Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gaziyim, 2010'da işe girdim. %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

gazi777

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben Güneydoğu Gazisiyim 22.07.2010 tarihinde işçi olarak işe başladım o tarih itibarıyla 3 grup vergi indirimim var
yüzde 40 raporluyum
ne zaman emekli olurum

bizde özürlü çizelgesinemi tabiyiz bana bu konuda yardım şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Kaan kardeşim;
Daha öncelerden bir ssk girişiniz mevcut mu?
Eger ki ilk ssk girişiniz 22.07.2010 tarihi ise 18 yıl 4300 güne tabi olursun gün ve prim şartını yerine getirdigin vakit kurum seni yetkili hastaneye sevk eder o tarihte %40 ve üzeri rapor alır iseniz emekli olursunuz..
Vergi ind. hakkınız olduğu için maaşınız da 24 tl gibi bir ek gelir olur..

çok pardon 2003 giriş yılım yanlış yazmışım daha önceden sigorta var ama sadece numara alınmış 1994 de prim yatan yok

O zaman şartlar değişti şimdi..
05.08.2003 tarihinden önce ise 19 yıl 4240 güne
06.08.2003 tarihinden sonra ise 20 yıl 4400 güne tabi olursun..
Yalnız erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyor isen vergi ind.hakkı alman şart..

peki 2003 de aldığımız rapor geçersizmi oluyoda tekrar rapor alıyoruz ilker bey...

benim vergi indirimim var 3 grup işe girdiğim tarih itibarıyla uygulanıyor maaşımda

Hayır vergi ind. hakkınız olduğu için yeniden rapor almanız söz konusu değil yukarı dada yazdığım gibi emeklilik şartlarını yerine getirdiginiz vakit emekli olmak için kuruma müracaat edeceksiniz kurum maliyeye soracak ......kişinin vergi ind. hakkı var mı diye teyit aldıktan sonrada emeklisiniz..

peki ilker bey 4240 günü doldurdum ve ayrılmak istiyorum tazminatımı alıp 19 yılı bekleyip emekli olabiliyormuyum yani kurum 4240 doldurup tazminatımı veriyomu bana...

Özel sektörde 15 yıl çalışma süresi ve 3600 gün prim dolduğunda emeklilik talebiyle kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilirsiniz. Bu hak sakat ya da değil herkes için geçerli. Yani evet, 4240 gün priminiz olduğunda emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatınızı alıp işten ayrılabilirsiniz...

4240 günü doldurup tazminatı alınca o zaman 24.07.2003 giriş olduğu için 19 yılın dolmasınımı beklicem emekli maaşı bağlanması için...peki 4240 doldurunca tazminatı almak zormu kolay oluyomu devlet dairesinde işçi olarak çalışıyorum...

Üst Alt