Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü, yüksek miyop ve astigmat ile askerlik yapar mıyım?

LVN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Değerli abilerim kardeşlerim, konu başlığında da belirttiğim gibi kısa bir süre sonra askere gitmem gerekiyor. fakat gece körlüğü ve ciddi anlam da miyop ve astigmat problemim bulunuyor. bu konu da ne gibi bir durum olur acaba?, askerlikten muaf olma gibi bir durumum olabilir mi sizce?

akşamları gözümün önünü görebilecek durum da değilim, gözlüksüz şekilde hiç bir şey göremiyorum zaten bir adım bile atamıyorum. ayrıca göz doktorumun verdiği reçete ile 5/5 bir gözlük yapıldı bir miktar da küçük yazdığını ifade etmişti reçete üzerinde fakat bu halde bile ciddi anlam da görme kaybım bulunuyor. gözlük ile bile monitöre yaklaşık 30-35 cm yakından bakmam gerekiyor. sonradan olabilecek bir durum olmadığını, doğuştan olduğunu söylemişti. yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer, şimdiden teşekkür ederim.

eklemeyi unutmuşum pardon : görme kaybım %95

Saygılar.

2010 yılında üniversiteden mezun oldum. 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Daha sonra 2012 sonunda kamuda çalışmaya başladım. 2015 Aralık ayına kadar Kurum erteletti askerliği. Bu arada göz doktorumdan öğrendim ki, gece körlüğü (tavuk karası) hastalığım askerliği yapmama engel bir durummuş. 2016 Mayıs'ta askere alınırmışım bugün görüştüğüm ASAL'daki görevlinin söylemine göre. Ben Askeri hastaneye sevk olmak istiyorum dedim. Şu an sevk işlemi yapılamaz, askere gideceğin yer belli olduktan sonra yani nisan ayı sonu gibi geleceksin, askeri hastaneye sevkini isteyeceksin dedi.

Sorum şu şekilde;

Bahse konu görevli beni sallamamış olabilir mi? Çünkü an itibarıyla askeri hastanede muayene olmama engel teşkil edecek bir durum göremiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Sallamis muayene gorev yeri belli olmadan once yapilir gece koruyum askerlikten muafim.

üstad, başka görme bozukluğun yoktu değil mi? benim normal görmemde sıkıntı yok da. Ayrıca, nasıl aşarım acaba bu sıkıntıyı? başka bir şubeye mi gitsem? önerisi olan varsa yazsın lütfen.

Hayir ben araba surecek kadar goruyorum ama gece koruyum. Muaf oldum. Yerim belli olmadan subeye gittim muayene oldum.
Muayene olmadan yermi belli olurmus.

erdalakbay

Sadece gece körlüğünden dolayı %40 raporu nasıl aldınız?Alan daralması ve başka hastalıklarında olması gerekiyor.Ben baya uğraştım raporu almak için.Daha sonra sarı nokta felanda çıktı baktılar her zıkkım var ondan sonra imana gelip verdiler raporu.Alan daralması olanlarında araba kullanması riskli herşeyden önce.

Arkadaşlar benimde gece görememe sıkıntım var doktora gittim miyop ve astigmat çıktı sizce ne yapmam gerekir benimde yakın Zaman'da tecilim bitiyo

hastanede uğraştırabilirler ama sonunda alırsın muafiyetini.

Gece körlüğü miyop astigmat

Merhabalar

Geçenlerde tecilimi bozdurmak için askerlik şubesine gittim her hangi bi rahatszlıgın varmı diye sordular miyop var dedim sonradan ögrendimki gece korlugude varmıs
askeri hastahaneye gittim muayene edildim ve askerliğe elverişli komando olamaz diye rapor verildi
benim şikayetim su geceleri önümü göremiyorum gözlük kullanınca aşırı alerji ve göz yanması oluyor gerçekden insan bunalıyor piskolojim alt üst bu rahatsızlıgı olan iyi bilir A
cemi birligine gidicem mayısın 2 sinde muafiyet verilirmi askeri hastahanede doktorların insiyatif aldıgını düşünmüyorum kodu hakkında bilgisi olan arkadaslar süreç hakkında bilgi verirseniz sevinirim

merhabalar,

uzun uğraşlar sonucunda stasyoner gece körlüğü tanısıyla askere elverişli değildir raporumu aldım. askeri doktor hastalığıma ilişkin herhangibir şey soylemedi ancak internetten araştırmalarım sonucunda "stasyoner" in ilerlemeyen olduğunu gördüm. stasyoner in tam olarak anlamını bilen var mı acep?

Üst Alt