Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fotoğrafçılık merakı olan arkadaşlar var mı?

dilektuba

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlara merhaba benim gibi fotoğrafçılığa meraklananlar varmı ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba :confused::confused::confused: :)

sanırım konuyu yanlış yerde açtım :(:(:(

Arkadaşlar varsa ekipmanlarınızı yazarsanız, çektiğiniz fotoğraflardan örnekler koyarsanız konu daha çekici hale gelebilir.

Benim de pek bilgim yok açıkçası fotoğraf konusunda. Şu ana kadar iki tane giriş seviyesi kompakt makine kullandım. En son Fuji A220 vardı (sattım;)), bu tarz makinelerden pek birşey beklememek lazım tabii.

Şimdi yine bir tane giriş seviyesi kompakt makine bakıyorum (öğrenciliğin gözü kör olsun;)). Gözüme kestirdiğim model Canon A490.

Hayalimdeki makine ise Canon EOS 550D, fotoğrafın yanında inanılmaz video kayıt yeteneği var. Hatta bu makinen biraz üst versiyonları ticari işler de bile kullanılıyor. Behzat Ç. diye bir dizi var mesela, EOS 5D Mark II ile çekiliyor.

Benimde merakım var fakat kullandığım makina kompak cihaz, dslr fotoğraf makinası sahibi olmak isterdim.

Aslında dslr-like makineler var, manual kontrollere alışmak için. Özellikle Fuji'nin gittigidiyor'da satılan, uygun fiyatlı s1xxx serisi var. Tabi gg'de satılan bu uygun fiyatlı makineler refurbished:D.

Evet direkt Dslr almaktansa "Dslr-like" ile manuel ayarları öğrenmek çok daha mantıklı, hatta 'bazı' Hobi Fotoğrafçılar yüksek zoom yapabilen Dslr-Like makinaları Objektif taşıma değiştirme sorunu olmadığı için tercih ediyor.

Gitti gidiyordan fuji refurbished s1xxx serisini aldım,memnunum yarı yarıya ucuza maloldu. Sıfır ürünlerde vardı sanırım ABD'den gelen. Tek dezavantajı arıza durumunda Amerikaya gönderilmesi gerektiği için kargo ücreti.
Buradan fuji Sxxx serilerine göz atabilirsiniz.
DIJITAL FOTOGRAF MAKINASI CAMERA

bende foto cekeye cok merakliyim özellikle ilgi alanlarimdan birisidir:)

canon eos 550d sigma apo 70/300 tele lens sigma 10/20 lens ay resimlerini çekmek istiyorum ama istediğim sonuçları alamıyorum alabilmek için hangi lensi kullanmam gerekli ...

kompak makina kullanarak çektiğim 5 Fotoğraf Yurtdışında seçilerek bir tarih kitabında yayınlandı, bir fotoğraf doktorlar tarafından seminelerde örnek olarak kullanıldı, başka bir fotoğraf sanırım yaklaşık 30.000 baskıyla dağıtıldı hala dağıtıma devam ediyor ondan kazandığım para sayesinde yeni makina almıştım. Yani bütçen kadar takıl derim. Fotoğrafı fotoğraf yapan sensin makina değil. Şimdi bana sorsan göz bebeğim pentax mz 3 makinamdır filim sorunu yaşamaya başlayınca mecburen Nikon D70 almıştım. Ayrıca Bir fotoğraf makinası fotoğraf çekmek içindir filim çekme özelliği olsun dersen video kamera alman daha mantıklıdır. Evet otomatik gidiyor bu tarz makinalar fakat kadrajı ve konuyu seçen sen oluyorsun. Elbette paran yetiyorsa profesyonel bir makina alman mantıklıdır.

basit anlamda çekiyordum d-90 ım var ,şöyle yapılabilir mi diye düşündüm şimdi,sanal bir kurs gibi ,ayarları neyin ne olduğunu bilenler bunu diğerleriylede paylaşsa artık soru cevap yada başka türde,hem faydalı olur hem de belki birkaç kişi merak eder bu uğraşa...

Ben de fotoğraf çekmeyi, hatta çekinmeyi de çok seviyorum. Profesyonel bir makina almak istiyorum. Şimdilik dijital fotoğraf makinasıyla yetiniyorum. Yaşadığım şehirde bir kurs olsa katılmak isterim. Ama yok malesef :( Bu arada profesyonel anlamda bu işle uğraşanlar varsa aramızda fotolarını görmeyi çok isterim. Mahrum bırakmayın bizii :)

Ben de fotoğraf çekmeyi, hatta çekinmeyi de çok seviyorum. Profesyonel bir makina almak istiyorum. Şimdilik dijital fotoğraf makinasıyla yetiniyorum. Yaşadığım şehirde bir kurs olsa katılmak isterim. Ama yok malesef :( Bu arada profesyonel anlamda bu işle uğraşanlar varsa aramızda fotolarını görmeyi çok isterim. Mahrum bırakmayın bizii :)
yaşadığınız şehri yazarsanız eğer size kurslar hakkında bilgi verebilirim mekerzdemi yaşıyorsunuz ilçede mi ilçede ise il merkezine yakınmısınız gidip gelebilirmisiniz ? makina konusunda ise sabırlı olmanızı araştırmanızı tavsiye ederim araştıratak alırsanız kaliteli bi makinayı ucuza alabilirsiniz ..

Mesajınızı yeni gördüm. Niğde'nin Bor ilçesinde oturuyorum. Merkezde de olsa kurs gidip gelebilirim. Ama böyle bir kurs yok :( Makinayı araştırmak gerekir, haklsınız. Almaya maddi olarak hazır olduğumda fikirlerinizi de alırım inşallah ;) Mesaj için teşekkürler..

FOTOGRAF MAKİNESİ SİMÜLATÖRÜ

Makine ayarlarını uygulayarak gösteren simulatör var. Alt kısımda da açıklamalar kısmı bulunuyor. Enstantane, diyafram, iso ayarlarını oturtmak için güzel bir simulatör. Compact makinelerde bu işlemler hep otomatik yapıldığı için tam istediği etkiyi veremezsiniz. Makineniz varsa bu ayarları üzerinde deneyerek uygulayabilirsiniz. Başlık geçen yıl açılmış ama hala ilgilenenler varsa...

Ben, 4 yıldır profesyonel olarak uğraşıyorum ve çekim yapıyorum :)

ben ilgilenmiyorum da manzara resimleri çekmeyi seviyorum cep telime bile bir defa küçük dijital sony makineyle bi resim çekmiştim yönetmenlık okuyan arkadaşım beğenmişti :) galiba yeteneğim var, makineleri tartamıyorum profesyonel olanları ve solda çekim yeri yok çoğunun sağda sağ kolumuda rahat kullanmadığım için ilerlemeiyor

solaklar için bulursam bir makina bende fotografcılığı hobi olarak düşünüyorum.

Canon 550 d +sigma 18_250 lens +kumanda + tripot bir yildir kullaniyorum profosonel olmasada kus, mimari, portre fotolar icin yeterli.

Ekipman yazılmasını sonradan farkettim:
D700,
50mm 1.8D nikkor,
14-24 mm 2.8 nikkor,
24-70 mm 2.8 nikkor,
70-200 mm 2.8 vr1 nikkor,
TC1.7 EII,
SB 900 flash,
Young kablosuz denklanşör,
MAnfrotto 055X prob ve 804 rc2 kafa.

İleride almayı düşündüğüm iki lens ise : 105 mm 2.8 nikkor ve 85 mm 1.8 G sonra fotoğrafa harcadığım para son bulacak ! :D Pahalı bi hobi kabul etmek gerekir ! ;)

merhaba . dijital fotograf makinesi almak istiyorum çok çeşit var bi türlü karar veremedim. iyi sonuç alabileceğim ve fazla pahalı olmıyan bi makine önerebilirmisiniz .

Samsung nx mini fotograf makinasi, tasinmasi kolay, ekrani hareketli olmasi selfie fotograf cekmesine imkan saniyor lensi yakin mesafeden bu tur fotolara olanak sagliyor.dslr olmasida fiyati 1000 tl civarinda tutuyor.

teşekkür ederim ilginize biraz bütçeyi aşıyor. aslında bi kaç model baktım onlar nasıldır bilemiyorum ama Canon PowerShot SX510 HS -- Canon PowerShot SX170 istediğim bu tarz fotolar çekebilmek

fotoğraf yükliyemedim :(

Canon sx 170 guzel gorunuyor, daha dusuk modellerin islevini cep telefonlari goruyor.

Bahsettiniz makinayi kullanmadim hic fakat bu tur fotolari dslr makina ile cekmek daha mumkun.ondeki objeye odaklanip arkadaki objeyi flu gostermek.alicaginiz canon ile ondeki objeyi zomlarsaniz yani odaklanirsanir arka flu cikabilir.arka plan ne kadar flu olur bilemem.

http://www.fotono1.com/uploads/al.de.1 (7).jpg

Üst Alt