Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FSGS ve AVN için özür oranı ne olur?

bojankrunic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

24 yıldır kronik böbrek yetmezliği var ve kullandığım ilaçlar dolayısıyla da kalça ve dizde avaskuler nekroz var.
Kalçadan ameliyat oldum avn ile ilgili. Böbrek için ise sürekli ilaç kullanıyorum şuan remisyoda durağan hastalık fakat senede bir tekrarlıyor ağırlaşıyor.

Bende bunlar üzerine engelli raporu için başvurdum bugün kurul vardı. Raporu 15 gün sonra alacağım. Fakat kurulda doktor fazla bir oran veremeyiz dediler. Bende sormayı unuttum kaç oran diye.

Sizce kaç oran vermiş olabilirler? Bu hastalıklara ne oranlar veriliyor. Amacım yüzde 40 yeterli. Maksat ekpss ye girebilmek.

Diyalize girmiyorsanız böbrek için 20-60 arasında alırsınız. Remisyonda olduğunuz için sanırım %20 civarı olur. AVN için protez takıldıysa %30-70 arası bir oran olacağı kanısındayım. Protez yoksa çok daha düşük olur. 10-20 gibi.

Kişisel görüşüm %40 zorlayabileceğiniz yönünde. Ama kesin bir şey söylemek zor. Tetkik ve muayene sonuçlarınıza göre verilecek bu oranlar.

Remisyonda olduğu için tetkik sonuçları normal. Ben yine de dosyaya son nüksteki değerleri de eklediydim. Protez vs yok avn için ameliyat olduydum sadece.
Düşük gelirse bile sanırım nüks sırasında gidersem böbrek için yüzde bir hayli artacaktır. Hoş o zamanlarda ödemlerden ayakta dahi durulamıyor.
Teşekkür ederim cevabınız için

Sonucu buradan paylaşırsanız benzer durumdaki diğer arkadaşlar için de faydası olacaktır.

Bana 2.evre sol, 3.evre sağ kalça AVN den ameliyatsız %24 vermişlerdi. Diğer hastalığımla %77 balthazar ile toplam oran çıkmış. Çıkmış diyorum çünkü vergi indirimi ile emekli idim, kontrol koymuşlardı kontrol sonucu raporum %77 çıktı. Ama hastane raporu bana vermiyor. SGK sevki ile gelip kontrol raporlarını vermiyorlarmış. E devlet, kaymakamlık vb. şikayet etmediğim yer kalmadı alamadım. Başhekime çıktım oda olmaz dedi. Kanun dedim yönetmelik dedim alamadım raporun aslını. Sonuçta emekliliğim kontrol kaldırılarak devam ediyor. Yalnız yeni raporum yok önceden aldığım rapor süreli olduğundan süresi bitti. Yol kartı, emlak vergisi, su v.b. yararlanmak için yeni rapor almam gerekli fakat nasıl olacak bilmiyorum. En garanti yolu mahkeme ama oda uzun sürer ve masraflı iş. Adamlara engelli rapor yönetmeliğini gösteriyorum banamısın demiyorlar. Hastane bu arada İstanbulda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

40 altı verirlerse sanırım itiraz edeceğim. MR sonuçları olsun, Ameliyat Raporları olsun, böbrek ile ilgili de nükslerdeki değerler olsun epikrizler olsun hepsi var adamlarda. Biraz işgüzar bir tipti doktor 30 saniyede sana fazla oran veremeyiz dedi. O an sormayı akıl edemedim bende yüzdesini. Tahminim 30-40 verirler. Düşük gelirse itiraz etme hakkım var değil mi? Belirttiğim gibi 40 altı olursa hiçbir maksadı olmayacak benim için

Düşük gelirse hakem hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.

evet bugün engelli raporunu aldım keşke vermez olaydılar şok oldum. Sadece yüzde 8 oran verdiler. Böbrek hastalığımla ilgili hiçbir oran vermemişler. Bunun yanı sıra ortopediye de bir oran verilmemiş. hem dizimde hem de kalçamdan ameliyat olduğum avasküler nekroz olduğu halde. Sadece fizik tedaviden avasküler nekroz tablo 3.4 deyip yüzde 8 yazmışlar. Hastaneden çıkar çıkmaz il sağlık müdürlüğüne gidip itirazda bulundum. 10 gün içinde başka hastaneye gideceğim.

Üst Alt