Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Forum konularına finansa dair bir bölüm eklensin..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dağlalesi

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba pekçok kişi ufak tefek elindeki artırabildiği kadarıyla tasarrufları vardır bunun için hisse senedi döviz vs konularındada tartışma bölümü olsa nasıl olur herkes bilgi birikimini paylaşsa site yöneticilerinin bu konuya el atmasını istiyorum

Ben yatırım aracı olarak altını tavsiye ederim. Daha 1 ay önce 72 liraydı şu an 80. 100 Gram altını olanın bile 800 lira karı var. Bu kar oranı ile diğer yatırım araçlarına nazaran altını çok daha karlı bir kalem olarak düşünüyorum.

yatırımcılar buraya..

gayri menkul, altın, döviz , hisse senedi konularında yazışalım tecrübelerimizi aktaralım
aslında engelli olup bilgisayar karşısında az bir sermaye ile yalnız sabrederek çok kazanabilirsiniz
amacım engelli kardeşlerimizin az birikimini nasıl çok yapabiliriz ?

ben 1 ay önce 2,10 dan 1000 euro aldım şimi 2,28 :D

sen başka ne önerirsin 3 aylık bakım paramı sakladım yani 1350 tl falan hazırda var ???

bence altın alın özellikle cumhuriyet altın ı

bu yükselişlerde asla alıma girmeyin derim mutlaka geri dönüşler yaşanacaktır .....

borsaaaa dogru kagıtlar dogru zamanda süperr getırııı adrenalınde sewıosanız mukemmel : )

seçimden sonra hurbetçilerinde gelmesinden ötürür euro da düşüş olasılığı var arkadaşlar dikkati olun yatırımlarınızı ona göre yapın

En iyi risksiz yatırım gayrimenkuldur.Şu anda bankacılardan aldığım duyumlara göre yatırımcıların ortalama 15.000 ve 20.000 tl leri var.Onlarıda Türk lirası faizinde tutuyorlar, veya bankanıza bir hesap acıp internet bankacılığı yolu ile hazine bonosu veya tahvil alıp satabilir.Ne yapsın vatandaş az bir birikimi var onuda evde saklayıp hırsızlaramı kaptırsın :)

evet gayrimenkul iyi fikir yalnız 20-30 000 tl ye kadar ancak küçük arsa alınır. o da savaş ve deprem olmadığı müddetçe çok karlı bir yatırım.

döviz pek kazandırmaz. tetikte olmakta fayda var.
altın her dönemin yatırım aracıdır istikrarsızlığı sever. ama çok zirvede.
borsa dersen evet içinde bir çok riski barındırmasına rağmen kazandırır ama
1 hiç bir zaman günlük kredili alım yapma
2 çok yüksekte alım yapma
3 almadan hissenin bir yıllık analizini kar zarar durumunu mutlaka gözet.
4 borsada olmassa olmaz sabırdır. kısa vadede köşeyi dönmek isterseniz yem olursunuz.
5yabancılar borsa da hiç kaybetmez hepsi uzun vadeye oynar.

borsa konusunda uzmanlığım var ama kimseye hisse önermem ama hisse hakında sorulursa fikrimi beyan ederbilirim.

(vop) vadeli işlemler borsası na gelince bence uzak durun.

bence forekse de hiç bulaşmayın.

arif alemsin arkadas :) omrunde hic arsayla ugrastimi:(

belediyeler en agir vergiyi arsaya alir bunu gozonune alin isterseniz kamulastirir bazi yerlerini ondan biraz para alirsiniz ograsa didine aradan az bi zaman gecince istee anlasilmamis dava sonrrasindan o paralarin bayasini iade etmek durumunda kalirsiniz
yillarca vergi oder hicbir kazanc saglamazsiniz
ortakli arsalar ortaklari bulda is yapabilirsen
o kadar vergi odeyipte bide iyi para edicek su kadar parseli dendikte kime satacaksiniz yer gok ev insanlar evlerine kiraci bulamiyor
bide biz engellilerin omru nede olsa o kadar uzun olmayabiliyor
ay vay torunlarin belki nemalanir
arsaya para yatirmak olu yatirimdir tanidik uckaatsi belediyede adamin olmadikca:)

arkadaşlar bende yıllardır borsayla uğraşıyorum benim sıtandart kağıtlarım var turcas,hektaş ve şu an ekgyo bunlar borsanın en sağlam ve sürekli düzenli temettü veren kağıtları ekgyo birkaç yıl sabırla beklenirse çok kazandırabilir sadece sabretmek gerekir, saygılar.

shukufe
mesela ben de çok alp sattım ve iyi de kazandım işi bilmek lazım.

.

arsa arsaaa iyi yatırım. illa istanbulda şartı yok.

sametcan
turccas
hektaş
ekgyo da güzel hisseler beklersen.

arkadaşlar borsayı oyun olarak değil yatırım olarak görmek lazım,kumar kağıtlarından uzak durmak gerekir bir anda çok kazandırabilir ama bir andada batırabilir,sağlam kağıtlara girip sabretmek lazım ufak ufak artar ama garanti olur.

ŞirketFiyat% FarkHacimEn YüksekEn DüşükTarihECBYO0,95-3,0695.331,701,010,9530/05/201117:30ECILC2,20-2,223.146.810,072,292,2030/05/201117:30
arkadaşlar bu borsadan ben hiç anlamıyorum.mesala fark.hacim.fiyat bunlar ne anlama geliyor benide bilgilendirirseniz bende biraz uğraşmak istiyorum bu borsayla.teşekkürler

borsada oynayip cok batanlari duydum hatta bi tanidigim evini bile kaybetti bu borsa tutkunlugundan
elinize geceni afiyetle yiyin yemiyenin malini yerler:)
engellilerin cok para kazanmasi cogunlukla olamadigindan kucuk birikimler bence bankada ufacik getirisi icin degil protez isitme cihazi hastane icin lazim oldugundan bankada vadeli yatirmak en risksiz yatirim

Yeterli birikim varsa arsa en güzeli. Ancak küçük yatırımlar için b tipi likid fon ile osmanlı tipi altın fonunu öneririm.

recepaydın;

arkadaşım,bu yazdıklarını bildiğine göre demekki acemi değilsin.

ben bizim ailede babamdan bilirim borsayı yatırım amaçlı alır satar eline para geçince borsaya yatırr nakte sıkışıncada satar biraz kazanmış oluyor tabii temettü verdiği de oluyor bazen kar payı vs çoğalıyor bazen aldığı yerinde kalıyor hissenin bedelsiz veya yarı bedelli verdiklrini çıkarır elinden zor zamanlarında ilaç oldu ama ihyada etmedi aman aman yani hala yürüyor köşeyi dönmedi. ben hep çıktı satsaya düştü alsa satsaydı şimdi alır kar ederdi vs derdim bu sene gittim bankada 500 tl yatırım hesabı açtırdım bu benim bir nevi demo hesabı kendimi deniycem borsada oynuycam neyse 3,03 asyab aldım çok olmadı 3,20oldu satmam gerekiyordu çıkar dedim geri döndü enson 3,17de sat şunu dedim kendime babam dur bekle dedi 3,00 2,98 2,64 sattım hurgaz aldım oda olmadı ama o yerinde saydı asyab düştü geri aldım bu aradada bir kısmına iheva 1,44 ten aldım 1,80 çıktı 1.78indi dedim çok şişti bu patlar sattım 1.60 düştü tekrar toparladı çıkar giderse bizimkilerin alay konusu olum diye 1,66 aldım şimdi1,02 bekliyorum asyaba gelince tekrar sattım ihmat aldım asyabı 2,58 sattım 2,54 ihmat aldım fırladı bir iki günde 2,84 gördü geri döndü ertesi gün seanstan önce yazdırdım2,80 vazgeçtiğimde satılmıştı 2,90 gördü zararım kapanıyordu o notasına yakındım 2,78 aldım 2,58 sattım ekgyo geçmek için 2,56 dan oldım onuda 2,44 düştüha ihmatı satmakla iyi ettim ama bekleyip ekgyo alsaydım sorun yoktu çünki bu hisse3,00 üzerime çıktı sattığım hiçbir hisse fırlayıp arkasından bakıp kalmadım. ben içimdeki sesi dinlemeyip hıırs yaptım işte böyle oldu çok girmedim elimdeki kenara koyduğum bir miktardı sonuçta şu varki özetlemek isterim borçla krediyle vs yapılacak şey değil ama varsa kenarda iyi sağlam bir hisseye yatır tam zamanı 1,aldığının altına satma bekle çıkar 2 düşerken alma ne kadar iner belli değil çok hızlı çıkan kağıt geri döner bir miktar daha acele etme oynamak istersende az kar et çık hemen geri alma bekle başka kağıtmı yok hırs yapma benden bu kadar yatırım yaparsan kazanabilirsin ama oynarsan......

hakan bizdede sanki aman para var olan üçü beş edelim derdi başka türlü nasıl artıralım var sanki

bence bu aralar borsayı iyi gözlemlemeli bütün hisseler düştü çok güçlü kağıtlar alım seviyesine indi bu böyle sürmez yakında çıkışa geçer zannımca şu an alım zamanı değil tl yi tutma zamanı borsa üzerindeki karabulutlar dağılsın
bence borsa iyi derim
benim gibi tez canlı olmazsan sorun yok ben borsada sıfırdan yatırım yapıp borsaya yatırdığı miktarı çektiği halde borsada yatırdığı kadar kalanını bilirim ama o gündü bugün nasıldır bilemem satıp karını paraya çevirdiyse ne ala çevirmediyse hisseler orda birgün çıkar önemli olan alacak zamanı satacak zamanı iyi tespit edebilmek ben borsada kimsenin her yatırımında %100 kar
ettiğne inanmam en kazançlı olanın bile mutlaka zarar ettiği olmuştur
bu arada favorim olanlar ipeke, ekgyo, ünyec şimdilik ama param yok olsa hemen almam beklerim

mesela kiler yatırım amaçlı
al unut
perkende sektör hisseleri hep yüksek bimaş vs

bir zamanlar bir bağfaş vardı fakir ama gururlu hakkaten bağfaş 90lı ylıllarda 3 liradan beşe çıkamıyordu.babam almıştı beklrdi garibim şimdiye satmamış olsaydı pehh

Bencede 15,000 - 20,000 tl ye anadoluda güzel arsalar bulma şansınız var bi de bu aralar imara açılması muhtemel bir çok yer var bence arsa hem riski yok hemde kazancı var...

Arkadaşlar, ekstra bir forum açmaya gerek yok. Café Engelliler.Biz forumuna yeni bir konu başlığı açarak finansa dair paylaşımlarınızı orada paylaşabilirsiniz: Café Engelliler.Biz

yatırım

hem vakit geçirin hem para kazanın banka hesabının internet hesabını açtırın. mesela benim ziraat bank ın hesabını açtırdım internetten altın,döviz alıp satıyom. mesela ben 3 hafta önce 3 gram (350 tl) lik altın aldım ve şuana kadar 250 tl kar ettim. bu aralar ffrank alın oda kazandırıyo 3 haftada 100 tl de ondan kazandım...tavsiye ederim. bu arada tahminlerinizi bekliyorum ???

ben 800 tl ile başladım. şuan 1250 tl var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt