Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gayrimenkul alımında engelli indirimi var mı?

örn 75 ve 72 mtkr iki tane üzerimize ev var diyelim o zaman da vergiden muaf mı oluyoruz
toplam 150 mtr geçmiyor ya her engelliye var mı bu

Ayşe,
Hayır tek dairen var ise 200 m2 geçmiyor ise emlak vergisi ödemiyorsun. 2 dairen kaç metre kare olursa olsun emlak vergisini bu kez 2 dairen içinde ödüyorsun..

yani şimdi eğer babam ev alırsa ve kendi ğstğne yaparsa vergi öder benim üstüme yaparsa ben emlak vergisi ödemem öyle mi iyiymiş

%55 Engelli Raporum var ve kendime ait 2008 den beri oturduğum evim var 2008 den beri emlak vergisini ödüyorum nasıl nereye başvurabilirim bilgi verebilirmisiniz.

200 mt kareye kadar olan 1 daire için emlak vergisi ödemiyorsunuz başka ev le ilgili alırken indirim yok

bulunduğn belediyeye baş vur rapor yada özürlü kimlik kartın ile

officer tşk ederim ev ablamın aslında ama benim üzerime şimdi ev almak istiyorum o zaman ablama evini geri vereyim yüzde 44 raporum var yeterli olur mu

engelli prosudürleri

ya arkadaş anlamıyorum
bişey alırken <ev, araba v.s.>
tedavi olurken
emekli olurken
bi yerlere müracatlarda daha sayamayacağım bidünya yerde
yüzde 40-50 bilmem ne.. ya ne diye bi sınırlar var..
biz engelliyiz işte
o evrak bu evrak kağıtlarla uğraş dur
engelli insanın yürümede, konuşmada,duymada, yada ulaşımda herşeyde bazı zorluklar çekerken asıl engelleri evraklarla önümüze koyanlar düşünmeli bence
icon14.png

evin iki katlı olursa veya iki evin varsa emlak vergisinden fayadalanmasın.hem emlak vergileri de çok fazla degil.yıllık tahmini adana için söylüyorum 60-70 tl civarında

raporun yeterli oluyor %40 ve üzeri yeterli

Arkadaşlar;
Emlak vergisi indirimi tek daire içindir 2.bir dairede emlak vergisini 2 daire içinde ödersiniz.
Emlak vergisinden faydalanmak için bulunduğunuz ilin/ilçenin belediyesine raporunuz, kimliğiniz ve tapunuz (Asılları ile) müracaat ediyorsunuz.
Ayşe,
Ablanızın dairesini üstünüzden düşürmeniz gerekli ki yeni aldığınız daire emlak vergisi ödemeyin. Ablanızın evi sizin adınıza kalır ve sizde tekrar bir daire alırsanız bu kez 2 daire içinde emlak vergisi ödemek zorunda kalırsınız.
40% ve üzeri raporu olan herkes emlak vergisinden muaf olur.

şenol,
Sende belediyeye müracaat et işlemlerini yaptır sonra 2008 yılından beri ödediğiniz emlak vergisini iade almak dilekçe ile belediyeye müracaat edin hiç ümidim yok ama bakarsın iade ederler.

Ben 10 yıldır belediyenin emlak servisindeyim.şenol arkadaşımıza parasını geri vermezler ama belki ileriye dogru mahsup yapabilirler. Ama o da çok zor.encümen karar verecek.

aslında benim sorum emlak vergisindeki indirim değildi
o devede kulak kalıyor
ev alırken evdeki indirim benim istediğim
yani netten araştırdığım kadarıyla bulut inşaattan ev alırsan %30 indirim var böyle bişey sormuştum
tokide var mı yada farklı bir inşaat sektörü :confused::confused:

TOKİ'den taksitle alırsan,taksitin bitene kadar emlak vergisini ödersin.
Ekstra engelli indirimi yok.Belli yerlerde engellilere öncelik var.

toki gazi ve şehit yakınlarına 0 faizli kredi kullandırıyor ancak engelliler için böyle bir uygulaması yok. sadece konutların %3 ini engellilere ayırıp onlara öncelik tanıyo bu kadar.

ArkaDAŞLAR BENİM KIZIMIN RAPORU VAR. BEN KREDİ İLE EV ALDIM... KENDİ ADIMA ALDIGIM İÇİN EMLAK VERGİSİ ÖDÜYORUM... KIZIM ADINA ALSA İDİM EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK TİM ??? DOGRUMU ????

Alım satımda %0,025 gibi vergi var.. eger kızımın adına alsa idim alım satımdaki bu vergiden de muaf olabilirmiydim .. kızımın yaşı:9 raporu %90

slm arkadaşlar geçirmiş olduğum iş kazası sonuçu t3 t4 seviyesinden omurilik felçiyim 100 de 94 raporum var ev almak istedim iş bankasını aradım 100 bin tlye 64 bin tl faiz istedi engellilere sıfır faiz kredi veriyolar dıye duydum yok öyle bişey dedi bankada çalışan personel varmı böyle kredi araba alsam onada kredi veriyolar dediler ne kadar doğru bilmiyom burda paylaşıyım dedim yazacanız cevaba şimdiden tşkr ederim :confused:

Konut alırken engellilere yönelik herhangi bir indirim yok..
Toparlarsak: Brüt alanı 200 m2 yi geçmeyen tek ev için emlak vergisi muafiyeti var.. Tokinin yaptığı konutlarda küçük bir yüzde de başvuru önceliği tanıyorlar..

Bankaların verdiği konut ve otomobil kredilerinde herhangi bir indirim yok..

Davut Bey..Yukarıda bahsini ettiğiniz bankanın kredi faizleri çok yüksektir..Daha uygun faizle kredi veren bankalar var. Onları da bir araştırın derim..

Ev engeli bireyin mi olacak, onun üzerine mi olacak , yoksa babasıda raporu göstererek vergi indiim alabilirmi ?

babamın tek dairesi var ve %95 raporu var yıllardır engelli 30 yıldır. BİR EVİ VAR evin emlak vergısını 30 YILDIR ÖDEDİK geri alabilirmiyiz.

Sayın Abbas Saka, emlak vergisi kanunundaki ilgili 8. maddesine engelliler ibaresi 2005 senesinde eklendiği için geçmişe dönük olarak 10 sene boyunca ödediğiniz emlak vergilerinin iadesini talep edebilirsiniz diye düşünüyorum.Saygılarımla

Üst Alt