Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gece körlüğü için %80 raporum var, ama emeklilik başvurum reddedildi?
arkadaşlar bende gece körlüğü var. 8 senelik sigortam var, ama emekli olamıyorumm. yüksek sağlık kurulundan red geldi başvuruma. Hem de raporum %80 olmasına rağmen..?
sizin emekli olmanız zor sizin dediğiniz gibi emekli olmanız için çalışırken rahtsızlanıp yüzde 60 veya 70 kaybınız olsaydı olurdu yapmanız gereken 3600 günü doldurup en az son 6 ayınızı bir iş yerinde özürlü olarak çalışmanız ve vergi indiriminde faydalanmanız gerekiyor aynı yollarda biz de geçtik bu konularda bayağı bilgimiz var kafana takılan bir şey varsa yaz
arkadaşık recep malüllükten emekli olmak için 1800 gün prim ödeme şartı var ayrıca sigortanın yaşı 5 yıl olacak ve her sene 180 gün prim ödenecek saglık raporu iş hayatından önce ise 2/3 rapor gelekiyor iş hayatına atıldıktan sonra alınan rapor en az100/60 olması gerekiyor benim anlayamadıgım konu şu yüksek saglık kurulu dedigin helhelde maliye saglık kurulu o kurumda bildigim kadalıyla hastenenin verdigi raporu inceliyor ssenin 100/80 rapor varsa emeklilik için başvuracagın yer sosyal güvenlik kurumu anlaya madıgım ikinci konu ise bir kişinin tek gözü görmesse alacagı saglık kurulu raporu 100/20 2 gözü görmesse ancak 100/80 rapor alabiliyor zannetersem gece körlügünden 100/80 rapor alınmaz ve böyle bir raporu da maliye saglık kurulu kabul etmemiş olabilir 2006 da rapor oranları çok düşürülmüş benim gözümde gözlüklü olarak saggöz 10/1 altında solgöz gözlükle1 0/4gölmesine ragme nancak 100/35 civarında doktor bana 2006 öncesi bu degerlerle 100/60-65 rapor alındıgını söyledi
arkadaşım recep, malül lükten emekli olmak için 100/60 i saglık raporu 1800 günlük prim ve 5yıllık sigorta ve en az bu yııllar için 180 gün her yıl için gerekiyor
benim senin durumunda 2 konuyu anlayamıyorum
birincisi emekli olmak isedigini ve yüksek saglık kurulundan ret bcevabı aldıgını yazmışsın yanılmıyorsam yüksek saglık kurulu dedigin bu yer maliye saglık kurulu fakat sein emeklilik için baş vuracagın yer 100/80 raporun varsa sosyal güvenlik kurumu
anlayamadıgım 2 konu ise malisef 2006 yılında çıkan bir yönetmelikle rapor oranların düşmesidir umarımki beni yanlış anlamazsın 2006 öncesi bir gözün hiç görmemesine 100 de 32 2gözün hiç görmemesine 100 de 100 rapor veliliyormuş malisef şimdi ise bu oranlar bir gözün görmemedigi için 100/20 2 gözün görmemesi içinde 100/80 düşürülmüş hatta bundan daha düşük rapor telaffuz eden iş güzar doktorlar var bunu gördüm adını vermek istemiyorum doktor bana bir kişinin 2 gözün hiç görmemesi halinde 100/60 rapor velirdigini söyledi bu yüzden tartışdık benim gözüm sag gözde tembellik ve kornea da görmeye etki yapacak çizilme ve yüksek derece hipermetropi var sag gözde yine görmeye engel olabilecek kornea da çizilme ve yüksek derece hipermetropi var doktor bilgisayarda bunlar ıgördü 100/35 rapor alabilecegimi söyledi bu doktoron tutumu hoşuma gitmedigi için başka bir doktoro daha gittim doktor bana saggöz gözlükle bile 10/1 görmüyor sggöz ise 10/4 görüyor dedi rapor oranı yine aynı rakkamı söyledibunları niye anlattım umarım anlamış sındır gece körlügü için 100/80 rapor almak bence şu an için imkaansız bülent bey bu konuları hepimizden daha iyi biliyor bizim soru sordugumuz kişi o ondan yalarlanmaya çalışıyoruz o senin durumunu aydınlatır ama durumun konusunda detaylı bilgi yaz umarım beni yanlış anlmamışsındır bence maliye saglık kurulu her 2 gözün köllügü dışında her türlü alınan 100/80 raporu iptal eder
Rece Alptekin
1981 doğumluyum 1 ocak 2001 de sigortalı olarak işe basladım 2001 eylülünde askere gittim 1 ay askerlik yaptım muyanne sonucunda gözleirmde gece körlüğü olduğu tespit edildi . Hastalığımın 5 yıl öncesine dayandğı söylendi 2002 nisan ayında resmi kurumların sakatlık kadrosu ile memur adlıkalrını duydum iş ve işçi bulma kurumuna sakatlık kadrosuna basvurdum . İşl ve işçi bulma kurumu benden saklatığımı ispat etmek için tam teşekküllü heyet raparu istediler o tarihte aldığım heyet rapaorunda gece körlüğümün %25 olması hasbiyle sakatlık kadrosuyla işe başlayamayacağım çalıstırlamıyacağım söylendi . raporda mamlül olmadığım ve özel sektörde çalısabileceğim söylnedi ve özel sektörde 2007 masyıs ayına kadar sigortalı olarak çaslıtım 2007 mayıs ayından sonra bağkurlu olarak devam ediyorum mayıs 2008 e devlet hastanesinden aldğım heyet raporunda gece körlüğümün ilerleryerek %80 ulasıtığını öğrendim ve malülen emeklilik için bağkur genel müdürlüğüne müracatta buldundum şuan da 1925 gün toplam prim gün sayım bulunmaktadır Müracat talebim 2 defa 1479 sayılı yasanın 28. maddesi gösterlilerek malülen emekliliğim red edildi malülen emekli olmam için ne gibi şartlarım eksik öğrenebilirmiyim Hangi madden yararlanabilirm Selam ve saygıalrımla
benim durumda olupta emkli olan varmı ?
----------
doğuştan gelen bir hastalık olduğu için red edildi diyor fakat sürekli ilerleyen bir hastalık bu durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
aynı hastalık bendede var.söylediğin gibi bu hastalık genetik olduğu için malülen emekli olman imkansız.ancak erken emekli olabilirsin.devlet memurlarında erken emekli olmak için vergi indirim şartı aranmıyor.prim gün sayını doldurduğun zaman emekli olabilirsin.ancak ssk ya bağlı çalışıyorsan vergi indirim belgesi alman şart.
doguştan gelen bir hastalık yada sonradan olma bir hastalık fark etmez diye düşünüyorum çünkü özürlülere verilecek saglık raporu yönetmeligiinde 4. madde c- bendinde doguştan yada daha sonra hastalıkdan ve kazadan dolayı vucut fonsiyon kayıpları deyip özürlü olmanın tarifini yapıyor malüllükte öyle birşey olabilirmi onu bilemiyorum sen 100 80 raporum var diyorsun o tamam primide doldurmuşsun ama bence 1 eksigin var 2001 sigorta başlangıcın varsa aradan 10 sene geçmesi gerekiyor yani 2011
emeklilik başvurum bu yasya dayandırılarak red edildi bu şekide olupta mahkemeye gidip kaznana varmı (maddenin açılımı doğuştan gelen bir hastalık ama sürekli ilerleyen bi hastalık %25 den 8 sene içinde %80 ulaşatı )hastalığım gece körlüğü
yapacagın durum su arkadasım bana yuzde 40 verdıler kendım bıle ınanamadım cunku araba kullanıp gezmeye cıkabılırken,normal doktor bana yuzde 40 verdı bende sskya gonderdım muafıyetlıkten faydalanmak ıcın benden gozumun gorme alanını ıstedıler yanlız bende bıraz daha ılerlemesı ıcın ugrasmak ıstemedım ,senın yapacagın gorme alanı cektırıp bunun gece korlugu olanından cektıreceksın cunku her makıne cekmıyor!!gonderdıgın evraklara gorme alanı herhalde (erg)bununla bırlıkte gonder bıde oyle dene bakalım normalde red gelmemesı lazım ama sonucta devlet ısı bu hemende olacak ıs degıl kolay gelsın