Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körülüğü ve görme alanı daralması ile yeni hastalık listesine göre emekli olabilecek tanı alabilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
20
Merhaba arkadaşlar,

Retinitis Pigmentoza halk arasında tavuk karası ya da bir başka deyiş ile hiç hoşlanmadığım kaba tabir ile gece körlüğü hastalığına sahibim.

Görme SAĞ 0,4 ( -2,00/2,00 160 iLE )
Görme SOL 0,6 ( -1,00,-0,50,40 İLE )

BİOMİKROSKOPİ: BİLATERAL HAFİF ASK FUNDUS: BİLATERAL RETİNİTİS PİGMENTOZA UYUMLU: GÖRME ALANI 30:2 BİLATERAL GENİŞ PERİFERAL DARALMA 10-2 GA TUBULER GÖRME.

TEŞHİSLER: H53.6 GECE KÖRLÜĞÜ %76
E03.9 HİPOTROİDZM %10

TOPLAM ENGEL ORANI %78

İlk işe giriş tarihi: 2001
Toplam prim günü: 4120
Engell rapor tarihi: 05.12.2024
Engelli Vergi indirim tarihi: 22.12.2024

Emeklilik başvuru tarihi: 21.01.2025
Vergi indirimine 22 aralık 2024 te başvurdum fakat sonuçlanması 17 ocak'a denk geldiği için maalesef vergi indirimi ile engelli emeklik başvurusu yapamadım.

Vergi dairesinin vergi indirim raporunu geç onaylamasından kaynaklı hak kaybım oldu. Olası bir emekli olamama durumunda vergi dairesine dava açsam kazanabilir miyim ?

Son düzenleme:
Bende de aynı hastalık mevcut emeklilik için henüz başvuru yapmadım yaşadığın gelişmeleri buradan paylaşır mısın bizlere de yol haritası olmuş olur. Bu arada retinitis pigmentosa WhatsApp grubunda var mısın?

Son düzenleme:
Özelden numara yazarsan WhatsApp grubuna ekleyebilirim seni

Üst Alt