Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçen yıl ehliyetim iptal edildi, yeniden başvurabilir miyim?

İdil Bahtiyar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2019 yılı Eylül ayında B sınıfı ehliyetimi değiştirmek için, aile hekimine başvurdum. % 52 Miyopati(kas hastalığı), skolyoz mevcut. Ankara İl Sağlık komisyona sevk edildim. Kasım 2019 da İl sağlık sürücü olamaz dedi. Yönerge kapsamında, Kırıkkale'ye sevk edildim. Burada sürücü olabilir denildi. Sonra Bölge hakem hastanelerinden Malatya'yı seçtim. Orada da sürücü olamazsın dediler. Hiç kazam yoktu, 5 yıllık ehliyetim gitti. 26301 sayılı Yönetmelik, konuyla ilgili branşta 3 uzman diyor, tek uzman komisyonlarda vardı. Konu ile ilgili; İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve CİMER'e başvurdum. Genel ifadeler dışında çözüm üretilmedi. Yeniden ehliyet için başvuru hakkım var mı? Çalışıyorum ve işe toplu taşıma ile gidebilme imkanım yok, mağdurum. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar varsa, nasıl mücadele edebiliriz? Yönetmelik hükümleri hatalı. İl Sağlık kurulu komisyonları çok gelişi güzel muayene ile karar veriyorlar ve kişilerin yaşamına yön veriyorlar. Engelli Derneklerine görev düşüyor, mağduriyetimiz giderilmeli.

Peki iptal edilme nedeni olarak size ne söylendi ?

Üst Alt