Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü nedeniyle askerlikten muafiyet işlemleri nasıl olacak?

lequep

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba öncelikle inanılmaz yardımcı oluyorsunuz insanlara bunun için tebrik ederim sizi.şubatta askerlik mmuayenesine giricem fakat bende gece körlüğü var. hatta bu konu ile ilgili en son ege üniversitesi hastanesinde çektirdiğim erg sonucumda yine tüm yanıtlar "subnormal" çıktı. şimdi sormak istediğim şu ben hangi yolu izlicem askeri muayeneye gitmeden ve gittiğimde teşekkürler.

arrkadasım mrb benm de rahatsızlık gece korlugu...

askerı subeye gıdıyorsun muayene olurken dersın bnm gozumde gece korlugu var yada tavuk karası var dıye onlar senı devlet hastanessıne sevk ederler. sen de gıdıp muaf için belge alırsın. sonra heyete gırersın
bu sekılde yap benm yaptıgım yoldada cok masrafım cıkmıştı demedım ben askerlık yapmak ıstıyom dıye 4 ay askerlık yaptım sıhhıye asıcı olarak yınede dedıler tezkere alamazsın muafsın sen dıye rapor vermek ıtedıler ben de orda heeyete gırdım 15 ay sonra raporumu yolladılar ve bu sure zarfı ıcınde gıt gel dunyann masrafı cıktı
sen askere gıtmeden kesınlıkle almaya bak raporunu rabbım tum engellı arkadaslarıma acıl şifa versın yolun acık olsun sennde kardesım

Benim askerlik yaptığım yerde de gece körü bir arkadaş vardı,bizim 1 aylık acemi eğitimi bittiğinde o da teskere almış gidiyordu.Askere gitmeden söyle hallet bence.

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim herkese sonsuz teşekkürler.

1 HAFTA önce askerlik yoklaması yaptırdım gözümde ( retinis pigmentosa) var gata ya sevk ettiler heyette bana seni savaşta çıksa askere çağımayacağız dediler kökten kazıdık dediler

Merhaba yazılanları okusamda konuya yabancıyı ekimde askere gitmek için yoklama oldum ve burada gece körü olduğumu bildirdim beni gümüşsuyuna sevk ettiler orada muayane olduktan sonra kadıköy gata ya sevk ettiler bi kağıtla kağıtta kesin teşhis gece körlüğü yazıyor ve benden 2 tane daha muane istediler acaba askerlikten muaf olabilirmiyim

Üst Alt