Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğüm var. Yüzde kaç rapor verirler ve raporu nereden/nasıl alabilirim? [Soru]

_levent_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm.. gece körlüğü hastasıyım.. şu ana kadar hiç sakatlık raporu almadım... şu an çalışmıyorum.. sakatlık raporu almak için nereye müracat etmem gerekiyor?
.sol gözüm % 40 sağ gözüm % 5 görüyor. bu oranlara göre tahmini % kaç rapor alabilirim?

teşekkürler şimdiden vereceğiniz bilgiler için..ii günler..

Raporu ne için alacaksınız? Amaç bilmediğimiz için yönlendiremiyorum...

Genelde tam teşekküllü hastanelerden rapor alırsınız. Ama sana soracaklar ne için rapor istiyorsun?

aslında emekli olmak istiyorumda şartları neler? bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum..1989 ilk sigorta başlangıcım..2900 prim günüm var....malülen ve erken emeklilik sözleri ne anlama geliyor.benim hastalığım genetik ama sigorta başlangıcından önce gözlerimde sorun yoktu..

Malulen emekli olamazsınız sanırım. Çünkü onun için en az %67 işgücü kaybı oranı gerekli.
Eğer %40-59 arasında oran alırsanız, o zaman erken emekli olabilirsiniz. Bu da 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün pirim demek. Siz 15 yılı geçmişsiniz, pirimlerinizi de 3600'e tamamladığınızda emeklilik hakkınız doğar.
Ama bunun için Defterdarlığa vergi indirimi için başvurmanız şart. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler... Sonuçta vergi indirim hakkı aldığınızda, pirim gününüz dolduğu gün emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

peki defterdarlığa başvurmam için bir yerde çalışıyor olmam mı lazım...şu anda çalışmıyorum...bir işe girmek için sağlam raporu nasıl alcam..özürlü kontejanından girmek için de rapor lazım gene...bir de erken emeklilikde ne kadar oluyor emekli aylığı biliyormusunuz? bilgiler için teşekkürler

Çalışıyor olmasınıznız evet.
İşe girmek için rapor istendiğinde, bunun için herhangi bir devlet hastanesine gidip sağlık raporu alacaksınız. Hatta yerinizde olsam, vergi indirimi için talep ederim o raporu. Böylece hem o raporla işe girebilirsin, hem de defterdarlığa müracaat ederken şansını deneyip, o elindeki raporun kullanılmasını sağlayabilirsin. Belki de defterdarlık elindeki rapor güncel olduğu için kabul eder (ki bence eder).

Maaşının ne kadar olacağını bilemem. Bu, yatırdığın pirimin miktarına göre de değişir... Ama şöyle kıyas yap; eğer normal emekli olsaydın ne kadar maaş alacak idiysen, gene o kadar alacaksın. Belki (ama belki) birazcık daha az.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim

Üst Alt