Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğüm var. Askere alınır mıyım?

mustafa051

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
gece körlüğü hastasıyım askere gitme urum varmıdır bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar

Bende Gece körlüğü hastasıyım beni Askerlik şubesinin bahçesinde kurulan sağlık heyeti adı altındaki 2 tane doktor 1tane muhtar birde komutan dan oluşan 4 kişi "Askere elverişlidir" diye rapor vermiş 1 sene sonra "Hatay" a sünüşüm çıkışmış
celbimi almaya gittiğim gün tekrar sağlık kontrolü istediğimi belirttim çünkü askerlik yapamayacak durumdaydım ve Samsun Askeri hastanesine sevk aldım ve "Askerlik yapamayacağıma dair rapor aldım" kısaca cürük aldım..

gece körlüğü var ise askerlik yaptırmazlar...

sagol dstum bu işlem kaç gün sürdü bide ona cevap verirsen sevinirim rapor oran kaç?

benim rapor oranım % 46
işlem dediğin ben çarşamba gittim muayene oldum Perşembe heyete girdim belgemi alıp döndüm
sen heyet hangi günlerse birgün önce gidip muayene olursun yarında heyete girersin, 2günümü aldı yani...

evet mustafa almazlar ben de görme engelliyim samsunluyum askeri hastane elverişli değildir raporu verdi gece körlüğü yok ama %85 görme kaybı var işi ilginci ben anadolu lisesi mezunuyum bişey için diplomama bakan üs teğmen bu çocuk görme engelli nasıl anadolu lisesi mezunu dedi albayda sen neiyorsun üs teğmenim görme engelli adam anadolu lisesi bitiremiz mi boş konuşma yahu okumak göz değil beyin işi dedi

Zaten insanımızın görme engelliye bakışını hala çözemedim,, görsen yaranamıyon görmesen yaranamıyon :D

Üst Alt