Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FSHD kas hastalığım var. Aşağıdaki raporla ÖTV'siz araba ve ehliyet alabilir miyim?

realist45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Forumda yeniyim ismim Mustafa,
Fasio scapula humarel distrofi rahatsızlığım var kollarda platin ve ayakta lif tutulumu.

Güncel tarihli olarak 1 ay öncesi B-a2 ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmek ve ötvsiz araç alımı için mühracaat ettim devlet hastanesine öncelikle dilekçe ve muayene işlemlerim oldu.
Dilekçe ötv ve mtv indiriminden daydalanmak için gereğini arz ederüm şeklinde 200 tl ödeyerek muayene oldum heyete girdim heyetten olumlu sonuç çıktı.

Akabinde engelli ehliyeti ve engel kodları istendi raporun tamamlanması için 1 hafta uğraşarak tekrar aile hekiminden sevk ile engelli ehliyetine başvuru yaptım hastalığım ortopedik ve nörolojilik olduğu için 2 doktor seçimi yaptım burada dikkat edilmesi gereken başka bir rahatsızlık yok ise sadece doktorunuzu seçmeniz zira her doktor için 50 tl ücret alınıyor.

Bunlarıda tamaladıktan sonra tekrar 3lü heyet desikleri makina mühendisininde bulunduğu heyete girdim ve engel kodlarımı yazdırdım A2 ehliyetim iptal edildi sadece B engelli olarak aldım emniyete giderek rapor ve ücretlerini yatırarak 1 hafta içerisinde ehliyetim geldi tekrar sağlık kuruluna gidip engel kodlu ehliyetimide vererek raporumu tamamlattım dün elime ulaştı.

Raporun arka kısmında ortopedik işaretli süresiz 2022 maaş istedi istihdam vs. Var eski raporum gibi ek olarak diğer bölümünde
"ÖTV İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLİR ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR" yazıyor.

Ehliyet görüntüsü

Raporumun görüntüsünü ekleyeceğim tekrar.

Kısa bilgi vermek için açıklayıcı yazdım.

Sormak istediğim şimdi bayii e gidip engelli araç alabilirmiyim buradaki reklam olmaması için isim vermeyeyim site kurallarını bilmiyorum yerli üretim bir bayii e gittiğimde vergi dairesi müdürü'nün artık yeni yö rtmrlik gereği sadece engelli araç alımında ortopedik olarak el ve ayakta protez olmadan eli ayağı olmayan kişilere ötv indirimi onaylamadığını söyledi bu konu doğrumudur ?

2. Olarak araç alımı için bu rapor ve ehliyet yeterlimidir. İzlemem gereken farklı bir adım varmıdır şimdiden tüm cevaplar için teşekkürler forumda bayağı bir araştırma yaptım ve sürekli yeni birşeyler baktıkça bulanmaya başladı bilgilerim yardımlarını bekliyorum

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?

konu günceldir.

Üst Alt