Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geç emekli olursam aylığım düşer mi?

ÖZGÜR T

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
[FONT=sans-serif]%40 engelli raporumla 17/01/2018 tarihinde sgk'dan emekli olabilirsin dediler emekli olmazsam 3/5 sene sonra emekli olsam emekli maaşımda bir düşme olur mu? lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler.[/FONT]

Arkadaşım sorduğunuz sorunun tek bir doğru yanıtı yok.Sigorta girişiniz, hangi dönemlerde ne kadar priminizin yattığı, 2000'den önceki primleriniz, 2000-2008 arası primleriniz ve 2008 sonrası primleriniz bunların hepsi hesaplamayı etkileyen şeyler. Ağırlıklı olarak primleriniz 2008 yılı sonrasıysa fazla çalışmanız maaşınızı düşürmez. Eğer primleriniz ağırlıklı olarak 2000'den önceyse fazla çalışmanız maaşınızı düşürür.

1999 yılı öncesi %60.
2000 ile 2008 arası %40.
2008'den sonraki günleriniz ise %30 çarpanı ile hesaplanıyor alacağınız maaş.

Bu durumda, 2008'den sonra ne kadar çok çalışırsanız, maaşınız da o kadar DÜŞER.

(Bunları, bu konuların en iyi uzmanı olan Ali Tezel anlatıyor her yerde).

Burada 2 yolunuz var.

Ya emekli maaşım ile geçinemem deyip çalışmaya devam edeceksiniz (Ki, bu durumda her geçen ay düşecek).

Ya da,

Ne kadar çabuk emekli olursanız, maaşınızın düşmesini de o kadar engelleyeceksiniz.

Size hangisi uyuyorsa ona göre karar verin.

maaşınız düşer ama dip not var 3500 bürüttü geciyrsa düşmez artar geçmiyorsa emekli olup tekrer çalışabilisin iki maaş almış olursun

ÖZGÜR T

yorum yazan arkadaşların verdiği bilgilere katılıyorum.
eğer asgari ücretten çalışmaya devam ederseniz her ay küçükte olsa emekli maaşınızda bir düşüş yaşanır. ancak 3500 tl ve daha üstü bir rakamdan ödenmeye devam ederse maaşınızda yükselme olur.

cevap veren tüm herkese teşekkürler anladığım kadarıyla geç emekli olursam maaşta bir düşme olacak.

Burada brüt önemli. Brüt yüksek olursa etkilemiyor. Ama asgariden yatıyorsa arkadaşın dediği gibi durum.

Arkadaşlar bana ne önerirsiniz acab.
işe giriş 25,04,2003
rapor %72 (onaylı)
toplam pirim 5300
2017 yılı itibari ile aylık bürüt 4.400 tl (en düşük) en yüksek 8.180 tl başlangıçtan itibaren aylık ödemeler yüksek ödeniyor.
2020 yılında emekli olma hakkı kazanıyorum devam mı etsem yoksa emekli mi olsam o gün gelince?

cabbarehlinamus

bu karar için daha erken değil mi?
yılın dolunca düşünürsün.25/12/ 2020 gibi hak kazanıyorsun.hemen hemen 3 yılın var.
üç yılın sonunda sağlık durumuna bakarsın, ne kadar maaş bağlanabileceğini hesaplatırsın ona göre karar verirsin. emekli olsan dahi destek primi ödeyerek çalışabilirsinde.

Bende buna benzer bir sorucam benim 2024 1 ocakta emekli olabileceğim bilgisi BİMER'den geldi %64 sürekli raporum ve vergi indiririm var.!

Toplam Prim gün sayım 3992GÜN 2004 girişim ama devlet 18 yaş baz almış.!.! :(

Velhassıl ben şubatta 4032 gün oluyor 1 ocak 2024 kadar mecburen iş yerinde Çalışıcam. Brüt maaşım 2930TL civarı bazı aylar 3300TL 4000 günden fazla olması iyimi kötümü.?

Maaş düşmez değilmi.? 6000 ile emekli olsam.?

Ne kadar çok pirim o kadar maaş düşüyor!?

arkadaşlar sgp pirimi dolu olupda yaşa takılanlar. yılda 360 gün pirime 40 tl emekli maası düşük oluyor. ne yapmak lazım. eger imkanı varsa işyerinden ayrılıp emekliliği beklemek ama şartlar ve koşullar agır oldugu için bunuda yapamıyoruz. o zaman ikinci ihtimal . başka bir işte çalışabilmek. ama bu seferde yasal olmadıgı için ceza alıyor kişi. diger alnernatif ne peki.

yılda 360 gün pirime 40 tl emekli maası hesabını nasıl yaptınız.ben ödemiyorum artık yılda 250 tl artış oldu.

2000 öncesinde prim varsa, veya en kötü 2008 öncesinde prim varsa, en iyisi mümkün olan en kısa zamanda emekli olmaktır. Çünkü eğer maaş 4000 bin TL üzerinde değilse, fazla çalışmak olası emekli maaşının düşmesine neden olur.

Eğer primler 2008 sonrasında ise, o zaman ne kadar prim o kadar emekli maaşı.

Üst Alt