Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal hastalıklarda kontrol süresi..?

marticik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal hastalıklarda kontrol süresi sonrasında rapor daimi olarakmı verilir ben duygudurum boz. Ile %40 rapor aldım fakat 1 yıllık rapor ben bu rapor ile vergi indirimine müracat edebilirmiyim özürlü kimlik kartı çıkarabilirmiyim

O raporla vergi indirmine de özürlü kimlik kartı alımına da başvuru yapabilirsiniz.

Büyük olasılıkla maliye de 1 yıl süreli vergi indirim hakkı tanır. Böyle olursa, yapmanız gereken, o süre sonunda yeniden rapor alıp defterdarlığa başvuru yapmaktır.

O gün geldiğinde yeni alacağınız rapor süreli mi yoksa sürekli mi olur, bilmek mümkün değil. Ama maalesef psikolojik nedenlerle verilen raporlarda kontrol muayenesi belirlemek neredeyse adettten oldu.

buğün kimlik almak için müracat ettim melesef veremeyiz dediler. vergi indirimine müracat ettim aldılar yarın sınav açılsa yine almazlar başvurumuzu. böyle bi hakları varmı bülent bey ayrıca size çok teşekür ederim ilgi ve alakanızdan ötürü.

Mmm, özürlü kimlik kartı için öyle bir uygulama var demek ki, bilemiyorum. Kart yaşam boyu geçerli olacak şekilde verildiği için, süreli rapor kabul edilmiyor olsa gerek...

Sınava alırlar. O konuda rahat olun. Oran %40 üzeri olsun, kafi.

Bülent abi geçen sene süreli raporu olanlar sınava girebildi mi?

bülent abi anlamadığım şu yani meb alım yaptığında bu genelgeyi yayınlamıştı şimdi bu sınava 2006 sonrasındaki süreli raporu olan müracaat ettimi yani valla kafayı yicem yazıda şu şekilde d)Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinin (ç) bendinde “ 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup ….”hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereği eski yönetmeliğe göre alınan özürlü sağlık kurulu raporlarından “sürekli” olarak düzenlenenler geçerli olacaktır

Raporu "sürekli" olanlar kamuda sınava alındılar, bundan sonra da alınır diye düşünüyorum. Ama işin garanti olması açısından yeni rapor alınabiliyorsa alınmalı bence.

Üst Alt