Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Garanti bankasından engelli statüsünde emekli olan var mı?

neoero

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Garanti Bankasında çalışmakta iken Engelli Statüsünde emekli olan arkadaşlarımız var mı??

Bankadan mı emekli olsam SGK dan mı diye sormak istiyorum aslında.. Maaş açısından bir fark olur mu? Banka sandığı yeni rapor filan istermi. Maaş fark etmiyor ise SGK dan emekli olmak tercihim.. Son 1 yıl kaldı.. Emekliliğe hazırlık açısından, son 7 yıl kuralına göre Bankadan emkli olma hakkım var, şu an SGK lı olarak çalışmaya devam ediyorum, 5 ay daha çalırsam SGK dan emekli olucam..

neoero

Yeni uygulama ile öyle bir tercihiniz yok diye biliyorum. Yani Banka Sandığından emekli yapılmıyor, SGK dan yapılıyor diye biliyorum.

4 yıl Garanti Bankasında çalışmıştım. (Garanti Emeklilik) Bizde zaten sandık yoktu ama bankada çalışan arkadaşlar da hep sandık bitti, SGK üzerinden maaş alacağız diye konuşuyorlardı.

Ödediğiniz primler varsa, emekli olduğunuzda Tazminat olarak alabilirsiniz.

Yani isteseniz de istemesenizde SGK dan emekli oluyorsunuz, diye biliyorum.

MErhaba, Maalisef bildiğiniz gibi değil, Banka Sandığı faal ve ayakta.. Özel sandıkların SGK ya devri henüz gerçekleimedi, son 7 yıl için hangi kuruma daha fazla prim ödediyseniz SGK sizi o kurumdan emekli ediyor.. Bu tabiki benim tercihimde olan bir durum değil, şu anda en fazla çalışmam Banka sandığında, ama SGK lı oalrak çalışmaya devam eder isem çoğunluk SGK ya geçiyor, o sebep ile bu tercih benim elimde.. Banka dan emekli olmanın dezavantajı ve avantajı var.. Ben bu avantaj ve dezavantajlardan emin olmak istiyorum, sandık yetkilisi geçiştirme cevaplar veriyor.. o sebep ile bu kurumdan engelli statüssünde emekli olan biri var ise ona danılmak istedim..

Ben dediğim gibi, sandıktan emekliliğin artık yapılmadığını hatırlıyorum. Kesin bilginiz bu şekilde ise elbette saygı duyarım.

neoero

Şu anda hiç çalışmadan bankadan emekli olmanız mümkünse, bence bankadan emekli olun. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz.

arkadaşlar iyi günler ben inş 02.07.2020 tarihinde emekliliği hak ediyorum yaş oralak prim gün sayım doldu 4080 ben son 3,5 yıl olacak nerdeyse bankada calıstım şimdi emekli olmama 4 ay var ben bankayı bırakmayı dusunuyorum SKK lı calısmas isem bankadan emekli olabiliyorum dimi ? son 7 bakınca emekli banka prim gün saym daha fazla olacak ? bu şekilde anladım ben umarım yanlış anlamamısımdır

Banka sandıkları çok daha fazla maaş bağlıyor, ben çalıştığımda aldığım maaştan fazlasını alıyorum. erhannn sandığınıza mutlaka danışın.

erhannn

Emeklilik başvurusuna dek bankada çalışmak çok daha iyi olur. Ama bu mümkün değilse, süreyi çalışmadan beklemek ve sonra başvurmak da bir yöntem tabii.

yasdev

bana çalıştığıma aldığım maaşı verse cok bile suan 2800 maaş alıyorum :) calısma gün sayım cok az benim bankada 3 bucuk yıl öncesi de 2008 den sonra hep asgari ücret tek sanslı olduğum nokta sigorta girişimin 2000 olması gildi cıktı yapmaları bana cok sey kazandırdı ..

yasdev

iki sandık olduğu için maaş yüksek çıkıyor. Tibaş da toplam kaç yıl çalıştınız?

Bende 8 yıl 6 ay çalışarak emekli oldum.

Son düzenleme:
Bankadan emeklilik su açıdan avantajlı olabilir, emeklilik sonrası kontrole tabi tutulma olasiliginiz yok.

Son düzenleme:
Üst Alt