Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) hastalığı ile mücadele etmenin yolları..?

hasan1

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba kaderdaşlarım. size bi kaç konuda danışmak ve bişeyler anlatmak istiyorum. annem ve kardeşim yaklaşık 3 hafta önce fransaya gittiler ve geçen döndüler.pariste kardeşimi muayene ettirdi. burada bu hastalıkla yakından ilgilenen uzman bir prof. e gitmişler. adını unuttum şimdi ama bayağı ünlü biriymiş. anneme söylediği şu: bu hastalıkla ilgili son yıllarda ciddi çalışmalar olduğu ve 2 yıla kadar bir ilacın çıkacağını düşünmesi. umarım doğrudur ve kurtuluruz hepimiz.

kardeşim henüz 8 yaşında. hastalığa ait birşey yok ama o da genlerinde f.a. hücreleri taşıyor. genetik kan test sonuçları henüz çıkmadı ama gittiğimiz tüm doktorlar muayene sırasında reflexleri alamadıklarını ve büyük ihtimal f.a. olduğunu düşünüyorlar. erken tanı sayesinde kardeşimin asla benim gibi olmayacağını söylemiş. ve bunu içinde idebenone tedavisini hemen başlattı. benim içinse yapılacak hiçbirşey olmadığını hatta idebenonenin bile artık faydalı olmayacağını söyledi.
Ben evde oturup iyice kötü olmamı görmemi seçmeyeğim. aklımda bir kaç şey var.

1- yürüme bandı alsam hiç değilse evde oturmaktansa(dışarıda pek çıkmıyorum) onda yürümeye çalışsam? çift taraflı destek de var.

2-bu dakikadan sonra ne yapabilirim?(şu ana kadar spor yapmadım pek. :s)

3-idebenone de devlet artık katkı payı almaya başladı. kardeşim zaten kullanacak uzun bir süre. acaba ben bıraksam mı?

4-spor için başka ne tür aletler önerirsiniz?(dambıl vs.)

en son olarak da fransada doktor kanburlukla ilgili olarak bir ameliyat yapabiliriz demiş. bununla ilgili ne dersiniz? heralde skolyoz ameliyatından bahsetti?

Üzulme demicem hasan1 dayan
bide kardesim kuullansin ilaci ben kullanmiyim diye fedakarlik hiiic dusunme gerekirse bencillik bile yap cunku sen sana lazimsin onada sanada bulunur helbet
o hastalikta hareket onemliymis okudugum kadariyle madem disari cikamiyosun nap et kosubandini al
bide her iyilik hali icin moral faydalidir becerebildigin kadar moralini yuksek tut arkadasim

Şimdilik sorularına kısa ve hızlıca cevap vereyim:
1- yürüme bandı alsam hiç değilse evde oturmaktansa(dışarıda pek çıkmıyorum) onda yürümeye çalışsam? çift taraflı destek de var.
Şu anki durumunu bilemiyorum ama ben hiç kullanamadım onu:( Destek olmasına rağmen düşürüyordu.. Malum koordinasyon bozukluğu var bizde.. Bir süre sonra "süs aleti" durumuna gelebilir.. Stepper daha uygun bizim için..

2-bu dakikadan sonra ne yapabilirim?(şu ana kadar spor yapmadım pek. :s)
Düzenli ve ağır olmayan egzersiz! Bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden ya da hocasından yapacağın egzersizler konusunda yardım alabilirsen çok iyi olur!
Artı E ve B vitamini desteği..

3-idebenone de devlet artık katkı payı almaya başladı. kardeşim zaten kullanacak uzun bir süre. acaba ben bıraksam mı?
Hiç kullanmadığım için bişey diyemeyeceğim. Kullanan arkadaşlar desin diyeceklerini.. :)

4-spor için başka ne tür aletler önerirsiniz?(dambıl vs.)
Dambıl (2'şer kg), çekme yay, kırma yay, el lastiği ya da yayı, kondisyon bisikleti ve stepper kullandım ben şimdiye kadar.

en son olarak da fransada doktor kanburlukla ilgili olarak bir ameliyat yapabiliriz demiş. bununla ilgili ne dersiniz? heralde skolyoz ameliyatından bahsetti?
Bu:http://www.engelliler.biz/forum/saglik-friedreich-ataksisi-fa/11437-fa-hastalarinin-ameliyat-oncesi-doktorlari-ile-konusmalari-gereken-konular.html#post127431 ve bu http://www.engelliler.biz/forum/saglik-friedreich-ataksisi-fa/29564-fa-nedeniyle-omuriligimde-egrilik-var-onerebileceginiz-doktor-var-mi.html başlıkları bi oku..

Geçmiş olsun

idebenoneden katkı payı alınıyor evet,biz de iki kişi kullanıyoruz,bir faydasını görüp görmediğim hakkında yorum yapmayacağım ama kullanmaya devam ediyoruz,devam etmek zorunda hissediyoruz kendimizi,idebenonenin mutlaka faydası vardır uzun süreli diye düsünüyorum,bencillik yap demeyeceğim sana,ama kullanmaktan vazgecmeyi pek dusunme bence..

ben 15 yaşında ögrendim şuan30 yaşında yım kulak göz kalp derken haraketlerim kısıtlan dı her sene deniyorki sene ye ilaç çıkacak ben artık tedavi için degilde ötenazinin ülkeye gelmesi için dua ediyorum kimseyide karamsarlıga itmek iiiistemem bu sadece benım düşşüncem

arkadaşım idebonene için burda bulunan falı arkdsımız erdal duvana ttedtt olması lazım nıckı ona sor o kullanıo ve devlete dayadı 4500 falan.
bide burda herkes idebenone yi kas için fa için sanıo ıdebenone kalp için kardıyomııyopati için hastalığın gibi kalbindekı hasarda sinsice buyuyo.kalbını korumak içindir idebonane.fa yı yavaslatmak iileştirmek için değil.ve kardıyomıyopatı fadanda kötü bana göre giden kısım geri gelmıo onda kalp nakli tek çözüm.ben artık bu siteye gırmıom pek.biri ötanazi der biri baska saçmalıklar.sıteye girmeden önce kendımı engellı hıssedmedım ve çok iidim.üye oldum burdakılerle tanısdım okuduklarını gordum çaresizliği gördüm çok kötüyüm şimdi.
bence
idebenone kullan olmadı erdala özelden msj at
dizlerin geri kaçıosa bisiklet al yurume bandı kullanma
e ve b vit takvıye et

arkadaşlar bana yardım edin. yeni yakalamndım. 35 yaşındayım. refleksoloji , kondisyon bisikleti veya normal 3 tekerlekli bisiklet, ozon tedavisi hangisini önerirsiniz bana . lütfen yardım edin.

valla hiç kendini yorma bunların hepsi boş yürüyebiliyorsan bol bol yürüyüş ama sakın kendini yorma yürüyüş veya harekette iyi yapıyım derken yordugun için daha çok sinir hücren ölür tadın da yap e vitamini al hepsi bu

e vitamini işte yüzmeye gidebilirsin ama bak gene uyarıyorum ne kadar agır hareket spor o kadar sinir hücresi ölür tadında

ilerleyecektir hastalık fakat sen yardımcı olma dedigim gibi e vitamini veya ..koenzım Q10 gibi takviye alabilirsin..

Üst Alt