Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçici vergi indirimim var, erken emekli olabilir miyim?

umut62

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%80 engelliyim. Raporum 1 yıl geçerli, devamında yenileyeceğim, en az aynı oranda devam edecek. Aynı koşullarda 1. dereceden vergi indirimim de var.
İlk işe giriş tarihim: 23.12.2006
Toplam uzun vade gün sayısı: 3.817

Bu şartlar altında erken emekli olma hakkı kazanıyor muyum?

umut62

Evet, rapor veya vergi indirim hakkının süreli olması emeklilik başvurusuna mani değil. Yeter ki yeni raporun da yeterli oranda olacağından emin olun.

1. derece sakatlık indirim hakkınızın olması halinde (23.12.2006 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 primle emekliliği hak ediyorsunuz. Yani 24.12.2021 tarihinde emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Hocam çok teşekkür ediyorum. Bir husus daha var danışmak istediğim. Yaşım 37, çalışmaya devam edebilecek durumdayım çok şükür. Emekli olursam malum maaş düşük olacak, bu bir dezavantaj. Bu dezavantajın yanında emekli iken çalışmanın benim açımdan maddi avantajları olur mu?

O makaleyi yazan kişiyi fazla takma bence. Malulen ayrı engelli erken emeklilik ayrı.

Ben emeklilik dilekcemi 15 mart itibariyle verdim. Makale aklimi karistirdi.

Ağustos 2021 de yayımlanan Resmi gazeteyi bir okumanızı tavsiye ederim. O resmi gazete kaos çıkartıyor.
benim düşüncem bu yönde: resmi gazete yayımlanmadan önce varsa vergi indirimi alıp da engelli emekli olabilecekler iken; o tarihten sonrakilere sadece-yalnız- Malül emeklilik hakkı var. Erken emeklilik hakkı yok.

Yada ben öyle okudum.. Ağustos 2021 tarihli Resmi gazete okuyup da bu mesajı Eleştiriye açık bırakıyorum. düşünce ve yorumları yazarsanız hepimiz aydınlanırız...

murat43 sonradan veya önceden diye birşey yok diye biliyorum ben. Ben yaklaşık 9 ay önce beyin tümör ameliyatı oldum. Tümör belirtisi 3 sene önce ortaya çıktı. 3 sene boyunca takip yapıldı ve ameliyat olmama karar verildi. Ameliyatım konuşarak gerçekleştirildi. Ameliyat sonunda kısmi olarak felç geçirdim ve konuşma yürüme hareketlerde bazı sorunlar kaldı. Allah'a şükürler olsun tümörden tamamen kurtuldum senede 2 defa mr çekimi ve tümör takibi yapılıyor sadece. Daha sonra bana ameliyat olduğum hastane tarafından engelli raporu çıkartıldı %97 tam bağımlı süresiz olarak. Bende hemen vergi indirimine başvurdum ve normal emekli oldum. İlk işe giriş 2003 prim gün sayı 5258.

murat43 sonradan emekli olan vergi indiriminden emekli olamaz diye bir kanun yok.bende sonradan engelli oldum vergi indirimi ile emekli oldum.Sen inanma böyle asılsız makalelere.kanin ne diyorsa odur.Sigirya girdi Ekim 2008 den önce olanlar vergi indirimi alarak erken emekli hakkına sahipler

2008 den önce işe başlayan 4A lilar hariç ,bundan sonra Eylül 2021 de çıkan çalışma gücü kaybı tesbit ve maluliyet yonetmeligine gore engelli olarak çalışan herkes rapor oranı ne olursa olsun ek-1 hastalık listesinde hastalığı yoksa emekli olamaz...

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vergi İndirimi İle Erken Emeklilik Başvuru İşlemleri Hakkında Sorular

Merhabalar, aşağıdaki koşullara sahibim, devamında bununla ilgili soracak sorularım olacak,

* %85 engel oranına sahibim
* Sigortalılık sürem ve prim gün sayım tutuyor
* Vergi indirimim mevcut
* Halen özel sektörde çalışıyorum

bunlarla ilgili sorularım:

* SGK'ya hangi belgeler ile müraacat etmem gerekiyor?
* İşimden ayrılmış olmam gerekiyor mu?
* Emeklilik sonrası çalışmaya devam edersem aylığım kesiliyor mu?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Selam

Arkadaslar DYS den sorgulatma yaptim. Giden evrak kayitli. Aciklama kisminda aylik talebiniz yaziyor. Bilen yardimci olabilirmi.

Sgk calistigin kuruma emwkli olabilir yazisi yolluycak. Haliyle is yeri tazminatini odeyip cikisini yapacak. Emeklilik icin gereken evraklar vukuatli nufus kayit ornegi. Vergi indirimi kagidi ve rapor.

Üst Alt