Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçici iskemik atak hastalığı ile malulen emeklilik mümkün müdür?

reyhan21

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. 38 yaşındayım 2000 ssk girişliyim.3600 iş günüm var ve 7 yıl dır geçici iskemik atak hastasıyım başvuru yaparsam bu hastalıktan malulen emekli olabilirmiyim.nereye nasıl başvuru yapacağım bilmiyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

Durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektiriyorsa, malulen emekli olabilirsiniz.

Yok bu mümkün değilse, ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre (bkz: Sağlık Raporları) % 40 ve üzeri işgücü kaybı söz konusu ise, bu durumda defterdarlık sevki ile alabileceğiniz % 40 ve üzeri rapora karşılık elde edilecek sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun şartları da aşağıdaki tabloda belirlenmiştir:

2008_oncesi.PNG

Bülent bey verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim bu sürece nereden başlamam hususunda bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen nereye ilk müracaatımı yapacam henüz raporum yok çünkü teşekkürler......

Malulen emekli olabileceğinizi düşünüyorsanız sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler...

bülent bey tekrar merhaba;

bişey daha sormak istiyorum yanıtlarsanız çok sevinirim.şu an ssk lı çalışmıyorum yinede defterdarlığa bu başvuruyu yapabilirmiyim.çok tşk ederim şimdiden.yani bu başvuru için aktif çalışan olmammı gerekir

Malulen emeklilikse söz konusu olan, o zaman çalışmamanız sorun değil. Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek...

Yok eğer erken Yaşlılık emeklilği ise söz konusu olan, o zaman defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım. Ve bu haktan yararlanmak için çalışıyor olmak şart: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Erken emeklilik yıl şartı

Merhaba arkadaşlar
Benim size bir sorum olacak erken emekliligin kriterlerine biri olan yıl şartını engelli raporundan sonra tamamlasak olurmu
Mesela ben heyete girdim yüzde 40 raporum elimde prim şartım tamam ancak yılıma 6 ay var raporum la basvuru yapabilir miyim.

Vergi indirimi almadan kesinlikle emekli olamazsınız.vergi indiriminizi aldıktan sonra istenilen primi ve yılı doldurduktan sonra emeklilik müracaatı yapabilirsiniz.

Vergi indirimi almak için çalışıyor olma şartı var bildiğim kadarıyla ben çalışmıyorum o halde nasıl bir şey önerirsiniz eksik gunlerimide doğum borclanması yaptım

reyhan21
reyhan hanım aşağıdaki maddeleri komple okuyun sizin sorunuza cevap 5.maddedir ama hepsini okumanız tavsiyemdir.

ENGELLİ İNDİRİMİ MÜRACAATLARINA İLİŞKİN BİLGİ NOTU

1-Vergi indiriminden kimler faydalanabilir?

Kendisi, bakmakla yükümlü olduğu eşi veya çocuğu engelli olan işçi ,memur ve serbest meslek erbabı ayrıca basit usule tabi mükellefler (Kapıcılar, serbest bölgelerdeki iş yerlerinde çalışanlar,gemi adamları ile yurtdışında inşaatlarda çalışanların ücretlerinden vergi kesintisi yapılmadığı için vergi indirimi talep edilemez)

2-Emeklilik talebi ile müracaat eden veya Sigorta Müdürlüklerinden Müdürlüğümüze gönderilen engellilerin durumu.

Müdürlüğümüzde sadece VERGİ İNDİRİMİNDEN faydalanmak isteyen engellilerin işlemleri yapılmakta olup, emeklilik ile ilgili soru ve müracaatlar Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine yapılacaktır.

3- Vergi indiriminden faydalanmak isteyen engellilerin müracaat edecekleri birimler

Çalışılan işyerinin bağlı olduğu Büyük Mükellefler veya Silivri Vergi Dairesi ise ilgili vergi dairelerine; diğer vergi daireleri ise Başkanlığımız Mükellef Hizmetleri Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü Engelli Servisine müracaat edilmelidir.

4-Vergi indiriminden faydalanmak için müracaat eden engellilerden istenilen bilgi ve belgeler nelerdir?

-Kendisi engelli olanlar için;

-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,nüfus cüzdanı fotokopisi,bir adet fotoğraf,varsa ilgili yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu (30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

-Bakmakla yükümlü olduğu çocuğu veya eşi engelli olanlar için;

Yukarıda sayılan belgelere ek olarak engelli kişinin bir adet fotoğrafı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sağlık karnesinin fotokopisi

5- Halen çalışmayan engellilerin vergi indiriminden faydalanıp faydalanmayacağı.

Ücretlerden kesilen gelir vergisi indirimi sözkonusu olduğundan ÇALIŞMAYAN ENGELLİLER VERGİ İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURAMAZLAR.

6-Bağ-kurlu engellilerin vergi indiriminden faydalanması

Serbest meslek erbabı veya basit usül mükellefiyeti olmayanlar faydalanamaz.

7-Hastane tarafından düşük dereceli rapor verilmesi halinde başka hastaneye sevk yapılabilirmi?

Hastane tarafından verilen raporlar Başkanlığımıza gönderilmekte olup, Başkanlığımızca sözkonusu rapor yazı ekinde Maliye Bakanlığına iletilmektedir. Çalışma gücü kayıp oranı ve derecesi Maliye Bakanlığınca tespit edilmektedir. Bakanlıkça tespit edilen işgücü kayıp oranı ve derecesi yazı ekinde çalışılan işyerine gönderilmektedir. Bu süreç tamamlanmadan yeniden hastaneye sevk yapılamaz.

8-Engelli derecesi ile ilgili itirazlar nereye yapılabilir?

Raporların incelenmesi ve derecelerinin belirlenmesi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulunca yapılmakta olup itirazların Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kuruluna yapılması gerekmektedir.

9-Araç almak ve ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen engelliler

Engelli indirimi ile ÖTV indiriminin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. ÖTV indiriminde kullanılmak üzere rapor almak isteyenlerin direkt olarak hastanelere başvurmaları gerekmektedir.

10-İşyerinin vergi indirimini uygulamaması halinde ne yapılmalıdır?

Bu konudaki şikayetler “İhbarlar ve Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü”ne veya 189 ALO MALİYE ihbar telefonuna yapılacaktır.

11- Vergi indirimi için müracaat sonucunun takibi

Vergi indirimi işleminin sonuçlanması ortalama 3 AY sürmekte olup işlem sonuçlandığında yazı işyerine posta ile gönderilecektir.

reyhan21

çalışmanıza gerek yok en son çalıştığın işyerinden vergi dairesi veya siz son 3 ay maaş bordrosu ister veya siz gider alırsınız veya vergi dairesi o iş yeriye irtibata geçerek faks çekmelerini ister maaş bordrosunu alırlar,benim bildiğim bunlar arkadaş yaptı aynısını..

Hepinie verdiğiniz bu önemli bilgiler için teşekkür ederim

sonbahar.44
Son isyerim kapandı bir önceki isyerim olur mu

arkadaşın durumu aynı sizinki gibi en son çıkış yaptığı yer maaş bordrosunu alamadı geçici bi işyeriymiş işyeri başka yere gidiyor bulamıyor araştırıyor ankara bilmem nereye bağlı oda yalan yanlış bilgi o yüzden vergi raporu alamadı araştırsa üzerine düşse bulabilir di belki,sizde sgk dan yardım isteyin bi şekilde çözülür veya vergi dairesinden onlar çözerler bi araştırın bence..

Reyhan hanim selamlar iskemik atak icin kuruldan rapor alabildiniz mi acaba ?

Weld

İskemik atak tan rapor alabilmeniz için sekel bırakması lazım hastalığın . allah korusun. bu da felç olma durumudur

Reyhan hanim merhaba,
Siz %40 raporu hangi rahatsizliktan aldiniz?
GİA dan oran çıkıyor mu?

Üst Alt