Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geçici fonksiyon kaybına dair oranların iş başvurularında kullanılamaması..?
2019 engelli yönetmeliği GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR bölümünde altta ***İş başvuruları ve vergi indiriminde bu derece dikkate alınmaz. Geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal hastalıklar bir yıl sonra değerlendirilip kesin karara varılır yazmakta. Bunun açılımı hakkında bilgisi olan var mı?
2016 da o yıldızlar bazı hastalıkların karsına konulmus o yıldızlar sizin hastalıgın karsısında yoksa bir sorun olmuyacaktır muhtemelen eskı yonetmenlıkten kaldı cunku dipnotlu yıldızlar bir hastalıgın acıklaması olur 2016 engellı yonetmenlıgını acar bakarsanız daha ayrıntılı fikre sahip olabilirsiniz sanırım
ama en iyisini gene oturan boga abi biliyordur ondanda fikir almamız lazım
2006 engellı yonetmenlıgınde gecıyor ben 2016 demısım 2006 yonetmenlıgıne bakın
oturan boga abi bu konuda ayrıntılı bir bilginiz varmi aceba
Adı üstünde " GEÇİCİ" ve "1 YIL SONRA KONTROL" ibareli şerh düşülmüş. Yani durumun kalıcı olup olmadığı net olmamakla beraber fonksiyon kaybına neden olduğu belirtilmiş. Kalıcı olmayan bir durum için kalıcı haklardan faydalandırmak elbette ki hem mantıken ham de kanunen yanlış olacaktır. Durumun netlik kazanabilmesi için 1 yıl tedavi ve gözlem sürecinin devam etmesi gerekmekte. 1 yıl sonucunda yapılacak kontrollerde kişinin durumu kesinlik kazanacak ve ona göre rapor verilecektir. Bu süreçte beklemek ve tedaviye devam etmekten başka bir yol görünmemekte. Bire bir şuan bu durumu yaşamaktayım. Psikiyatrik rahatsızlara tedavi ve gözlem süreci uygulanmadan (ilaç raporu hariç) Engelli Durum Bildirir Raporu verilmemekte. İyi günler.
demek istedigin simdi hicmi bu haklardan yararlanamayacak yanı ama 2006 engellı yonetmenlıgını okyursanız o yıldızların bir hastalık karsına konuldugunu goreceksınız kı teyitte edildi bilmedıgınız bir konu hakkınad konusup yanıltıcı bilgi vermek ne kadar dogru 2006 engellı yonetmenlıgını acıp okuyun aynı not nereye dusurulmus ve hangı hastalıkları kapsıyor
Şu hastalığı kapsar yada kapsamaz diyemeyiz.
Durumu örneklendirecek olursak. Örneğin İş yerinde geçirdiği kaza nedeniyle 3. Derecede yanık oluşan bir kişiye mağduriyetinin maddi olarak karşılanabilmesi ve iş veren tarafından yükümlülüklerin yerine getirmesi için rapor düzenlenir. Bu raporda bu duruma örektir. Fiziki olarak kalıcı bir yaradır ancak tamamen iyileşme ihtimali var ise sürekli engelli raporu verilmez verilemez. Heyet görüşü bu şekilde olacaktır. Geçici iş göremez ödeneği bu rapora göre verilir. İlgili kanunun çıkış aşamasında da takip ettim. Kimin neyi ne kadar bildiği hakkında yorum yapmak yerine doğrusu şu şekilde ifade edilebilir. Benim söylediğim şerhler ilgili kanunda crt+f yaparak geçici kelimesini arattığınızda karşınıza çıkacak. Kanun Maddeleri ile Yürütmelik Maddelerini birbirine karıştırmayın. İyi günler.
Ben 1 yıl gözlem ve tanı demişim siz 4 yıldır tedavi gördüğünüzü belirtiyorsunuz. Madem ben yanlış biliyorum neden iki defa rapor alma ihtiyacı hissettiniz. Raporunuz süreli veya kontrole tabi ise yenilemeniz normal elbette. Bu durumda bazı haklardan rapor süresinde yararlanabiliyorsunuz. Rahatsızlığınızın durumuna göre vergi indirimi de süresiz alınabilir ancak burada ki esas mesele dikkat çekmeye çalıştığım ve sizin de anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta " teşhise konu rahatsızlığın değişkenliği" durumudur. Hasta tedaviye cevap verip iyileşme sürecine girebilir. İyileşen bir bireyin engelli raporu alması ahlaki midir hukuki midir? Bir diğer yandan kişi tedaviye cevap vermeyip daha da kötüleşebilir. Bu durumda da örneğin bakıma muhtaç duruma geldi ancak ilk raporu hastalığının ilk evrelerinde verildiği için daha düşük oranlı (sizin bahsettiğiniz geçici veya kontrol şerhli )rapor süresiz olsa bu durumda da bakım aylığından vs yararlanamayacaktır veya tekrar tekrar rapor almak için tahlil ile tetkikleri sil baştan yenilemesi gerekecek. Bu da hem maddi hem manevi olarak kişinin yıpranmasına sebep olacaktır. Psikolojik rahatsızlıklarda kesin teşhis tanı ve gözlem süreleri bittiğinde raporlanır. En ağır vakalarda da bu böyledir. Süre değişebilir ama süreç değişmez. Bilmeden yorum yapmayalım değil mi ? İyi günler.
bizim bahsettigimiz konu bir yıl tedavi konusu degıl kı onun olması lazım zaten bir gunde psikolojık rahatsızlık zaten anlasılmaz bizim dedıgımız vergi indirimi ve isbasvurusu konusu ben 4 yıldır tedavi oluyorum ıkı defadır rapor alıyorum kı bu hastalıklar gecmez ama buna ragmen vergi indirimi yade ekss ile atanamıyacaksam bu haksızlık olmuyacakmı kıcogu hastalıga surelı rapor veriliyor
Mevcut Rapor süreli ise ve rapor süresi Ekpss başvurusu, aday işlemleri, sınav ve yerleştirme süreçlerine yeterli süredeyse bir engel teşkil etmez. Başvurabilirsiniz işe başlarsınız sonrasında rapor tarihinizin sona yaklaşmasına yakın raporunuzu yenilersiniz. Vergi indirimi içinde aynı durum geçerli. Raporunuzun süresi dahilinde vergi indirim belgesine müracaat edip vergi indirimini üstelik durumunuz eğer geçici bir rahatsızlık değilse vergi dairesi süresiz vergi indirimi hakkı tanıyabilir. Ancak " bu hastalıklar geçmez" ibaresi sizin tasarrufunuzda değil. Bu karar tamimiyle hekimlerin takdiri ve cetvele göre hesaplanacak olan rapor oranı ile belirtilip resmiyete dökülür. Öyle her bu hastalık iyileşmez" diyene süresiz %100 engelli raporu verilsin, her türlü haktan yararlansın insanlar. Böyle bir yaklaşım ne mantıki ne hukukidir.