Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece çalışamaz raporu alınabilir mi?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Tek gözüm gördüğü için gece çalışırken rahatsız oluyorum, algılamada sorun yaşıyorum doktordan gece çalışamaz raporu alabilir miyim?

Alabilirsin bizim işyeri hekimi iki gözumde de rahatsızlık olduğundan dolayı raporuma gece vardiyasında calışamaz diye madde koydu gerçi hep gündüz çalışıyoruz da o yinede ekledi

Benim çalıştığım ortam kimyasallı ve gece çalışırken çok ciddi sıkıntılarım oluyor perşembe günü heyetim var bunu heyette bildircem bakalım..

Engelliler istemediği sürece gece çalıştırılamaz gece nöbeti tutturamaz.Yasa olarak bu var özel sektördeyseniz de bunu bildirin etkisi olacağına inanıyorum.Raporda alabilirsiniz.O daha garanti olur.

Engelli sayılsam tamam da malesef ne engelli sayılıyorum ne de sağlam %32 raporum var ortada kalmış durumdayım ne yazık ki :(

o zaman itirazınız boşa gider eğer engelli değilseniz yani 32 oranla maalesef engelli sayılmazsınız bu bakımdan gecede çalışırsınız işyerine itiraz edemessiniz ama ayrı bir raporla bunu işyeri kabul edermi onu bilemem yalnız sıkıntı olacağı kesin

O zaman doktordan ancak rapor alabilirsiniz.Malesef bu sıkıntı bütün arkadaşlarda var oranları vucud iş kaybı olarak hesaplandığından böyle oluyor

Neresinden tutsak elimizde kalıyor neyiz biz bu hayatta ne garip gerçekten?

dediğim gibi ama oranınız 40 ve üzeri olsaydı işyeri mecbur sizi gece çalıştırmazdı ancak şu durumda belli olmaz yani ..

gece araba kullanamaz ehliyeti veriliyor fakat gece çalışamaz raporu yine doktorların dilinin ucuna bırakılıyor yazık ya gerçekten işlerine geldiklerinde engelliyiz, işlerine gelmediklerinde değiliz yani, akıl almaz bir durum birbiriyle çelişen bir sürü saçmalık..

Yav kardeşim işyeri hekimine git fakat seni bu durumdan dolayı iş yönetmeliğine uymadığından işten cıkarma muhabetide olur dikkat et işinden de olabilirsin çoğu arkadaşımız iş bulamama derdi de var tabi

Gece vardiyasinda calisamaz raporu almak icin ne yapmalıyım?

%45 raporum var calistigim bölüm kumas uzerine bir fabrika 3 vardiyali calisiyiruz. Gece vardiyasinda cok sorun yasiyorum gece calisamaz raporu alabilir miyim ne yapmam gerekir yardimci olur musunuz ?

Gece çalışmanızı engellicek bi sağlık sorununuz varmı peki ?

Sag gözüm görmüyor ve psikilojik sorunlarimdan dolayi iki ilac kullaniyorum

ben emekli olmadan önce psikiyatrı doktoru gece çalışamazsın demiş ve rapor vermişlerdi.ayrıca epilepsi rahatsızlığım var..ama ilk zamanlar işyerinde epey sorun yaptılar.işten çıkmamı istediler.kendileri çıkarmadılar belkide çıkarmaları sakıncalıydı bilemiyorum.işten çıkmamı istediler benden ama ben çıkmadım o zamanlar ama epey sorun yaşadım ve gündüz çalışmaya başladım.her şeyi göze almalısınız bence..ben yaşadım çünkü

Aynnen bu dediklerinizi bende düşünüyorum sorun yapma ihtimalleri cok yüksek ancak gece calismasi cok zorluyor artik bilmiyorum nasil olacak

gece vardiyasında çalışamaz diye ayrıyeten bir rapor almanıza gerek yok o işyerinde engelli kadrosunda çalışıyorsanız ve % 40 orannda raporunuz var ise zaten sizi gece vardıyasında çalıştırmaya zorlayamazlar durumu anlatın olmuyorsa sgk iş müfettişlerine durumu bildirebilirsiniz

Göz rahatsizligim var gece calismamam icin

Tek gözüm hic görmüyor ve psikiyatrik ilaclar kullaniyorum gece vardiyasinda calismamam icin doktor rapor verir mi kumas uzerine bir bölümde calisiyorum ve rahatsizlik yasiyorum

yusufyüreklim
rapor oranın kaç %40 üzeriyse bence devlet hastanesinden sağlık raporu al 5378 iş kanuna göre diye belirt göz doktoruna gidince de akşam zorluk çekiyorum de ve heyetteki doktorlara da durumunu izah et gece işin de çalıştırmak istiyorlar diye bende iş kanuna göre çalışıp çalışamayacağım işleri raporlayıp kendim ve iş yerinin sıkıntı yaşamaması için rapor almak için gelmiştim hocam de.

bak bu linki de oku Kalem rapor almak için gerekli ne varsa yazmış

https://www.engelliler.biz/forum/sa...-gitmeden-once-bilmeniz-gereken-detaylar.html

Kanunen %40 ve üzeri raporu olan engelliler istekleri dışında gece vardiyasında çalıştırılamaz arkadaşım .

Öyle bir rapor yazılacağını sanmıyorum. İşverenin insiyatifine kalmış bir durum söz konusu.

işveren gece çalıştıramaz diye bir kanun yok yani engelli engelsiz ayrımı yok bu konuda işyeri hekimi ve işverenle açık açık konusun o da olmadı psikyatri den belge alın gece calısamaz diye

Sayın #GoNuL-YaRaSi
Engelliler istemediği sürece gece çalıştırılamaz gece nöbeti tutturamaz.Yasa olarak bu var özel sektördeyseniz de bunu bildirin etkisi olacağına inanıyorum.Raporda alabilirsiniz.O daha garanti olur.
bunu neye dayanarak soylediniz .Kaynak nedir.
özellikle engelliler istemedigi surece gece calistirilamaz kismi...
vardiyeli calisiyorum bu dediginiz dogruysa bn de gece calismak istemiyorum

uras
Engelliler genel anlamda gece çalıştırılamaz şeklinde bir düzenleme yoktur.
Bu konuda belirleyici olan rapordaki bu yönde ibaredir.
Gece çalışmasında sağlık açısından sakınca olan engelli çalışan, işverenine bu ibareyi taşıyan bir rapor sunarsa o vakit geçerli olur.

Ufukalp
bende sizin dediginiz gibi biliyorum ...arkadas kesin bir dille yazmis .. acaba dedim eksik mi biliyorum ... tesekkurler

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 101. maddesinde gece nöbeti verilemeyeceği hüküm altındadır. 4857 sayılı İş Kanununda da ise böyle bir düzenleme yoktur. Gece nöbet yazılmaması için yapılacak tek şet hekim kararı aldırmaktır.

@SphiNX,

Arkadaşlar unipolar deprosyon uyku apnesi diyabet ve nörolojik diyabetik noröpari tedavisi görüyorum aynı zamanda %50 engelli bir bireyim gece çalışamaz raporu alabilirmiyim

Üst Alt