Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FSH hastaları için hangi vitamin önerilir?

miyopati34

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim kas hastalığında bilindiği üzere kaslarda zayıflama oluyor buna çare olarak vitamin öneriyorlar ama hangisini kullanayim bilmiyorum kas ve kemiklere iyi gelen hangi vitaminler var biliyor musunuz.

D vitamini kullanıyorum. Doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

bana karnitin al demişti de benim bildiğim karnitin sporcuların kullandığı kas takviyesi gibi bisey ve biraz pahalı bugün köpek balığı kıkırdağı diye bisey duydum kemiklere iyi geliyormuş diye .. evet fasiyo skapula..

@miyopati34

Özel bir beslenme tarzı yok bu hastalıkta. İyi ve kaliteli yaşamaya özen gösterip, yorulma noktasına gelmeyecek şekilde fizyoterapi ile desteklemelisiniz. Kesin bir tedavisi yok. Ancak fizik tedaviyi ihmal etmemelisiniz...

evde yapmaya çalışıyorum biseyler 2 ay kadar aletli plates yaptım çoğu hareket evde yapılabilir diye bıraktım fazla pahalı bence şimdi haftada 2 gün yüzüme 3 günde ufak egzersizler yapıyorum . ama okuduğum kadariyla bazıları fizik tedavi ve egzersizle kasları yormamak gerektiğini söylüyorlar ne kadar doğrudur

e peki fizik tedavi yapmazsam bu sefer dr kaslar hareketsizlik den gucsuzlesmez mi

Üst Alt