Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Galatasaray İlkokuluna alınacak 50 öğrenci için kura duyurusu

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
93
Reaksiyonlar
328
Galatasaray Lisesi devlet lisesi olup paralı değildir. Çok kişi bu noktada yanılıyor.
İmkanınız var ise evlat veya evlatlarınızı bu kuraya sokun, şansınızı deneyin. En azından bir lisan bilerek mezun olur kişi. Şayet aklını kullanırsa ikinci lisanı da ana dili gibi öğrenir.
Selametle ve bol şanslar.

GALATASARAY İLKOKULUNA ALINACAK 50 ÖĞRENCİ İÇİN KURA DUYURUSU
Galatasaray Üniversitesine bağlı Galatasaray Lisesi, Galatasaray Ortaokulu ve İlkokulu Yönetmeliği'nin 10. maddesinin birincifıkrasında "Milletlerarası Antlaşma ve Ek Protokol uyarınca Eşit Temsilli Türk-Fransız Komitesince kabul edilen kontenjanlaragöre, ilkokulun birinci sınıfına her yıl kura ile en çok elli (50) öğrenci alınır" ifadesi yer almaktadır.
Bu doğrultuda, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için Galatasaray İlkokulu birinci sınıfına noter huzurunda çekilecek kura ile50 (elli) öğrenci alınacaktır.
Tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19 pandemisi nedeniyle, aday öğrenci velilerini ve kurum çalışanlarımızı korumaya yönelikalınan tedbirler kapsamında kura kayıtlarımız RANDEVU SİSTEMİ ile yapılacaktır. Kura kayıtlarına öğrenci getirmek kesinlikleyasaktır. Her aday için en fazla bir kişi binaya kabul edilecektir. Kura kaydına gelen kişi, birden fazla öğrenci için kura başvurusuyapabilir.
I- Başvuru Tarihi ve Yeri :
-Başvurular; 17 Haziran 2022 ve 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında, adayların daha önce RANDEVU SİSTEMİ üzerinden almışoldukları saat aralığında, Galatasaray Lisesi İstiklal Cad. No 159 Beyoğlu adresinde kabul edilecektir. (Pazar günleri kayıtalınmayacaktır.)
-RANDEVU SİSTEMİ, https://erandevu.gsl.gsu.edu.tr web adresinde 13 Haziran 2022 saat 00.00 ile 1 Temmuz 2022saat 16.00 arasında açık olacaktır.
-66-67-68 aylık adaylar için başvurular bizzat aday öğrenci anne, baba veya yasal vasisi tarafından yapılacaktır. Kayda gelenkişinin yanında T.C. kimlik numaralı belge bulundurması, vasi olan kişilerin ayrıca mahkeme kararının aslını veya notertasdikli örneğini ibraz etmeleri gerekmektedir.
-RANDEVU SİSTEMİ üzerinden kayıt olmamış adaylar için kura başvurusu kabul edilmeyecektir. Her aday öğrenci için ayrırandevu alınması gerekmektedir.
II- Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Belgeler:MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendine göre;
1- Doğum tarihi 30.09.2015 - 30.12.2016 tarihleri arasında olup ( 69-84 aylık olanlar ), 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılındaherhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış veya devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabileceklerdir.(2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için, herhangi bir ilkokula ön kayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler kuraya katılabilirler.)
2- Doğum tarihi 31.12.2016 - 30.03.2017 tarihleri arasında olup ( 66-67-68 aylık olanlar ) için aday öğrencinin anne, baba veyayasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edeceği matbu dilekçeyiimzalayacaktır.
3- Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte başvuruda bulunulacaktır. Randevu OnayFormu’nu yanınıza almayı unutmayınız.
Dikkat edilecek hususlar:
-Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir.
-Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura Aday Numarasını içeren belge ilgililer tarafından başvuru sahiplerineteslim edilir.
III- Kura Cekilisi Kura, 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 11.00'de, noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle çekilir. Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenir, Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün GALATASARAY LISESI ve Galatasaray İlkokulu & Ortaokulu adresindeki web sitelerinde yayımlanır.
IV- Kayıt Beyanı :
-Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 5-6 Temmuz 2022 tarihlerindeGalatasaray İlkokulu’na kayıt yaptıracaklarını beyan edeceklerdir.
-Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında18 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 11.00'de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılır.
-İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrenci yada öğrencilerin kayıt beyanı 19 Temmuz 2022 Salı günü yapılır.
-Kura çekilişlerinin, yedek aday belirlenmeden yapılması nedeniyle; ikinci kuradan sonra kazanan adayın/adayların kayıtbeyanı yapmaması durumunda ise 50 kişilik kontenjan dolana kadar kura çekilişleri birer gün arayla tekrarlanır.
V- Kesin Kayıtlar:
-Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göreGalatasaray İlkokulu Müdürlüğünce Galatasaray İlkokulu & Ortaokulu web adresinden duyurulacaktır.
-2021-2022 eğitim-öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1.sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilenaday öğrenciler kurada kazansalar ve kayıt beyanında bulunsalar bile kesin kayıtları yapılmaz.

Üst Alt