Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Frontal AVM Beyin Ameliyatı oldum. Hangi oranda rapor verilir?

Meteores34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar...

26 yaşındayım. 8 yıl önce bir beyin ameliyatı geçirdim. Frontal AVM diye bir şey alındı beynimden, damar yumaklaşması deniyor tıp dilinde. Ameliyat öncesi 40gün, sonrasında da 1 hafta kalarak toplamda 50 güne yakın Cerrahpaşa Hastanesinde kaldım. Ameliyattan önce anjiyo da olmuştum. Ameliyatta kafatasım açıldı ve Frontal'daki damar yumağı alındı. 20 cm'den fazla dikiş izim var. Ameliyat sonrası çok sevdiğim futbolu bırakmak zorunda kaldım. Bunun sebebi de başıma herhangi bir darbe gelmemesi içindi. Taburcu olduktan sonra Obsesif kompulsif bozukluk yaşadım, şimdi çok aza indi ama üniversiteyi kazanma sürecimde çok büyük zorluklar yaşadım. Bir de konuşmamda bozukluk meydana geldi. Gittiğim diksiyon hocaları ve konuşma psikyatristleri bunun psikolojik olduğunu söylediler ve ne yazık ki o kadar çalışmama rağmen bunun da hala üstesinden gelemedim.

2009 yılında Marmara Üniversitesi'ni kazandım, 2013 yılında mezun oldum. Çalıştığım çeşitli işler ve bazı sorunlar nedeniyle askere ancak geçen hafta başvurabildim ama çok şükür muaf oluyorum kısmetse. Şube'ye gider gitmez beyin ameliyatlı olduğum için GATA'ya sevkedildim, orda beni muayene eden ve raporlarımı gören doktor; "sana askerlik yaptırmayacağız, sadece ameliyatını kanıtlamamız için burada tomografi çektireceksin" dedi. Böyle bir prosüdür varmış.

Arkadaşlar şimdi size konuyla ilgili birkaç sorum var, yanıtlarsanız çok sevinirim.

1-) GATA'dan alacağım raporda herhangi bir özür oranı olur mu? Olursa sizce ne kadar olur?
2-) Eğer GATA'daki raporumda herhangi bir yüzde oranı yazmıyorsa şimdiden herhangi bir hastaneye muayene olmak için başvurabilir miyim? (zira muafiyet raporunu almama daha 10-15 gün gibi bir süre var)
3-) Son olarak sizce yaşadığım bu ameliyat ve sonuçlar bir rapor almamı sağlar mı? Zira hakkım olmayan bir şeyin peşinde koşmak istemiyorum.

1: Gata'nın vereceği rapor sakatlık oranı raporu yerine geçmez, yani yüzde yazmaz..
2: İstediğiniz zaman yetkili hastanelerden birine başvurarak rapor almayı deneyebilirsiniz..
3: Geçirdiğiniz beyin ameliyatından dolayı oran verilir mi bilmiyorum, ama psikiyatriden oran alabilirsiniz. Fakat, raporunuza psikiyatriden oran eklenirse raporunuz süreli olur 1 yılın sonunda yeniden rapor almanız gerekir.

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu için alınabilecek oranlar;

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Psikyatrik olarak zaten bişi alamam diye düşünüyorum ki istemem de aslına bakarsanız ama ameliyatım ile ilgili bir rapor verilir mi onu bilemiyorum. Çok şükür herhangi bir sorunum yok ama büyük bir ameliyat olduğu için belki verilebilir diye düşünmekteyim.

Merhaba arkadaşlar. Bende arkadaşla aynı ameliyatı oldum yalnız benim bi problemim veya yaşadığım sorun yok. Bilgisi olan var mı beyin ameliyatlarına oran veriliyor mu

Üst Alt