Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece ya da gündüz fark etmeksizin uyuyamıyorum!?

Gokayonboard

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Gece ya da gündüz farketmiyor hiç uykum gelmiyor ve uykuya dalamıyorum kendimi aşırı zorluyorum bir şekilde dalıyorum o da kısa sürüyor 2 gün önce grip oldum dahada arttı bu durum gyrex ve risperdal kullanıyorum bir öneriniz var mı uyumak için

@Gokayonboard,
Kedi otu ve melisa otu karışımı bitki çayı çok güzel uyutuyor ama senin ilaçlarla beraber kullanınca ne gibi etkileri olur bilmiyorum.
Doktoruna bir danış.Senin ilaçlarla bu bitki çayı içilebilir,zararı yok derse içersin.

Aynen doktora danissin.

Ben şahsen uyku için Rexapin ve ketya kullanıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Gokayonboard,
Melatonin hapını hiç denemedim.Bir tecrübem yok ama bir ara düşünmüştüm kullanmayı.Netten araştırmıştım.O aralar ilaçlarımı bırakmıştım ve uyuyamıyordum.Çok sene evveldi.Sonra bana şimdi kullandığım ilaçları yazdılar ve uyuyamama gibi bir sorunum kalmadı.

@Gokayonboard,
Yüksek miktarda melatonin içeren doğal besinler var.Kızılcık,vişne,papatya,ceviz,badem ve fındık gibi.
Bir de tamamen karanlıkta uyumaya çalış.Gerçi gece lambası kullanıyor musun,bilmiyorum ama kullanıyorsan eğer,kullanmadan uyumayı dene.

bende tam tersi uykulu olmayı hiç sevmiyorum , bazen yemekten sonra aniden uyku çöküyor sinir oluyorum :D

@Gokayonboard,
O zaman belki de gece içtiğin ilaç dozunu arttırman gerekiyor olabilir.Karaduman da yazmış zaten yukarıda.Doktoruna bir söyle.Doktor belki ilaç dozunu arttırır.
Başka da birşey bilmiyorum valla uykusuzluk sorununun çözümü ile ilgili :)
Bir an evvel sorununu çözebilmeni dilerim.Geçmişolsun :)

@Gokayonboard,
Keşke doktor olsaydım da bilseydim,insomnia mı oldun ama bunu buradaki kimse bilemez :)
Doktordan öte çare yok.Doktoruna dedin mi bu yazdıklarını.O ne dedi?

@Gokayonboard,
Ne kadar süredir doktora gidiyorsun ve doktorun koyduğu tanı nedir bilmiyorum ama anladığım kadarıyla sen henüz psikozun başlarında olan genç bir arkadaşsın.
Bilmen gerekir ki hepimiz hastalıkla yeni tanıştığımızda bocalamışızdır ve hastalığı kabullenmekte zorlanmışızdır.Psikozlu olduğunu kabul etmek ve ilaçları devamlı kullanıma geçmek senin için zor olabilir şu an ama inan ki psikozun ilaç tedavisi dışında bir çaresi yok.
Doktoruna git,aklına takılan tüm soruları sor ve ilaçlarını düzenli kullanmaya özen göster.İyi olacaksın inş.Geçmişolsun.

@Gokayonboard,
Ben de a tipik psikoz hastasıyım ama daha evvel ki tanım şizofreniydi.
Abizol,mirtaron ve gyrex kullanıyorum.Gyrex 200 mg uyutuyor beni.Uyku sorunum yok.
Uyku ile ilgili bir de sana verebileceğim tavsiye,günde 9 saatten fazla uyumaman olacak.Ben de 9 saati geçince bazı akşamlar uykusuzluk sorunu yaşıyordum eskiden.Sonra 9 saate düşürdüm uyku süremi.Şimdi uykusuzluk sorunu yaşamıyorum.

İlk başlarda bana da ağır geliyordu.Bünye alışıyor bir süre sonra.Üç ay falan kullanmadıysan eğer,acele etme ilaç değişimi istemek için.

@Gokayonboard,
Valla sana yardımcı olabilmek isterdim ama bütün bildiklerimi yazdım zaten.Madem gyrex i 1 senedir kullanıyorsun ve ağır geliyor sana,doktoruna söyle.En iyisini doktor bilir.
Ben bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.

@Lilith76, @OğuzHan112
Doçentten randevu aldım doktor yoktu asistanı geldi hastaya bakacak bilgi var mı onlarda ?Anlattıklarım önemliydi o yüzden soruyorum .

Son düzenleme:
@sokr@t,
Doçent daha bilgilidir tabi ki.Çünkü daha fazla hasta deneyimi vardır.
Öte yandan asistanın da ne kadar bilgili olduğunu bilemezsin.Mesleki bilgi içeren çok kitap okuyor olabilir mesela.Bir de bazı insanlar insan sarrafı oluyor.Okul okumakla da ilgili değil bu.Doğal yetenek gibi birşey.Yani asistanın doğal bir yeteneği olabilir bence psikoloji konusunda.
Bir bakarsın ki seni pek çok doktordan daha iyi anlar.Doktorun iyisine rastlamakta şans işi biraz.
Sen ne düşünüyorsun asistan hakkında?

@Lilith76, asistan iyiniyetli ama yeteri kadar bilgili mi değil mi bilemedim anlattım sıkıntılarımı dinledi doğru teşhis etti mi bilmiyorum .
Bir iki soru sordum tam istediğim cevabı alamadım ya da ben anlatırken tespit yapmasını bekledim olmadı belki de ondan emin değilim.
Gerçi ilaç tavsiyesi doğruydu bana göre de belki de ben asistandan fazla şey bekledim bugünkü randevu benim için önemli olduğundan.

Son düzenleme:
@sokr@t,
Biz Çanakkale de oturuyorduk bir ara.O yıllarda Kepez ilçesinde üni. hastanesi açılmıştı.Ben de o ara ilaç arayışı içindeydim.Çünkü Çanakkale devlet hastanesindeki doktorumun reçete ettiği ilaç prolaktin hormonumu yükseltmişti ve o ilacı kullanmak istemiyordum.Devlet hastanesindeki doktora gittik ve başka ilaç reçete etmesini istedik ama doktor bu ilaçların hepsi prolaktin hormonunu yükseltir dedi ve başka ilaç yazmadı.
Biz üni. hastanesi açılınca sevindik ve belki çare olur diye oraya gittik.O hastanede bir doçente görünme şansım oldu ve şansıma o doçentin yazdığı ilaç çok iyi geldi.Abizol yazmıştı bana doçent.Yıllardır o ilacı kullanıyorum.
İlacı bir ay kullan,tekrar gel demişti ama ikinci gittiğimizde kendisi gelmedi.Asistanını göndermiş.Asistan birkaç soru sordu ve ilaca devam etmemi söyledi o zamanlar.
Benim fikrime göre asistan ne kadar bilse doçent kadar bilmez ama onların yoğun programı oluyormuş.O yüzden bazen hasta randevularına kendileri gelemiyormuş.Öyle demişti bana asistan doktor.
Sen imkanın varsa doçentin kendisi ile görüş bence.Asistan doçent kadar bilgili olmaz ama imkanın yoksa verilen ilaçları deneyeceksin mecburen.
İlaçlarını bıkıp usanmadan dene.Kimbilir belki de çok faydasını göreceksin.Biraz da şans meselesi ilaç işi.Belki asistan bilse de bilmese de doğru ilacı yazmıştır.Zaten sende doğru ilacı yazdığını düşünmüşsün.

Üst Alt