Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğüne ne oranda rapor alabilirim?

zendark

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Üniversiteyi yeni bitirdim 4.75 bir gözüm diğeri 5.25 numaralı gözlük kullanıyorum doğuştan miyop,astigmat ve gece körlüğü hastalığı var ayrıca muayene olduğum doktorlar lazer uygulamasının mümkün olmadığını ve numaranın ilerleyebileceğini söylediler ne oranda rapor alabilirim?Ayrıca bu raporu alırsam iş bulmamda bir engel teşkil edermi?Şimdiden bilgi verecek olanlara teşekür ederim.

Son düzenleme:
Görme kaybınıza göre değişir verilecek oran. Burdan kimsenin birşey söylemesi mümkün olmaz. Rapor almak için herhangi bir girişimde bulundunuz mu acaba?

Yarın işkurdan gerekli bilgileri alıp sevk kağıdıyla beraber bergamadaki ilgili hastaneye gidecem.Görme kaybına göre değişir demişsiniz.3 yaşından beri gözlük kullanıyorum,o zamanlar numara 11.5 tu bu numara 4.5 lara kadar düştü.Ama çok değişken bir durum bu 1 ay gözlüğümün kenarında ufak bi çatlak vardı bişey olmaz dedim ertesi ay numara arttı.Doktorun söylediğine göre 30 umdan sonra numara dahada artabilirmiş.Yani neye göre verecekler bu raporu anlamadım?Sabit bir durum yok.Kendimi bildim bileli her sene 2 defa kontrole gidiom.Doktoruna ayrı para,gözlüğüne ayrı para,her gidişimde gözlük değişiyor neredeyse.

Bergama devlet hastanesine gittim 7 tane doktorun hepsine göründüm hiç kontrol etmeden herkes imzayı atıp yolladı beni.Problem gözde var en çok onda detaylıca bakarlar dedim doktor gözümde gözlükle karşıdaki harfleri gösterdi en büyük ve ortanca dışındakileri okuyamadım.Ne oranda özür vereceklerini sordum vermezler dedi buna.Gece körüyüm dedim 30 yaşından sonra görme kaybım artabilir dedim bozulduğu zaman alırsın raporu dedi.En büyük a b harflerini okuyamadığın zaman alırsın raporu dedi.Şimdi kurulun toplanıp perşembe günü bi oran vermesini bekliom heralde 0 çıkacak.Şimdi bu rapordan sonra herhangi biyere itiraz,şikayet vb haklarım varmı?Göz doktoru makineye bile baktırmadan oran yazdı kağıda.

gece körlüğü tanısıyla rapor verilmiyor.görme derecesine göre oran veriyolar yoksa gece körlüğü tanısı konmuş bu dikkate alınmıyor maalesef.

gece körlüğü tanısı konması için göz anjiyosu çekilmesi gerekir..heyete girdiğinizde gece körü olduğunuzu söyleyin ve göz anjiyosu çekilmesini isteyin..sadece harf okutarak engelli oranı raporu verilemez..

Sadece gece körlüğü hastalığı yok bu hastalığın neden olduğu astigmat var miyop var.Görme kaybına neden oluyor.Yukardada belirttiğim gibi 3 yaşındayken 11.5 numara gözlükle başladım göz kaslarım geliştikçe numara düştü 4.5 a kadar.Ama batıgöz hastanesine bir uzmana göründüğümde 30 yaşından sonra görme kaybın artar dedi.Şimdi ben bu raporu almak için 30 yaşını bekleyip o en büyük a b rakamlarını okuyamadığımdamı alacam?Bu bergama hastanesinden bişey olacağını zannetmiom ilgisiz bir hastane.

Yarın başhekimliğe dilekçe verip itiraz edecem.Rapor %90 bile çıksa doktor hiç bi makineden geçirmeden kağıdı doldurdu bu bir ayıptır.

Malesef bendede aynı durum aö konusu 6 yaşımdan beri miyop astigmat nedeniyle gözlük kullanıyorum askerlik zamanından önce gece körlüğünü fark ettim askerliği 26 gün yapabildim.Rapor alıp alamama konusunda kararsızım.Hayatımı ne şekilde etkiler bilemiyprum.

Üst Alt