Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gazi ve Sehit yakınlarına kadro, engelliye ise sınav

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara 'Şehit ve gazi yakınlarını görevlendirin' yazısı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA) - BAŞBAKANLIK tarafından şehit ve gazi yakınlarına yönelik çıkarılan genelgenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nca*okullara yazı gönderilerek, hizmetli kadrosuna atanıp, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görev yapan şehit ve gazi yakınlarının unvanlarında değişiklik yapılmaksızın büro hizmetlerinde görevlendirilmeleri istendi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalanıp, 20 Mart günü Resmi Gazete'de yayımlanan şehit ve gazi yakınlarına yönelik genelge*sonrası Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden 81 ildeki milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderildi. Milli eğitim müdürlüklerinden de genelgenin gereğinin yapılması için tüm okullara gönderilen yazıda, "Bahse konu genelge hükmü uyarınca 3713 sayılı kanunun ek 1'inci maddesi kapsamında hizmetli kadrosuna atanarak bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan personelimizin unvanlarında herhangi bir değişiklik yapılmaksızın büro hizmetlerinde görevlendirilmeleri hususunda gereğini önemle rica ederim" denildi.

BAŞBAKANLIK GENELGESİ
Başbakanlık tarafından*çıkarılan 'Hizmetli Ünvanlı Şehit ve Gazi Yakınları'*konulu genelge 20 Mart günü Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanmıştı. Kamu idarelerinde istihdam edilen şehit ve gazi yakınlarını ilgilendiren genelge, şöyle:

"Malumları olduğu üzere terörle mücadelede canını ve kanını feda ederek bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin yakınları 3713 Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek 1. maddesi kapsamında kamu idarelerinde istihdam edilmekte olup, özellikle hükümetimiz döneminde bir devlet politikası olarak 3712 sayılı kanundan doğan hak sahipliğinin kapsamının genişletilmesiyle birlikte daha fazla sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız kamuda istihdam hakkına kavuşmuştur. Bu haktan yararlanarak kamu kurumlarımızda istihdam edilmeye başlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en uygun çalışma koşullarının sağlanması hükümet olarak her zaman gözettiğimiz önceliğimiz ve vefa borcumuzdur. Bu çerçevede kamu idarelerince öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir."

Aman ha!!!!!arkadaşım.Şimdi çıkar engelli arkadaşlarımız derki.Onlarla bizi neden kıyaslıyorsunuz,onlarla biz bir miyiz v.b v.b.
Şunu bilmiyorlar ki;Biz bu arkadaşların aldığı hakkı sonuna kadar destekliyoruz.Bizde bu arkadaşlar gibi POZİTİF AYRIMCILIK kategorisindeyiz.Bu hakkı bizlerde istiyoruz. Engelliden hizmetli olmaz.

Devletin o kadar kadrosu olsa bize de aynı hakları verirdi. Demek ki bir tercih yapması gerekiyormuş. Gerekii merciler gerekli tercihi yapmış.
Daha hala neyi bu kadar irdeliyorsunuz anlamıyorum yahu.

Yetiştirme yurdundan çıkan arkadaşlarımızada verdiler.Herkese var,engelliyor yok.Devlette demek kadro yok.Yazıklar olsun bu düşünceye.

@hsynnml
Neyimi irdeliyoruz ?? Bunu anlamayacak ne var ki ? Sanırım engelli değilsin yahut engelin sana engel teşkil etmiyor!

Gerekli merciler neye göre tercih yapmış ?
Sosyal devlet vurgusu amacıyla yapılıyorsa bu kadro verme, Engelli bireyler neden bu sosyal devlet kapsamı altında değil ?
Devlet sadece belirli gurubu gözetmez, gözetmemeli! Eğer bir hak tanınacaksa ortak payda halinde tanınmalı !
Canını ve sağlığını bu Devlet ve Millet uğrana feda edenler başımızın üzerinde yeri var ve onlar sayesine huzurlu yaşayabilmekteyiz mutlaka gözetilmeli ancak engelli bireyler belirli bir zaman sonra bakıma muhtaç duruma gelmekte. Engellilere de kadro sağlansa da sosyal statü açıdan kolay bir yaşamları olsa ne olurdu ?

Yazılması ve sorulması gereken çok şey var. Belki senin durumun veya senin gibi düşünenlerin Sağlık, Maddi, Manevi ve Sosyal durumu çok kötü olmayabilir ancak ihtiyacı olanlar için mantıklı ve olumlu cümleler kuralım ! Unutmayalım bu imkanları kimse babasının cebinden çıkartıp vermiyor. Hukuk ve sosyal devlet anlayışı çerçevesinde statüler eşit olmalı..

Benim engel durumumu bilip bilmeden yorum yapmazsanız sevinirim. Gaziler Ve Şehit yakınlarından bahsediyoruz burda. sen ben burda nefes alıp rahat rahat çayımızı içip buraya yazabiliyorsak onların sayesinde önce bi kim olduğunu düşün sonra kıyasla kendini onlarla.

@hsynnml
Biz eğer bir çatı altında yaşıyorsak benim engel durumum seni, sen engel durumun beni ilgilendirir ! ve her bireyin ona göre değerlendirme yapmak,söz söylemek mecburiyeti vardır. "kim olduğunu düşün sonra kıyasla kendini" gibi itici ve dışlayıcı bir cümle kurmaya hakkı kimsenin yoktur ! (Ben benim, sen de sensin. Üstünlük takvadadır. ((arabın acemden acemin araptan üstünlüğü yoktur))

Sen yazdıklarımın bir kısmını okudun bir kısmını okumadın anlaşılan." Canını ve sağlığını bu Devlet ve Millet uğrana feda edenler başımızın üzerinde yeri var ve onlar sayesine huzurlu yaşayabilmekteyiz onlar mutlaka gözetilmeli " diye yazdım.

Devlet bir takım haklar tanıyorsa eğer bunu genele yaymalı! Sen hiç mi görmedin yada duymadın Şehit, Gazi ve engellilerin önceliği bulunmaktadır diye.. Bu sosyal devlet anlayışı ve vurgusundan dolayıdır. Ayrım olmamalı ! Umarım anlamışsındır ne demek istediğim.

yciv Değerli arkadaşım defalarca engellilerin hizmetli olarak çalıştırılması onların var olan engelini artmasına sebep olacağını ve engellilerin (GİH) veya (VHKİ) geçmelerine olanak sağlanması gerektiğini ifade ettik, her zaman bazı kendini bilmezler çıkmıştır, ENGELLİDEN HİZMETLİ OLMAZ

sneyper
Kişinin sağlık nedeniyle yapabileceği iş kapasitesi ayrı bir konu. Ancak mutlaka dediğiniz gibi Hasta olan birisine ağır iş verilmesi kişinin zararına olur. Düşünen, gözeten, eşitlik sağlayan insanlara değer veren bir yapıda olmamız gerek.

yetiştirme yurdunda yetişenlerede memurluk geldi galiba tam anlamadım dün resmi gazetede yayınlandı yetiştirme yurdu için durum ne tam olarak biri açıklarsa sevinirim hizmetli olarak çalışanlara şu an aktif olarak memurluk geldimi lise mezunu olanlara arkadaşlar cvp verirseniz sevinirim

Yetistirme yurdundaki cocuklar devlet cocugu kabul edilir cocuk okumasada memur yapilirdi yeni cikmadi her zaman vardi bu kanun haa buna ayrimcilik diyebilirsiniz lakin sehit esi ve cocugu icin ve gazimiz icin memurlugum olsa istifa eder kadromu o vatan millet icin kurşunun üstüne atlamis gazi ve sehit yakinina verirdim

yakında suriyeli vatandaşlara verilir kadro tam olur

yurt çocuklarının okumayanlarını saglık durumu ıyıyse hızmetlı olmasının ne sakıncası var ,ayrıca gazılerın hızmetlı olması yanlış devlet o yanlışı düzelttı.şehıt yakınlarının büro işlerınde çalışması uygun bunuda desteklıyorum lakın engellı bıreylerın hızmetlı olarak fızıki işlerde çalıştırılıp zorlanması etik bır durum deyıl.gerekırse yenı personel alsın devletımız güçlü hamd olsun engellılerıde kurtarsın bu durumdan .yukarda yorum yapan cahıl kişi sanırım engellı lakın masa başı bır işi var bu gun ,yarın aynı olurmu onu düşünmeden saçmalıyor....

Fatma hanim

bu kanun yeni çıkmadı hep vardı ama şartları var arkadaşlar şimdi yurtta büyüyen bir bebe diyelim hiçbir suça bulaşmadıysa memur olma hakkına sahip ama maalesef bir çoğu uyuşturucu bağımlısı veya suça bulaştığı için bu haktan yararlanamıyor şehit yakınları veya gazilere tanınan hak evet engelliye gelince tanınmıyor burada bir sistem hatası var engellide sınavsız memur hakkına sahip olmalı diye düşünüyorum ama maalesef ayrımcılık var ve her zaman bu ayrımcılık olacak engelliye sınava gir 80 ve üstü alırsan memur ol diyen bir yapı varken gerçekten zor bu engelli kesimin hali diyorum.

bunların memur hakkı vardı dogru ama şimdı hepsını genel hızmetlere alıyorlar ....hızmetlı olayı bıttı sanırım bunlar için...

Zorro değerli arkadaşım konu hakkında karar merci ben değilim, kardeşimin durumunun çözülmesini canı gönülden isterim yüce Rabbim yar ve yardımcısı olsun

[FONT=sans-serif]yurt çocuklarına verildi engellilere bir türlü verilmedi ne saçma sapan ülkede yaşıyoruz sapasaglam adamlara ver yarım adama hasta adamı hizmetli çalıştır yazık günah ya[/FONT]
[FONT=sans-serif]yurt çocuklarına 2 hafta önce hizmetli çalışanlar lise mezunu resmi gazetede yayınlandı memur oldular [/FONT]

[FONT=sans-serif]MADDE 25- 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]"GEÇİCİ MADDE 16-

Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl içerisinde Bakanlığa başvurmaları halinde ek 1 inci maddede yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler."[/FONT]

kanka çok söz gelıyor içimden ama sabredelım bakalım belkı bızıde görurler bir gün ,ama bu iş adaletlı deyıl şu an ıtıbarıyle bu kesın....

Beklenen gün gelecekse çekilen acılar kutsaldır:))

Üst Alt