunun yerine tam olarak ne getirildi? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

selamlar,
bildiğim kadarıyla formasyon ile ilgili henüz bir şey getirilmedi. Eğer yapar ise milli bu konuda bir düzenleme yapabilir diye yorumlar vardı fakat covid falan derken bu konu askıda kaldı sanırım.
Tezsiz yüksek lisansın akademik olarak artısı yok, haricinde tavsiye ederim, yalnız en azından dersleri saydırabileceğiniz tezsiz bir bölümü seçin, sonrasında fikriniz değişirse tezli bir yüksek lisans bölümüne başlar ve dersleri saydırarak tez aşamasına geçebilirsiniz.

suskun57
Teşekkür ederim. Tezsiz yüksek lisans formasyon yerine geçiyor mu diye sormak istedim aslında. Zaten tezli yl öğrencisiyim. Formasyon almak istiyordum ama almaya fırsat bulamadan kaldırıldı..

Konu hakkında daha fazla bilgisi olan yok mu?

Sevgili @İstorika,
Maalesef yüksek lisanslar (tezli/tezsiz) formasyon yerine geçmiyor. Şu an için gündemi takip etmek lazım hiç kimse formasyon alamıyor. Yeni düzenleme bekleniyor.
İyi çalışmalar.

suskun57

Sanırım yanlış anlaşıldım. Öğretmenlik için tezli yüksek lisans programı var mı? Aslında bunu sormaya çalıştım..

neclattt
Ben zaten yuksek lisans öğrencisiyim. Bu söylediklerinizi biliyorum. Formasyon yerine yeni bir sistem getirilmedi mi diye merak ediyorum. Formasyon almak istiyordum, ancak alamadan formasyon kaldırıldı..

Bende formasyon kaldirildigi icin kazandigim bolume kayit yaptirmadim.Daha formasyonla ilgili yeni duzenleme nasil kimse bilmiyor .Biran once aciklansada ortadaki belirsizlik sona erse.

Şu sistem açıklansa bir an önce. Belirsizlikten kafayı yiyecem..

1 yıl sürecek bir an önce tezsiz yüksek lisansınızı alın
İstorika

3 CÜ ATAMA MEMURLUK GELEBİLİR

Paranoya

Bakanın söylediğine göre atandıktan sonra formasyon eğitimi verilecek. Eğer öyleyse öğretmenlik atamalarını bekleyeceğim..

İstorika

Evet hocam aynı bilgiyi Paylaşmışız ben de fark ettim 😊
@Paranoya

Valla ben de anlayamadım o sırada tezsiz yüksek lisans yapacağı üniversitesi kendi öğretmenlik yaptığı şehirde değilse nasıl olacak?

ezel14

Aynen hocam ben de bunu düşünüyorum. Yeni yılın başlarında inşallah bakan açıklama yapar bu konuda..

İstorika
arkadaşlar bu video 2018 de yayınlanmış 2020 de 750 alım oldu engelli ögretmen burda bakanın demek istedigi normal ögretmenler içindir
engelli ögretmen alımında 2020 de belge istiyor direk
herşey tam net degil

2020 bu şekilde

[FONT=-apple-system]BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER NELER?[/FONT]
[FONT=-apple-system]Adaylardan;[/FONT]
[FONT=-apple-system]* Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da e-devlet üzerinden aldıkları diploma belgesi,[/FONT]
[FONT=-apple-system]* Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,[/FONT]

Paranoya

İşte bu belirsizliğin ortadan kalkmasını bekliyoruz. Bir de normal Kpss için geçerli olan sistem neden Ekpss için geçerli olmuyor? İnşallah biz de de atandıktan sonra eğitim verilir..

inşallah

benim tahminim belge alınıp sonradan başvuru olacak 2020 bu şekilde çünkü açıklamalar 2018 de olmuş

Paranoya
Bunu ben de izledim :)

Eğer öyleyse eğitim süresi 1 yılı geçmez umarım..

Formasyonu olmayanlar 1 subatta ogretmenlik basvuru yapabilecek mi?Bilgi alabilen varsa yazarsa seviniriz.

Formasyonu olmayan öğretmen adayları olarak bence harekete geçmeliyiz..

Bence de. Bir de şöyle birşey var; diyelim tezsiz yüksek lisans alacağız ve o da 2 yıl sürdü. Böyle olursa ancak 2024 sınavına yetişebiliriz, o zaman da sinav yapılır mı bilmem..

Ben bu formasyon belirsizligi yuzunden bu sene kayid bile yapamadim universiteye .Bu sene belli olmazsa yine kayit yaptiramayacagim.Formasyon belirsizligi yuzunden bolum bitirenler tercih edip,edmem konusunda kararsiz kaldilar.Siz mezun musunuz.

Üst Alt