Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gazilerimizin emekli maaşının kesilmesi olayı engelli maaşı kesilmesiyle benzer mi?

Mutlu678

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gazilerimizin emekli maaşının kesilmesi olayı engelli maaşı kesilmesiyle benzer mi ?

Haberlerde öğrendim. 300 civarında gazimizin emekli maaşı kesilmiş, konunun ayrıntısı yazmıyor.

Engelli hakkında yararlandıkları 3600 gün ile emekli maaşı kesilmiş,

Düşünüyorum, engelli arkadaşların engelli emeklilik kontrolündeki gibi; hastaneye sevk edilip %40 altına düşmüş ondan mı ? Bununla ilgili bir benzerlik mi ?

İnşallah bu vesileyle engelli emeklilik yararlı düzenleme yapılması dileğiyle...

Düzenleme en azında;
1. Emekliliği iptal edilen engelli memur yada işçi işine döner diye bir madde,

Çünkü bu konu emekliliği iptal olan arkadaşlar için yıkım olmaz mı?

Onlarda %40 rapor olayı yok. Çatışmada yaralanmıs ve devlet maaş bağlamış. Rapor alsalar onlara maaş alabilir. Tabii bu da devletin ayıbı ob Ayrı konu.

BİR BANKACI

Bazı haberlerlerde daha önce engelli gibi emeklilikleri iptal edildiğini söz ediliyor.
Ayrıca işlerine dönemediklerininden bahsedilmiş. Konu ayrıntılı anlatilmadigi için bir bilen çıkar bilgi verir ümidiyle...

Diyor ki: "Terörle mücadele operasyonlarında yaralanan gaziler engelli vatandaşlara sağlanan erken emeklilik hakkından yararlanabiliyor ve 3 bin 600 prim günü, 15 yıllık sigortalılık süresiyle de emekli olabiliyordu.

Meclis'te ekim ayında kabul edilen torba kanunla yapılan değişiklik, gazilerin erken emeklilik haklarını ellerinden aldı".

Mutlu678

Tamam rapora gerek kalmadan engelli gibi emekli edilmişler sonradan kanun çıkarıp rapor istemişler. Ondan kaynaklanıyor. Diyorum ya devletin ayıbı. Bizim durumumuzla ilgisi yok..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşte sıkıntı buradan çıkıyor Gazilik ayrı bir sosyal statü engellilik ayrı.
"TSK İş Kazası sonucu (Terör) Engelli" kavramını ben kabul etmiyorum. TSK ile iş kazası kavramlarını ardarda kullanmak kabul edilemez.
Sosyal Güvence tek bir adet olmalı ve toplumun her kesimine ulaşmalı gazilerin aldığı mükerrer ikincil emekli maaşları yetim hakkıdır. Belki de sivil manada bölgeye ulaşmalıdır.

Gazilerin başımın üzerinde yerleri var ama "Engelli" sosyal statüsü torbaya değil çuvala döndü. Salt engelli genç nesil nasıl çıkacak bu işin içinden.

Gaziyi dinledim. Çok güzel konuşmuş. Konu bence iyi algılansa iyi çözüm uretilse tüm vatandaşlar için fırsat olur.

Gazimiz kısaca diyor ki; bana emekli olabilirsin dedin bende 5-6 maaşı bıraktım 2-3 razı oldum. Sonra sehven emekli olmuş sun diyorsun;
- hem işimden ettin
- hem maaşımi kestin
- hem geri istiyon

Burda bakınca engelli arkadaşlarda kontrollerde oran düşünce ;
- hem işinden
- hem maaşından oluyor.

Emeklilik ya sürekli yada işe dönüş işverenin alması için yasal zorunluluk olması gerektiğini düşünüyorum

Bunu şimdi 550 milletvekiline herkes meail atsa bizler içinde iyi olur dusuncesindeyim.
Bu medyanin gücü arkadaşlar

Mevzuya bakın.
Gazimiz TSK dan malülen ayrılıyor o güne kadar kisgk birikimi sıfırlanarak gazi maaşı bağlanıyor.
Sonra tahminen 2000 li yılların başında öncelikli işe yerleşiyor ve 0 prim günü ile 4A kapsamında çalışmaya başlıyor 3600 gün 15 sene 3840 17 sene dolunca emekli oluyor. Bu emeklilik sehven kabul ediliyor.

Tek söyleyeceğim şey neden sosyal güvenlik destekleme primi (emekli) kapsamlı olarak çalıştırılmadınız?
5-6 maaş olmadı 2-3 emekli maaşı abi yapacağınız tek şey gazilik maaşı + öncelikli işinizdeki maaşınızdı.

Bu akşam Fox Tv'de bu konuya yer verdi. Gaziler yasanın iptalini istiyorlar.

BİR BANKACI

İnşallah Gazilerimizin sorunu kısa süre içerisinde çözülür.
Tahminimle en fazla bir ay sürer...

İnşallah engelli arkadaşlar içinde çözüm üretilir...

236 gazi seslerini duyurmak için sağlık bakanlığı önünde eylem yaptı. Az önce Fox TV de verdi yine. Hadi inşallah seslerini duyururlar ..

Tüm kalbimle inanıyorum. Sorunları çözülecek, ortada bir yanlışlık var.
Diyelim emeklilik yanlış olmuş; o parayı kimse geri verecek diye biriktirmiyor. Para alınması çok kötü olur. İnsanlar ekonomik olarak etkilenir.

Diyelim emeklilik ipal edildi o zaman işlerine iade edilse.. bu mümkün olabilir. Hatta geçmişe yönelik alacak davası açılır. Maaşlarini da alabilir. Diye düşünsemde bu iş hukukçularin işi....

Diyelim; yasa çıkarıp geçmişe yönelik bir düzenleme diyecem ama oda mümkün değil diyecem ama eyt gibi geçmişe uygulanabilir mi ? Bilmiyorum!!!!

Gerçekten çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin....

Bu sorun çözülmekten başka çaresi yok...

Bu olaya vesile ile emekliliği iptal edilen engellilerde belki çözüm üretilir.

devleti 300 gazi ve engelli maaşları kurtaracak heralde

Arkadaşlar burda kimse siyaset yapmak istemiyor belki ama eleştiri oklarınız siyaset yapıyor gibi algılanıyor.
Burda çıkan bir kanunu farklı yanlış yorumlayıp emekli etmişler.
Burda o yapti bu yapti deyip işin içine girildimi iyi niyet aranmaz. Burda önemli olan çözümdür.

Özetle bir konu açılıyor arkasında siyaset yapılınca insan konuya yorum yazmaktanda, konuyu açmaktanda pişman oluyor...
Lütfen siyaset yapmayalım. Yapmak isteyen kendine bir konu açsın orda yapsın..... !!!!!!!

Üst Alt