Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

G6PD hastasıyım. Rapor almak için ilk olarak nereden başlamalıyım?

Safosir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.. Öncelikle hepinize sağlıklı günler diliyorum..

Ben 26 yaşındayım ve doğuştan "glukoz 6 fosfat dehidrogenaz (G6PD)" enzim eksikliğine bağlı olarak rahatsızlığı olan birisiyim..

Askerliğimin 2. ayında bu hastalığımda ötürü GATA'ya sevk edildim ve muaf raporu verdiler. Hastalığım doğuştan olsa da askerliğim sırasın da muaf olmam bana bir hak kazandırıyor mu ? Bilmem gereken var mı ?

Diğer ve önemli olan sorum ise şu: Özürlülük raporunu nasıl alabilirim bu hastalığımla ilgili ? Kimi vergi dairesine git oradan sevk yaptır diyor kimi direk git diyor kafam karıştı. Mümkün olabildiğince tüm haklardan yararlanmak istiyorum.

Ciddi anlamda yaşamsal engeller getiriyor bu hastalık. Kan'da ki enzim değerim 0.95 yani 1 bile değil. Normalin kat kat altında.. Her şeyi yiyemiyor, her ilacı içemiyor, her ortamda bulunamıyorum. Kalp ve karaciğerin de düzgün çalışmasını engelleyen bir rahatsızlık. Solunum dengesizliği ve baş ağrısı da cabası..

Değerli vaktinizden alarak fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum..

Kilo sorunun varmı ,yani obezite felan filan

Hayır o şekil de kilo sorunum yok biraz göbekliyim :)

Hastane hastane dolasiyorum, su an telefondan yaziyor ve takip ediyorum. Lütfen bilgisi ve tecrübesi olan birileri bana yardimci olsun.. Fikir ve onerilerinize ihtiyacim var..

İlk olarak ilinizin yetkili hastanelerinden birinin sağlık kuruluna başvurun. Kurul sizi bağlı bulundukları polikliniklere sevk edecektir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...taneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post1353664

Hastalığınız için alınabilecek oranlar:

Eritrosit enzim defektleri, membran defektleri;

1-hafif anemi(Hb:10-12 g/dl):% 10
2-Orta derecede anemi( Hb:8-10 g/dl):% 40
3-Ağır anemi(Hb:<8 g/dl):% 80

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt