Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece TAK'ında katateri sabaha kadar içerde bırakmam sakıncalı mı?

ayhan78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
C5 liyim! Bende Tak yapiyorum Ellerimi kullanamama ramen rahatlikla Kateter yapa biliyorum hijyene de cok dikkat ediyorum.
Gunde 5-6 defa Tak yapiyorum Aksam yataga girdigimde tak yapip Kateteri icerde birakip torbayla sabitliyor ve bu sekilde uyuyorum
Butun gece boyle kaliyor bu durum sakincalimi? Mesanemin dolup dolmadigini hissede biliyorum fakat mudahale edemiyorum his var konturol yok...
ben Mesanemi genisletmek ve Tak yapmadan dogal yoldan ihtiyacimi karsilamak istiyorum nasil bir egsersiz yapa bilirim yada baska bi yol varmi Önerilerinizi bekliyorum ?:confused::confused:sorular ve hep sorunlar Allah kolaylik versin hepimize;Bayanlarimiza ayrica sabir ve guc versin Rabbim.

Ayhan, TAK'ı kendi başına nasıl yapabiliyorsun? Biraz anlatırsan benzer durumdaki arkadaşlarımız için de ufuk açıcı olabilir...

TAK için kullandığın katateri gece boyu içerde bırakmak üretra açısından soruna yol açar bence. Onca saat üretrada kalan ve kuruyup üretraya yapışan katateri çıkartmak için hamle yaptığında yapışan kataterin çıkıkışındaki zorlanmayı parmaklarında hissediyor olman gerek? Yanılıyor muyum?

TAK yapmadan mesaneyi boşaltmak bazen mümkün olabiliyor. Bunun için sıkıştığında mesane üzerine parmaklarında tık-tık vurarak ve bir yandan da çişini yapmaya çalışarak işemeyi tetikleyebilirsin. Penise takacağın prezervatif sonda burada işini görür.
Yalnız, unutma, bu yöntem mesane basıncını arttırır ve bu da idrarın böbreklere geri kaçmasına neden olabilir. Bu riski göze almamak lazım. Ben olsam, bu denemeyi ürodinami esnasında yapardım. Böylece o anda hem mesane basıncını hem de böbreklere kaçak olup olmadığını ölçebilir doktor...

sondayı bu şekilde kullanırsan mesane genişlemez. 6 saatte 1 defa tak yapmalısın.. ya da 4 saat belki ama dediğin gibi yapmamalısın..

Tabiki de OturanBoğa anlatmaya calisirim!!
kullandigim kareter Lofric promo sivi ve jel icinde torbanin arkasinda resimde detayli sekilde naylondan ayirma secenekleri var ben 5 kisimi kullaniyorum ilk once arka kisimdaki siviyi cubuga aktarmak isin cene yardimi ile bastirarak siviyi cubuga aktariyorum resimdeki 5. bolmeden dislerim yardimi ile kateteri arka kismini yani siviyla jeli kullandigim kismi kopartip naylondan ayiriyorum bunu yaparken hic bir sekilde kateteri bir yere degdirmeden dislerimin arasinda bekletiyorum dislerimin arasindaki kisim halen naylon icinde o bolumu idrar torbasina kateteri taktigmda ayiriyorum bu cok önemli..Sonrasinda idrar torbasini katetere takmak icin idrar torbasini parmaklarimin arasina s!k!stirip...burada dikkat dislerimin arasindaki katetere idrar torbasini goturup bir birine sabitliyorum sonrasinda kateteri yapiyorum...bunu yapmadan once gerekli hijyenik önlemleri almis olmak gerekiyor malum....bu konuda ergo ve fizyo terapiler video yapmami oneriyor baska arkadaslar faydalanmasi icin bu islemi 15 saniye kadar kisa bi surede yapa biliyorum.
Diyer oflu arkadaslarima yardimci ola bilmek icin video konusunu dusunuyorum biraz cesaret gerekiyor malum cok ozel bi durum

evet OturanBoga butun gece kateteri iceride kuruyor sabah onu kurumus ve yapismis sekilde cikarmak buyuk eziyet ve ben yapiskan bant kullaniyorum buda canimi yakiyor. Turkcem bu kadarina yetiyor kusuruma bakmayin hatam olmussa!!!
Selamlar

ben hala nası tak yapıyosunuz anlamadım :) öğrenmek istiyorum

Gece boyu katateri içerde bırakmak üretrayı mahveder! Aman diyeyim, ne olur bunu yapmayın. Üretra çok kısa sürede deforme olur ve zamanla tümüyle kapanma durumu olur, ki bu çok çok zor bir durumdur.

Üst Alt