Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) hastalığının gelişmesini takip etmek icin tavsiyeler

lazuli61

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
bu baslik kisisel olarak nasil takip edebilecegini

onçelikle her sene hastaligi kontrol etmek ilermesi takip etmek icin cesitli seyler yapmaniz tavsiye edilmistir

- saglik ocaginda: kan kontrolu: kani aldirip sekerin seviyesini kontrol etmek (glisemi)
seviye yuksek ise onlemek ya ya diabet ilac verilebilir

- kardyologa rendevu: (egg) elektrokardiogram - kalpin elektrik clislasini ciziyor
(echo) ekografi - kalbin resimlerini cekiyor. (kalbin kalinligini olcmek icin)

bunlar her sene bi kez yamaniz gerek onemli

- nörologta rendevu: hastaliginizin norolojik boyutunu ogrenmek icin uluslar, arasi olculeri var

ICARS - fa seviye degerdirmesi
FARS - gunluk yasam fanin seviye degerlendirmesi (bu olcuye gore puanim 83)

birbirine cok benzeyenler olculer basi harekat yatir ve beriye gore puan verirler, refleksleri kontrol ediyor, dengeyi, sinirleri (dokunma hisleri)

bi arkadas yazmisti bi fanin omru kisaliyor, gercekti ama simdi oyle degil idedenone (antioksidanlar) faydalari gosterdi ve bir ataksik normal insanlar kadar yasar (ornek baben baba yakinde 100yasinda :eek::p:D nice yillara)

her sene hersene herseyi kontrol ederseniz sonuclari bakatken ilermeyi gormek mumkun sonuclarin bi kopyasini size bi kopya norologa gonndermek gerek ki dosya depolasin

isteyen evde otursun merak eden ve pes etmeyene bunlar yardimci olabilir

baska tavsiye olursa yazabilirsiniz

-selçuk senın bu dedigin belçikada olsa gerek ben bu hastalıkları takip eden ( çapa )'ya gidiyordm bana sadece fa mısı degilmisn diye tahlil ve emg yaptı o kadar
6 senedir gidiyorum kontrolede bazen 3 ay bazen 6 ayda bir gidiyorum oda sohbete
-özel muaynesine gittimide 300 ytl alıp oda ayıp olmasın diye refleksime bakıyor bir kaç kan tahlili yapıyor ve sonunda gene e witamini ve gingoblin bitmiştir senin diyip onu yazıyor bir gün kan pıhtılaşmasından ölecem haberi yok gingobil kanı pıhtılaştırıyor ...

hayır sen puanna kadar yazmışsın vaybe belçika farkı burda insanlık yokki burda din iman para olmuş bu norologlarn. gel muayne haneme ilgileneyim...

sen bir kopyasını gönderde kendim yaptırayım nörologa ibret olsun ...

lakoste,
her norogolog bunlari bilmez cunku kendini yaslidir ve kendini hic yenilemezler tip ilerlediyse bile
bildiklerinin ve tercubellerin arkasindaduruyorlar

belcikada baya hastaneler dolastim bir fannin uzmanini bulana kadar ve ayagimin dibinde boyle doktorlar yok baskente gidiyorum
fars ve icars i bilmezler belki ama ogrenmek onlarin isi

ben hastane gittigimde kontrola pek para vermiyon sosyal sigorta oduyor

ama kan echo egg onlaricin seni yonlendirebilir onu yapamiyorsa mumkun ise norolog degis akilli olur

eygayli

bence ashka care var:
baska bir maera, heyeçan, ashka yerini dolurabilir
o sorun faya bagli degil
nice insanlar ashk sorunu yashiyorlar :D:D:D

:Daşk yarasıdır bu,ilaç kapatmaz
verdiğin teselli,beni avutmaz
dermanı yardadır,sende bulunmaz..
boşuna bizimle uğraşma doktor..(ya da lazuli):D:D

eygayli nin mesajını okuyunca bu şarkı geldi aklıma..:)

aşk pınarıymış bu içmesen yanarsın
içsen benim gibi aşk diye yanarsın ne ilk içen bendim
ne son geçen bu yoldan dertler başladı aşk pınarından ....:D:D:D

benimde bu geliyor aklıma eygali ne güzell söylüyor orhan baba digilmi ...

LAZULİ KONU BAŞLIGINI DEGİŞTİR BAŞLIK BU OLSUN :d:d:d:d
Friedreich Ataksisi (FA) AŞIKLARIN gelişmesini takip etmek icin tavsiyeler D:D:D:D:D:D

ah arkadaşlar ah aşk ister iz ama evin içinde duğarlaramı olalımKALP TABİKİ AŞK İSTER KISMETİMİZ KAPALIMI NEneyse yaşamaya bakalım anı yaşayalım

Üst Alt