Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü, görme alanı ve görme keskinliği için verilen sakatlık oranı..?

hasan emre

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merheba bır arkadasımın aılesınde bu sorun mevcut sakatlık raporuna basvurdu oranlar yazılmadı
gorme keskınlıgı her 2 goz ıcınde tasdıhle 0.3 doktor bırde gorme alanı testı ıstedı karaelmas unıversıtesınde onuda yaptırdılar hasta teste gozunun onu harıc sagı ve solunu hıc gorememıs sakatlık oranı ne olur ben hesap ettım gorme keskınlıgınden% 25 alıyor gorme alanıda bozuk gorme alanıyla % 40 alması munkunmudur

gece körlüğü olup ilerleme riski olan ve dar açı görüş bozukluğu olan bir arkadaşımın %45 oranlı raporu var arkadaşın gidip şansını deniyecek başka çaresi yok.çünkü %40 ve üzeri rapor almak maalesef hastanedeki heyet doktorlarının ve ankara kurulundaki kırpıcı kontrol memurlarının insaflarına o anki ruh hallerine çalışma isteklerine ve teknik bilgi birikimlerine bağlı ve birazda şans işi bundan emin olabilirsin..

bende de gece körlüğü var bende görme alanı testi çektirdim şu andaki rapor oranım yüzde 64 arkadaşında dediği gibi tamamen şansına kalmış bir durum vicdanlı bir göz doktoruna denk gelebilirsen iyi bir oran alabilirsin ama ilgisiz ve kaba bir doktora denk gelirsen işin biraz zor

ben yüzde 40 ı kesin alır diye düşünüyorum ama her hastanenin verdiği oran farklı oluyor şansını bir dene bakalım

Üst Alt