Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Garandiyoz (büyüklük sanrısı) semptomu olan var mı?

Mustafa788

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
19
Bende bu var mesela örnek veriyim akıl oyunlari flimini izlediyseniz ana.karakter John nesh de bu rahatsızlık var sizde.veya yakın çevrenizde böyle.rahatsizligi olan varmi

yX1ROx.jpeg
yX1ROx

:cool: Askerlik yaparken kendimi Koca Seyit Onbaşı gibi hissederdim.
yX1ROx.jpeg

Son düzenleme:
ben kendimi kurtarıcı zannediyorum

Herkes beni tanıyor zannediyordum, tanrıyla anlaşma yaptığımı sanıyordum

Atak zamanı hezeyanlarımda devlet başkanlarının beni tanıdığını düşünüyordum. Birde doğa olaylarını hissediyorum ve kontrol ediyorum (sanıyordum)

Ahmet T

Ben çok yoğun bir atak geçirdim. Atak zamanı nerdeyse olabilecek tüm belirtileri yaşadım. Farklı farklı düşünceler ve düşünce bozuklukları gibi. Aynı sarhoş gibiydim. Her türlüşey aklıma geliyordu.

Google ben istihbaratçı mıyım yazdım. İllüminati yazdım. Bunlar beni buldu ve takip ettiklerini düşündüm. beni istihbaratçı sandıklarını ve takip ettiklerini bir yandan da doktorların takip ettiğini düşündüm.

Ahmet T

Şimdi iyiyim düşünce yapısı düzeldi yani pozitif belirti hiç kalmadı.
Ama yerimden kımıldayamıyorum. Halsizlikten hiçbirşey yapamıyorum.

osmangazi google demişken zaten adamlar her şeyi herkesi takipteler, android de durum böyleyken yeni haber ios da açık arka kapı bulmuşlar, basit bir registry dosyasını mesaj atarak telefonun tüm izinlerine ulaşılabiliyor. Sonra gelsin cia fbi beni izliyor paranoyaları

Hipnozdan alaklı bir hezeyanım var. Doktor muayenesinde sürekli kullanılan bir teknik midir? 2 kelime ediyorum nasıl anlıyorlar durumumu tam anlamıyla. Her muayenede hipnoz ediyorlar ve biz bunu hatırlamıyoruz. Olabilir mi?

osmangazi
Büyüklük sanrısı neden oluyor tamam hastalıktan oluyor ama neden kendini büyük önemli biri gibi görür ki insan hastalanınca bilinçaltında yatan başka bir nedeni mi var acaba ?

osmangazi
Büyüklük sanrısı neden oluyor tamam hastalıktan oluyor ama neden kendini büyük önemli biri gibi görür ki insan hastalanınca bilinçaltında yatan başka bir nedeni mi var acaba ?

Bir doktor şöyle diyor; şu an herhangi bir psikiyatri kliniğine gitsen muhakkak bir Mehdi vardır. Mehdi olmak hastanın hoşuna gidiyor. Bir kılıç sallıyor 1000 tane kötüyü yok ediyor diyor. Yani hoşumuza gidiyormuş büyüklük sanrısı.

osmangazi
O zaman şöyle diyebilir miyiz ? Beyin depresyondayken üzüntü ve acı çekiyor daha sonra atak geçiriyor ve yalandan da olsa kendine mutlu bir dünya kuruyor .

osmangazi

Savunma mekanizmaları sürekli kullanıldığında psikiyatrik rahatsızlığa sebep oluyor

Savunma mekanizmaları sürekli kullanıldığında psikiyatrik rahatsızlığa sebep oluyor

Nasıl yani savunma mekanizmaları sürekli kullanıldığında psikiatrik rahatsızlığa sebep olur zaten psikolojik hasta olduğumuzdan istem dışı kullanmıyor muyuz savunma mekanizmalarını yoksa bunları kullandığımız için mi hasta olduk biraz açar mısın bu dediğini ?

osmangazi

Atak zamanı beyindeki hormonlar veya kimyasal olarak düzensizleştiğinde, çevremizde en çok neyle ilgili ise kişi bu çevresel etkenler üzerinden böyle bir duruma giriyor.

Kendi kendine geçmiyor. Uzun süre atak durumunda kaldım. Hastalık alevlenmişti geçmesini bekledim akabinde geçmedi ve iğne yapıldı.

İğne yapıldıktan 10 gün ile 2 ay arasında bu bütün düşünce bozuklukları kendiliğinden düzeldi.

Extra hiç birşey yapılmadı. Sadece tedavi için iğneler yapıldı ve beklendi. Tüm düşünce bozuklukları düzeldi.

osmangazi

Nasıl yani savunma mekanizmaları sürekli kullanıldığında psikiatrik rahatsızlığa sebep olur zaten psikolojik hasta olduğumuzdan istem dışı kullanmıyor muyuz savunma mekanizmalarını yoksa bunları kullandığımız için mi hasta olduk biraz açar mısın bu dediğini ?

@osmangazi bireyin egosunu zedeleyen durumlar karşısında egosunu kurtarabilmek ya da egosunu tatmin edebilmek için savunmaya geçiyor gibi anladım bu da zamanla psikolojik hastalığa mı sebep oluyor acaba ?

osmangazi

Ben bu tanımlamaların ne olduğunu biliyorum. Hepsini yaşadım. Ancak benim rahatsızlığım psikolojik değildi.
İlaçları alınca anladım.

Önceleri psikolojik olduğunu düşündüğüm için ilaç tedavisini reddetmiştim. Biraz sakin kalınca herşeyin düzeleceğini düşünüyordum.

Ancak sadece iğneler vuruldu ve evden bile dışarı çıkmadım. Biraz uykusuzluk oldu. Sonra tüm bu yaşadığım düşünce bozukları 2 ay içinde geçti.

O yüzden tanımlamalar doğru ama olma nedeni tamamen beyin kimyası ve hormonlarından olduğunu düşünüyorum.

Egosu yüksek demek ne demek?
Egoist olarak adlandırabileceğimiz kişiler kibirli, öfkeli ve kindardırlar. Çoğunlukla 'ben' diyen bu kişiler ego dengesi sağlayamadığında bu durum çevreleri tarafından fark edilir. Çünkü ID ile süperego arasında denge kuramadıkları için aşırı davranışlar sergilerler.

Ego savunma mekanizmalarını harekete geçirmesi için illa kişinin egosunun yüksek olması egoist olması falan gerekmez az ya da çok her insanda ego vardır .

Üst Alt