Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Geçici Bakıcı Gideri Tazminatı" diye bir şey var mı?

Karahan1990

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bugün beni bir sigorta takip firmasından aradılar. Para aldınız mı vs. diye sordular.

Bende 16.05.2016 tarihinde kaza gecirdim %100 adli tıp sürekli raporumla 310.000 bin lira aldım dedim.

"Geçici Bakıcı Parası" diye yeni bir hakkınız var.Değişen yasayla 5-6 aydır böyle bir para alıyoruz dediler.

Bilgisi olan var mı?

Merhaba Karahan Bey
Adli tıp sizin %100 sürekli malul olduğunuzu söylemişse buna bağlı olarak iş gücü kaybı tazminatınız haricinde hayatınız boyunca yardıma muhtaç olacağınızdan mütevellit bakıcı giderlerinide isteme hakkınız bulunmaktadır.Ancak bu geçici değil adli tıp raporunda belirtildiği üzere sürekli maluliyet raporunuza paralel olarak hayat boyu bakıcı ücretidir.Fazlaya ilişkin haklarınızı ruhsat sahibine karşı yöneltebilirsiniz.
Tavsiyem aracılarla değil bir avukatla çalışmanızdır.
Geçmiş olsun.

HukukDanışmanlık

Ruhsat sahibi arkadaşım olduğun dolayı ona dava acmayı düşünmedim.

9 eylülden %100 sürekli raporunu aldım. Lakin ne avukatım nede takip firması bu tazminattan bahsetmediler.
Bana söylenen çıkan kararname ile "bakıcı gideri" tazminatının alınamayacağıydı.

Kararname tarihi sonrası kazalardada böyle bir tazminat alanıda duymadım.

Karahan1990

Evet dediğiniz gibi, sizin kaza tarihinden önce yasa değişikliği oldu 01.06.2015 tarihinde.
Onun için siz bakıcı tazminatını alamazsınız.
Alırsın diyenlere Sakın İnanmayın,
Paranızı ve zamanınızı boşa harcamayin.

enes75

01.06.2015 tarihinde yapılan yasa değişikliğini veya ilgili maddeyi yazar mısınız lütfen? Gerçekten çok merak ediyorum, bakıcı giderlerinden sigorta neden sorumlu değil? Hangi genel şarta veya kanun maddesine dayandırıyorsunuz bunu? Belki benim gözümden kaçan birşey vardır.

HukukDanışmanlık

Değişen yasadan önce bakıcı gideri tedavi teminatında ödeniyordu,01.06.2015 tarihinden sonra değişen yasada ise yine bakıcı tazminatı var Ama sürekli sakatlık teminatında ödeniyor. Yani yasadan önce sürekli sakatlık ve bakıcı tazminatı ayrı teminatla ödeniyordu, değişen yasadan sonra ise bakıcı ve sakatlık tazminatı tek teminatta ödeniyor.

Enes Bey hangi yasa-genel şart maddesine dayandırıyorsunuz bunu ? Bahsettiğiniz tarihten sonra müvekkilimin hem iş gücü kaybı hemde bakıcı giderleri tazminatını aldık, o bakımdan söylüyorum.Böyle birşey olsaydı, bilirkişi bu şekilde hesaplama yapmazdı öyle değil mi?
Kanun maddesini yazsanız daha kolay olacak aslında, artı 2018 trafik sigortası teminatlarını ve limitlerini incelemenizi öneririm.

Üst Alt