Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

G6PD enzim eksikliği için hangi oranda rapor verilir?

namzet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Kardeşim enzim eksikliği (g6pd) yüzünden askerlikten muaf tutuldu.bakla falan yidimi kanını tüketiyor.bazı hapları kullanamıyor.enzim eksikliği rapor oranı nedir acaba?

geçmiş olsun enzim eksiklikleri önemli bu enzim nereden salgılanıyorsa o organın hastalıklarına kaç oran vrildiğine bakın özür kitapçığından bir de hastalıkların farklı isimleri olabiliyor kitapçıktakio bölümün hastalıklarını tek tek araştırın yani geniş kapsamlıya gerek yok mesela benimki öyle tanıda farklı bir şey yazıyor kitapçıdaki adı başka

Alınabilecek oranlar şöyle;

Eritrosit enzim defektleri, membran defektleri;

1-Hafif anemi (Hb:10-12 g/dl): % 10
2-Orta derecede anemi ( Hb:8-10 g/dl): % 40
3-Ağır anemi (Hb:<8 g/dl): % 80

Bende g6pd hastasıyım. Askerlik muaf olma proseduru nasıl gerceklesti acaba. Ve rapor alabildi mi?

askeri hastaneden askerlik yapamaz raporu verdiler

Benim ızım da 4.6 değerinde kan değeri g6pd ekligi icin rapor yuzde 20 en fazla verilebilir dedi doktor bu degerlere gore yuzde 20 alanbilir diyoraciklarsaniz sevinirim baska bir hastaneye mi basvursam.

Tahminimce doktora bağlı bu oran bazı doktorlar hafif olursa vermeyebilir ama orta yada ağır enzım eklıgınden kaynaklanan anemı olursa %10 puan verirler.bende hemolitik anemi hastasıyım.

Hafif,orta,ağır olup olmadığı kanaatine nasıl varılıyor.Benim kızımın değeri 4.6 ağır olarak geçiyor diye biliyorum.Ağır da yüzde 80 e kadar verilebir diyor.Hastane mi değiştirmeli ne yapmalı :(.

Üst Alt