Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
G6PD enzim eksikliği için hangi oranda rapor verilir?
geçmiş olsun enzim eksiklikleri önemli bu enzim nereden salgılanıyorsa o organın hastalıklarına kaç oran vrildiğine bakın özür kitapçığından bir de hastalıkların farklı isimleri olabiliyor kitapçıktakio bölümün hastalıklarını tek tek araştırın yani geniş kapsamlıya gerek yok mesela benimki öyle tanıda farklı bir şey yazıyor kitapçıdaki adı başka
Benim ızım da 4.6 değerinde kan değeri g6pd ekligi icin rapor yuzde 20 en fazla verilebilir dedi doktor bu degerlere gore yuzde 20 alanbilir diyoraciklarsaniz sevinirim baska bir hastaneye mi basvursam.
Tahminimce doktora bağlı bu oran bazı doktorlar hafif olursa vermeyebilir ama orta yada ağır enzım eklıgınden kaynaklanan anemı olursa %10 puan verirler.bende hemolitik anemi hastasıyım.
Hafif,orta,ağır olup olmadığı kanaatine nasıl varılıyor.Benim kızımın değeri 4.6 ağır olarak geçiyor diye biliyorum.Ağır da yüzde 80 e kadar verilebir diyor.Hastane mi değiştirmeli ne yapmalı .